CS 2'de FPS düşmesi ve takılmalar oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Lofty_1453

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3500 Rtx 4060 oc 6gb 16gb ram 512gb m2 ssd BM450 anakart
RAM
16 gb 3200mhz
SSD veya HDD modeli
512gb m2 ssd
Ekran kartı
rtx 2060 oc 6gb
Anakart
bm450
İşlemci
Ryzen 5 3500
Merhaba, CS 2 oynarken arada geri atma, takılma ve drop girme oluyor ve aldığı SS'deki değerde bir düşüş oluyor. Sebebi nedir ve çözümü var mıdır?

1748811387408.png

Kanka sistemin CS2 için gayet yeterli, RTX 2060 + Ryzen 5 3500 + 16 GB RAM’le akması lazım ama sen geri atma, takılma, drop falan diyorsan işin içinde ya arayüz/sürücü çatışması, ya da sistem içi darboğaz var gibi duruyor. Şimdi tek paragrafa döküyorum dert ne olabilir diye:

---

Bu tarz geri atmalar genelde FPS düşüşüyle aynı anda değil milisaniyelik gecikmeyle olur, sebep büyük ihtimalle ya internetin jitter/ping sapması, ya da diskten veri çekişte gecikme; ilk iş ekran kartı sürücünü DDU ile sıfırla, yeni Adrenalin/GeForce sürümünü kur, sonra CS2’nin .exe’sine gir tam ekran optimizasyonunu kapat (özellikler > uyumluluk), NVIDIA Denetim Masası’ndan "Maksimum Performans" modunu aç, arka planda çalışan her şeyi (özellikle Discord, Chrome, Xbox Game Bar falan) kapat; varsa M2 SSD’nin doluluk oranı %80+ ise boşalt biraz, çünkü diskin dolu olması takılma yapar, bu geri atma gibi hissettirir; ayrıca RAM’leri XMP açık mı diye BIOS’tan kontrol et, çünkü 3200MHz yazsa da XMP kapalıysa 2133’te çalışıyor olabilir; ve son olarak oyun içi ayarları dene, "shader preload" açık mı, "multicore rendering" aktif mi, bu ayarları optimize et, yine de düzelmezse sistemde voltaj salınımı olabilir, PSU’nun markası/modeli düşükse tam yükte ekran kartı güç kesintisi yaşayabilir, buda 1 saniyelik drop, takılma gibi davranır. Özetle yazılım ve ayar kısmını temizle, disk ve RAM hızını kontrol et, PSU kalitesine de bir göz at

Merhaba, CS 2 oynarken arada geri atma, takılma ve drop girme oluyor ve aldığı SS'deki değerde bir düşüş oluyor. Sebebi nedir ve çözümü var mıdır?

Eki Görüntüle 2503694
arkadaşın dediklerini uygulayın ancak cs2 de drop yemeler çok normal oyun başlı başlına sıkıntılıydı zaten

cs2 nin şu an kendinden kaynaklanan bir problem bu, can göstergesi para göstergesi gibi göstergelerdeki blur güncellemesiyle geldi yaklaşık 150 fps kadar düşürebiliyor, valve'ın çözmesi gereken bir şey sizlik bir sorun yok

Kanka sistemin CS2 için gayet yeterli, RTX 2060 + Ryzen 5 3500 + 16 GB RAM'le akması lazım ama sen geri atma, takılma, drop falan diyorsan işin içinde ya arayüz/sürücü çatışması, ya da sistem içi darboğaz var gibi duruyor. Şimdi tek paragrafa döküyorum dert ne olabilir diye:

---

Bu tarz geri atmalar genelde FPS düşüşüyle aynı anda değil milisaniyelik gecikmeyle olur, sebep büyük ihtimalle ya internetin jitter/ping sapması, ya da diskten veri çekişte gecikme; ilk iş ekran kartı sürücünü DDU ile sıfırla, yeni Adrenalin/GeForce sürümünü kur, sonra CS2'nin .exe'sine gir tam ekran optimizasyonunu kapat (özellikler > uyumluluk), NVIDIA Denetim Masası'ndan "maksimum performans" modunu aç, arka planda çalışan her şeyi (özellikle Discord, Chrome, Xbox Game Bar falan) kapat; varsa M.2 SSD'nin doluluk oranı %80+ ise boşalt biraz, çünkü diskin dolu olması takılma yapar, bu geri atma gibi hissettirir; ayrıca RAM'leri XMP açık mı diye BIOS'tan kontrol et, çünkü 3200MHz yazsa da XMP kapalıysa 2133'te çalışıyor olabilir; ve son olarak oyun içi ayarları dene, "shader preload" açık mı, "multicore rendering" aktif mi, bu ayarları optimize et, yine de düzelmezse sistemde voltaj salınımı olabilir, PSU'nun markası/modeli düşükse tam yükte ekran kartı güç kesintisi yaşayabilir, bu da 1 saniyelik drop, takılma gibi davranır. Özetle yazılım ve ayar kısmını temizle, disk ve RAM hızını kontrol et, PSU kalitesine de bir göz at.

Eyvallah hocam dediklerinizi deneyeceğim umarım fixlenir.

CS2 ile ilgili genel bir problem var. Ayrıca sistemin darboğaz yapıyor.

Neyden kaynaklı darboğaz yapıyor.

Ben direkt laptoptan oynuyorum, şu takılmalar yüzünden oyundan soğudum. Oyunun kendisinden kaynaklı büyük ihtimal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı