Bu oyun tam bir sürpriz kutusu. Kimin başına ne sorun çıkaracağı belli değil. Sorunlarından bir gün kurtulur elbet ama o zamana kadar sancı çekilecek. İlk çıktığında bende şiddetli ve sık sık yaşanan bir stutter sorunu vardı. Şimdi o sorun neredeyse hiç olmuyor. Hatta birkaç gün önce çıkan birkaç GB boyutlu güncelleme sonrası küçük bir performans artışı hissettirdi. Ancak daha çok yolu var.
Görünüşe göre pek çok kullanıcı benim AoE II DE oyununda yaşadığım sorunun benzerini CS2'de yaşamış. Kilitlenen ve ekrandan yok olmadan kalan bir oyun. Ben AoE II oynarken Win+Tab bile çalışmıyordu. Eğer sizde çalışıyorsa yeni masaüstü ortamı açıp oradan görev yöneticisine ulaşabilirsiniz.
Akla iki şey geliyor. CS2'nin zamanla çözülecek bazı işletimsel hataları veya daha olası ihtimal AMD ekran kartı sürücüleri. Çözümü GPU sürücüde arayan AMD ekran kartı sahiplerine eylül ayı sürücülerinden uzak durmasını tavsiye ederim. Ben şu an en stabil tecrübelerimden birisini yaşatan 23.7.2 sürümü kullanıyorum. Bundan önce de son 3,5 yılda neredeyse hiç sorun yaşamamıştım. Tek istisna Windows 11 21H2 çıkış zamanına denk gelen bazı sürücülerdi. Windows 11'de sürekli WattMan sorunu çıkararak oyun oynanmaz hale gelmesi veya Windows 10'da kalanlara da donanım hızlandırmalı video çözmede WattMan hatası yaşatmasıydı. Çok şükür başka dert yok şimdilik.
Şu an elden gelen sadece ekran kartı sürücüsü güncellemek veya eski bir sürüme dönmek. Olmuyorsa onlar çözene kadar çekilecek bu dert.
Not: Evvelki hafta çıkan ekim ayı sürücüsü (23.10.2) nasıldır bilmiyorum. Ayrıca geçmiş sürücüler sayfasından eylül ayı sürücüleri (23.9.x) kaldırılmış. Ağustos ve öncesi var sadece. Demek ki eylül ayı sürücüleri cidden sorunlu.