Steam CS 2 güncelleme sonrası bıçak önerisi

Hocam büyük ihtimalle iteminizin banı açıldığında o item 50 dolardan düşük fiyatta olacaktır. 30-35 dolara iner diye düşünüyorum.

Evet düşük bütçeli en güzel eldiven olabilir bence.

O fiyatlara inerse satmayı düşünmem, zaten bıçak artarsa kırmızılar da artar.

Arkadaşlar merhaba. CS2'ye yeni gelen güncellemeyi çoğunuz görmüşsünüzdür. Bu güncellemeden sonra bıçakların ve eldivenlerin fiyatlarının düşmesiyle envanterimin hepsini satıp bıçak almaya karar verdim. Dün bütün envanterimi Steam'den detaylı takip ederek yüksek fiyattan sattım, şu an 160 dolarım var. Normalde envanterimde Aquamarine Revenge Field-Tested de var ama bu item'ın bir haftalık takas/pazar yasağı var, o yüzden şu an satamıyorum. Şu an pazara baktığımızda bıçak fiyatları toparlanmış gibi gözüküyor ama bence piyasa üç dört gün içinde yine düşecek. Steam kuruyla maksimum 300 dolara hem güzellik hem yatırımlık bıçak önerebilir misiniz? Aklımda Bayonet veya Talon Knife almak var, siz ne düşünüyorsunuz?
Hocam 30 ekimi bekleyin ozaman piyasa daha anlaşılır olur.

Haklısınız ama dediğimi tekrar söylemek istiyorum. Şu an 5 kırmızı 1 bıçak yaptığı için birkaç gün içinde 10 binlerce veya 100 binlerce trade yapıldı, hala da yapılıyor. Çoğu insan 5 kırmızı 1 bıçak cümlesini duyunca pazara bakmadan bile trade yapıyor. Ama burada şans meselesi olduğu için ve trade yapan insanların çoğu float değerini önemsemediği için, büyük ihtimalle değeri çok fazla olan bıçak/eldivenler çok etkilenmeyecektir. Ama genel olarak fiyatlar düşecektir diye düşünüyorum.

Yine de değerli skin çıkartan binlerce kişi vardır sonuç olarak oyun milyonlarca kişi oynuyor, ben fiyatların yarısına kadar düşeceğini düşünüyorum. Belki sonradan değerli skinlerin fiyatı artar ama yaygın skinler bence hiçbir zaman artmayacak.

Yine de değerli skin çıkartan binlerce kişi vardır sonuç olarak oyun milyonlarca kişi oynuyor, ben fiyatların yarısına kadar düşeceğini düşünüyorum. Belki sonradan değerli skinlerin fiyatı artar ama yaygın skinler bence hiçbir zaman artmayacak.

Değerli bıçak çıkartmak için de çok para harcanması gerekiyor, çünkü 40 dolarlık kırmızılardan çok değerli şeyler çıkmıyor. Değerli olanların 1 trade Up'ı için 600-700 dolar harcamak gerekiyor, bir de buradan o kadar bıçak arasından iyisinin çıkması gerekiyor. Özellikle piyasanın çok karışık olduğu bu dönemde bıçak trade up riskini göze alan ve iyi bir bıçak için minimum 300-400 dolar harcayan, bunun riskine giren çok fazla kişi olduğunu düşünmüyorum ben.

Hocam zaten bende ondan bahsediyorum ya.

Şuanda Steam'de Talon fiyatları minimum 230 dolardan başlıyor hocam. Bıçak trade'i yapanların banı açılınca 160 a alabilirim diye düşünüyorum.

Ayrıca panik satıştan bile 150 dolar altından gitmiş 23 Ekim'de. Bence yine o seviyelere belki de daha ucuza satılacak.
Panik satış yapan olmayacak ki hatta 3 milyardan 4 milyara geri yükseldi market piyasası kullanıcılar 30 Ekim'deki olası düşüşü engellemek istedikleri için. Almak isteyen 2-3 gün önce güzel fiyattan aldı yani almak istediğini ve bu saatten sonra çok düşeceğini zannetmiyorum piyasa yerine oturdu sayılır.

Değerli bıçak çıkartmak için de çok para harcanması gerekiyor, çünkü 40 dolarlık kırmızılardan çok değerli şeyler çıkmıyor. Değerli olanların 1 trade Up'ı için 600-700 dolar harcamak gerekiyor, bir de buradan o kadar bıçak arasından iyisinin çıkması gerekiyor. Özellikle piyasanın çok karışık olduğu bu dönemde bıçak trade up riskini göze alan ve iyi bir bıçak için minimum 300-400 dolar harcayan, bunun riskine giren çok fazla kişi olduğunu düşünmüyorum ben.

Yanlışınız var, dün ve öncesi en düşük trade up maliyeti 200-250 dolar arası oynuyordu. Ama bugün bazılarında fiyat çok düştü. Örneğin anubisin lejyonu field tested şu an (14.30) Steam'de 36 dolardan gidiyor (İlerleyen saatlerde fiyatı artabilir). Yani şu anda 180 dolara fracture koleksiyonundan herhangi bir bıçak çıkartma ihtimalimiz var. Skeleton knife slaughter da alabilirsiniz, paracord Safari mesh de.

Riske giren çok fazla kişi olduğunu düşünmüyor olabilirsiniz ama şuna da değinmek lazım: Yine anubisin lejyonu için konuşacağım, güncellemeden önce saatte ortalama 15 tane satılırken güncelleme sonrası saatte 1500-200 arası satıldı. Bunun sebebi insanların skini beğenmesi değil, trade up yapma istekleri. Toplam 400 kırmızı ve 5 tane aşınmışlık kategorisi ayrıyeten stat-trak olmalarına baktığımızda bu satışlar sonucunda yüksek fiyattan item alanların amacının trade yapmak olduğu aşikar.

Panik satış yapan olmayacak ki hatta 3 milyardan 4 milyara geri yükseldi market piyasası kullanıcılar 30 Ekim'deki olası düşüşü engellemek istedikleri için. Almak isteyen 2-3 gün önce güzel fiyattan aldı yani almak istediğini ve bu saatten sonra çok düşeceğini zannetmiyorum piyasa yerine oturdu sayılır.
Hocam piyasa yerine oturmadı. Şuan dead cat bounce durumu yaşanıyor. 30-31 Ekim'de bıçak/eldiven piyasasını görünce dediğimi anlarsınız.

Not: Bıçak/eldivenlerin fiyatı hep dipte kalır demiyorum. İlk başta çok fazla item pazara gireceğinden fiyatlar dibi görecek diyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı