CrystalDiskInfo sonuçları iyi mi?

Öyle bir şey söylemedim ben. Diğerlerinin bilgisizce yaptığı yorumlar onlar. Yok taramada kırmızı nokta çıkarsa ölmüş demekmiş, sonuçlar kötüymüş falan çok abartılı iddialar. Sadece bu kadar az çalışmış diskte bu kadar ölü sektör çıkması hoş değil. Seagate Barracuda'nın rezilliğidir.

Ömrünü uzatmanın yolları var. Ancak illa yenisini alacağım diyorsan onun önerisini baştan vereyim. Bir daha Barracuda disk alma. Önereni de görmezden gel. Ayrıca onun kadar kötü olmasa da WD Green de en alt seviyedeki modellerdendir. WD blue, Toshiba P300 daha iyidir.

HD Tune taramasında ne çıkacağını söyleyeyim. Askıda kalan 56 sektör olduğuna göre orada bir sürü kırmızı kutu çıkacak. Mayın tarlası gibi olur. Ancak onların çoğunu devre dışı bırakma şansı var. Yukarıdaki mesajda yazdığım gibi Hard Disk Sentinel programını kullan. Olmazsa başka çaresine bakarız.

1705074220088.png

Tarama yaptığımda bu şekilde hata verdi.

Hocam sen benim yazdığımı yap her şey tamam olacak o kutular gri renk hepsi yeşil çıkarsa disk sağlamdır ama kırmızı çıkarsa disk yakında vefat edebilir demektir çok basit ve 1 saatlik kesin cevap.

Eki Görüntüle 2082416

Tarama yaptığımda bu şekilde hata verdi.
Yanlış testi yapmışsın ama bunda bile hata veriyorsa iç açıcı değildir. Yapman gereken şey yüzey testidir. Açılan ekranda test türü olarak önce hızlı düzeltmeyi dene. Eğer olmazsa;

1- Önemli verileri diskten yedekleme imkanı varsa onları kurtarıp YAZMA testine sokmalısın. Uzun sürer ama bozulanları tamir şansı var. Bu test tüm diskin üzerine yazar ve düzelme şansı olan sektörleri düzeltir ayrıca az da olsa performans artışı sağlayabilir.
2- Verileri yedekleme şansın yoksa disk onarımını deneyebilirsin. Bu test önce okur ve sıkıntı çıkaran sektörlere veri yazarak tamir etmeye çalışır.

Önceki mesajında pek anlamam diyen birisine nasıl özgüven geldiyse artık şimdi çok emin konuşuyor. Ayrıca 1TB bir hard disk için o test ortalama üç saat sürer. Hızlı ve sağlıklı bir disk olsa bile 2 saati bulur. Zaten çıkacağı söyledim. Orada ekranda gözüken 2500 kutucuktan belki 50 tanesi kırmızı çıkacak. Ben onları önceden temizleme derdindeyim. HD Tune yüzey taraması ile HD Sentinel üzerindeki yüzey tarama/okuma testi aynıdır. Tüm diski okur, hatalı sektörleri işaretler başka da bir halt yapmaz. Benim anlattığım şey ise bu kadar süreyi harcadıktan sonra bari düzeltebileceği varsa onu da düzeltsin testidir.

Anlattığım işlemlere rağmen SMART tablosunda düzelmeyen kesim çıkarsa o zaman yapacak bir şey yoktur.

Yanlış testi yapmışsın ama bunda bile hata veriyorsa iç açıcı değildir. Yapman gereken şey yüzey testidir. Açılan ekranda test türü olarak önce hızlı düzeltmeyi dene. Eğer olmazsa;

1- önemli verileri diskten yedekleme imkanı varsa onları kurtarıp yazma testine sokmalısın. Uzun sürer ama bozulanları tamir şansı var. Bu test tüm diskin üzerine yazar ve düzelme şansı olan sektörleri düzeltir ayrıca az da olsa performans artışı sağlayabilir.
2- verileri yedekleme şansın yoksa disk onarımını deneyebilirsin. Bu test önce okur ve sıkıntı çıkaran sektörlere veri yazarak tamir etmeye çalışır.

Önceki mesajında pek anlamam diyen birisine nasıl öz güven geldiyse artık şimdi çok emin konuşuyor. Ayrıca 1TB bir hard disk için o test ortalama üç saat sürer. Hızlı ve sağlıklı bir disk olsa bile 2 saati bulur. Zaten çıkacağı söyledim. Orada ekranda gözüken 2500 kutucuktan belki 50 tanesi kırmızı çıkacak. Ben onları önceden temizleme derdindeyim. Anlattığım işlemlere rağmen Smart tablosunda düzelmeyen kesim çıkarsa o zaman yapacak bir şey yoktur.

HDD'yi alalı 1 yıl olmamış garantiye gönderirsem bir problem çıkar mı? Vatandan almıştım.

O zaman en iyisi gönder gitsin. Onlar uğraşsın. Zaten dandik bir model. Umarım sıfırı ile değişim veya başka model ile değişim falan çıkar da biraz daha rahat edersin.

Hocam çok teşekkür ediyorum SkyHawk serisinden 1TB disk ile değişim verdiler ama bu yeni gelen disk başlamıyor ve mini tool da bad disk atıyor bir daha Seagate'den ürün alırsam ne olayım. Yarın tekrar vatana götüreceğim.

Hocam çok teşekkür ediyorum SkyHawk serisinden 1TB disk ile değişim verdiler ama bu yeni gelen disk başlamıyor ve mini tool da bad disk atıyor bir daha Seagate'den ürün alırsam ne olayım. Yarın tekrar vatana götüreceğim.
Başka markadan verebiliyorlarsa WD Blue iste. Onu kabul etmezlerse Toshiba P300'ü sor. Yeter ki tekrar Barracuda alma. Normalde Skyhawk güvenlik kameraları gibi 7/24 kayıt alan sistemlere özel bir disktir ama yine de Barracuda yerine alınır. Tekrar onu verirlerse yine kabul edebilirsin.

Evet, bir dahaki sefere Seagate HDD alma. Ancak SSD tarafında Barracuda Q1 ve Barracuda Q5 haricinde tümü iyi modeller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı