CS 2'de kasa kasıp oyun almak mantıklı mı?

Kendimde 15 dolara seçkin alır zaman geçtikçe parasını çıkartırım diye 30 dolar yatırdım Steam'e 15 seçkin 15 ile de envanter dizdim. Şu an envanter 25 doları geçkin ve seçkini aldığım 2. ayda 50 dolarlık drop düşürüp 46 dolara sattım. Ne oldu o envanter ve seçkine? Cebime kalmış oldu seçkin ve skinler bedavaya geldi üstüne 15 dolar kâr ettim.

Demem o ki böyle olaylardan düşük ihtimal olsa da başına gelebiliyor, geldiğinde de tuzu biberi oluyor :D

Maalesef köye gitmek zorundayım :/ sadece 1 kez daha alabiliyorum köyden geldikten sonra da yine 1 kez alabiliyorum abim sağ olsun seçkin mirasını bana bıraktı bende değerlendiriyorum :D

CS para kazanabileceğin bir oyun, adım adım yazıyorum.
1- Her hafta girip ödülleri alana kadar oyna
2- Parayı biriktirdikten sonra bilet/armory al
3- İlk haftadan bütün yıldızları toplamaya çalış
4- Topladığın yıldızların hepsiyle kasa al
5- Kasaları takas banı kalkınca(yani bir hafta bekledikten sonra) 2-3$'a sat.
6- Bu parayı da sakla ve yeni bilet armory gelince adımları tekrarla.

Şimdi burada 2. adımda biletin yeni çıktığı anda almış olman lazım. Ve CS2'de sistem biraz değişti. Önceden bilet/operasyondu ve birden bütün yıldızları kazanamıyordun. Mesela 15 haftalık görev belirliyorlardı ve çıkışından sonra her hafta birisi aktif oluyordu. Yani hemen aldığın gibi bütün yıldızları toplayamıyordun. Ve geç kalma gibi bir durum yok sadece haftaların "kilidi açılıyordu". Şimdi ise armory/cephanelik denen sistem geldi. Bu sistemde direkt yıldızları toplayabiliyorsun. Sadece verilen kasa belli bir süre sonra değişiyor. Mesela ilk gelen galeri kasasıydı. Şimdi ise fever kasası ve galeri kasası birlikte veriliyor. Bir süre sonra galeri kasası gidecek ve fiyatı artacak. Ben cephanelik ilk çıktığı gibi almıştım. Ve biraz galeri kasası kenara ayırdım. Şimdi galeri kasası sistemden kalktıktan sonra -şuan 0.90$- 2$ veya 3$(zor ihtimal)'a satıp kâr edeceğim. Bu sistemde 40 yıldız alabiliyorsun bir biletten. Ve kasanın fiyatı 2 yıldız yani 20 tane kasa alabiliyorsun. Bilet fiyatı 16$ ve 20 kasadan yaklaşık kasa başına 0.70$ ödemiş oluyorsun. Eğer 0.90$'a şuan satsam 0.09$ kasa başı karım oluyor. Tabi şunu belirtmeliyim, bu uzun bir süreç olur. Belki en az iki yıl sürebilir ürünün pahalılaşması. Ve ikinci söylemek istediğim kısım ise eğer 2. ve 3. adımı bilet çıktığı gibi alıp yaparsan yine bir haftaya 2-3$ civarına satabilirsin. Çünkü kasalar genelde çıktıkları bir iki hafta boyunca en az 1.50$'dan falan gidiyorlar. Yani burada yapacağın ilk bilet alımında kesinlikle yeni kasanın gelmiş olması ve sonrasında onu hemen ilk haftalarda 2$-3$'a satmak. Böylelikle hemen kar edebilirsin. Benim yaptığım biraz yatırım gibi. Bazı kasalar 3-4 yıl geçtikten sonra 2$-3$'dan bile fazlasına satılıyor. Yanlış olmasın ama baya eskilerden bir kasa var ve tanesi 200$ ile 500$ arası bir şeydi sanırım.

Steam satıştan pay aldığı için ürünü 2$'a satarsan 1.75$ ve 3$'a satarsan 2.61$ alıyorsun.

DLC'ye zam geldi sanırsam :/ ya da ben yanlış gördüm.

1- her hafta girip ödülleri alana kadar oyna.
2- parayı biriktirdikten sonra bilet/armory al.
3- ilk haftadan bütün yıldızları toplamaya çalış.
4- topladığın yıldızların hepsiyle kasa al.
5- kasaları takas banı kalkınca(yani bir hafta bekledikten sonra) 2-3$'a sat.
6- bu parayı da sakla ve yeni bilet armory gelince adımları tekrarla.

Şimdi burada 2. adımda biletin yeni çıktığı anda almış olman lazım. Ve CS2'de sistem biraz değişti. Önceden bilet/operasyondu ve birden bütün yıldızları kazanamıyordun. Mesela 15 haftalık görev belirliyorlardı ve çıkışından sonra her hafta birisi aktif oluyordu. Yani hemen aldığın gibi bütün yıldızları toplayamıyordun. Ve geç kalma gibi bir durum yok sadece haftaların "kilidi açılıyordu". Şimdi ise armory/cephanelik denen sistem geldi. Bu sistemde direkt yıldızları toplayabiliyorsun. Sadece verilen kasa belli bir süre sonra değişiyor. Mesela ilk gelen galeri kasasıydı. Şimdi ise fever kasası ve galeri kasası birlikte veriliyor. Bir süre sonra galeri kasası gidecek ve fiyatı artacak. Ben cephanelik ilk çıktığı gibi almıştım. Ve biraz galeri kasası kenara ayırdım. Şimdi galeri kasası sistemden kalktıktan sonra -şu an 0.90$- 2$ veya 3$(zor ihtimal)'a satıp kâr edeceğim. Bu sistemde 40 yıldız alabiliyorsun bir biletten. Ve kasanın fiyatı 2 yıldız yani 20 tane kasa alabiliyorsun. Bilet fiyatı 16$ ve 20 kasadan yaklaşık kasa başına 0.70$ ödemiş oluyorsun. Eğer 0.90$'a şu an satsam 0.09$ kasa başı karım oluyor. Tabii şunu belirtmeliyim, bu uzun bir süreç olur. Belki en az iki yıl sürebilir ürünün pahalılaşması. Ve ikinci söylemek istediğim kısım ise eğer 2. ve 3. adımı bilet çıktığı gibi alıp yaparsan yine bir haftaya 2-3$ civarına satabilirsin. Çünkü kasalar genelde çıktıkları bir iki hafta boyunca en az 1.50$'dan falan gidiyorlar. Yani burada yapacağın ilk bilet alımında kesinlikle yeni kasanın gelmiş olması ve sonrasında onu hemen ilk haftalarda 2$-3$'a satmak. Böylelikle hemen kar edebilirsin. Benim yaptığım biraz yatırım gibi. Bazı kasalar 3-4 yıl geçtikten sonra 2$-3$'dan bile fazlasına satılıyor. Yanlış olmasın ama bayağı eskilerden bir kasa var ve tanesi 200$ ile 500$ arası bir şeydi sanırım.

Steam satıştan pay aldığı için ürünü 2$'a satarsan 1.75$ ve 3$'a satarsan 2.61$ alıyorsun.

Steam tam olarak ne kadar pay alıyor yazdıkların için sağ ol ancak temelli kazanmak istemiyorum böyle arada girip 2-3 dolarlık oyun DLC falan alacağım.

1- her hafta girip ödülleri alana kadar oyna.
2- parayı biriktirdikten sonra bilet/armory al.
3- ilk haftadan bütün yıldızları toplamaya çalış.
4- topladığın yıldızların hepsiyle kasa al.
5- kasaları takas banı kalkınca(yani bir hafta bekledikten sonra) 2-3$'a sat.
6- bu parayı da sakla ve yeni bilet armory gelince adımları tekrarla.

Şimdi burada 2. adımda biletin yeni çıktığı anda almış olman lazım. Ve CS2'de sistem biraz değişti. Önceden bilet/operasyondu ve birden bütün yıldızları kazanamıyordun. Mesela 15 haftalık görev belirliyorlardı ve çıkışından sonra her hafta birisi aktif oluyordu. Yani hemen aldığın gibi bütün yıldızları toplayamıyordun. Ve geç kalma gibi bir durum yok sadece haftaların "kilidi açılıyordu". Şimdi ise armory/cephanelik denen sistem geldi. Bu sistemde direkt yıldızları toplayabiliyorsun. Sadece verilen kasa belli bir süre sonra değişiyor. Mesela ilk gelen galeri kasasıydı. Şimdi ise fever kasası ve galeri kasası birlikte veriliyor. Bir süre sonra galeri kasası gidecek ve fiyatı artacak. Ben cephanelik ilk çıktığı gibi almıştım. Ve biraz galeri kasası kenara ayırdım. Şimdi galeri kasası sistemden kalktıktan sonra -şu an 0.90$- 2$ veya 3$(zor ihtimal)'a satıp kâr edeceğim. Bu sistemde 40 yıldız alabiliyorsun bir biletten. Ve kasanın fiyatı 2 yıldız yani 20 tane kasa alabiliyorsun. Bilet fiyatı 16$ ve 20 kasadan yaklaşık kasa başına 0.70$ ödemiş oluyorsun. Eğer 0.90$'a şu an satsam 0.09$ kasa başı karım oluyor. Tabii şunu belirtmeliyim, bu uzun bir süreç olur. Belki en az iki yıl sürebilir ürünün pahalılaşması. Ve ikinci söylemek istediğim kısım ise eğer 2. ve 3. adımı bilet çıktığı gibi alıp yaparsan yine bir haftaya 2-3$ civarına satabilirsin. Çünkü kasalar genelde çıktıkları bir iki hafta boyunca en az 1.50$'dan falan gidiyorlar. Yani burada yapacağın ilk bilet alımında kesinlikle yeni kasanın gelmiş olması ve sonrasında onu hemen ilk haftalarda 2$-3$'a satmak. Böylelikle hemen kar edebilirsin. Benim yaptığım biraz yatırım gibi. Bazı kasalar 3-4 yıl geçtikten sonra 2$-3$'dan bile fazlasına satılıyor. Yanlış olmasın ama bayağı eskilerden bir kasa var ve tanesi 200$ ile 500$ arası bir şeydi sanırım.

Ek olarak siz piyasadan anlarsınız sanırsam elimde "0.59", "0.12" ve "0.42" centlik silah ve kasalar var bunları kaçtan satsam karlı olurum.

Son düzenleme:

Steam tam olarak ne kadar pay alıyor yazdıkların için sağ ol ancak temelli kazanmak istemiyorum böyle arada girip 2-3 dolarlık oyun DLC falan alacağım.
Temelli derken ? Hemen diyorsanız dediğim gibi yeni kasanın gelmesini beklemelisiniz ve en az elinizde 16$ olmalı. Bu parayı ya haftalık ödülleri toplayarak alırsınız ya da direkt yatırırsınız. Ama kesinlikle biletin içeriğinin yenilendiği döngüye denk getirmeli ve ilk haftada her şeyi halletmelisiniz. Haftalık ödüllerde ise genelde grafitileri almayıp kasa ve silaha yönelmelisiniz. Bu yöntem size pasif olarak para kazandırıp, birkaç yıl içerisinde kesin kâra geçirir. Eğer çok şanslıysanız haftalık ödüllerde kasalardan "rüyalar ve kabuslar"(2.50$ civarı fiyatı inip çıkıyor) ve silah olarak belirsiz ama fiyat olarak $10-20 dolarlık silah denk gelenler bile var. Mesela benim elime son 6 ayda sanırım 5 tane "rüyalar ve kabuslar" kasası geçti. Bir 5 tane daha geçse bir tane bileti bedavaya alabileceğim.

Steam'ın kestiği tam ne kadar bilmiyorum. Sanırım %14 civarı bir komisyon alıyor.

Temelli derken? Hemen diyorsanız dediğim gibi yeni kasanın gelmesini beklemelisiniz ve en az elinizde 16$ olmalı. Bu parayı ya haftalık ödülleri toplayarak alırsınız ya da direkt yatırırsınız. Ama kesinlikle biletin içeriğinin yenilendiği döngüye denk getirmeli ve ilk haftada her şeyi halletmelisiniz. Haftalık ödüllerde ise genelde grafitileri almayıp kasa ve silaha yönelmelisiniz. Bu yöntem size pasif olarak para kazandırıp, birkaç yıl içerisinde kesin kâra geçirir. Eğer çok şanslıysanız haftalık ödüllerde kasalardan "rüyalar ve kabuslar"(2.50$ civarı fiyatı inip çıkıyor) ve silah olarak belirsiz ama fiyat olarak $10-20 dolarlık silah denk gelenler bile var. Mesela benim elime son 6 ayda sanırım 5 tane "rüyalar ve kabuslar" kasası geçti. Bir 5 tane daha geçse bir tane bileti bedavaya alabileceğim.

Steam'ın kestiği tam ne kadar bilmiyorum. Sanırım %14 civarı bir komisyon alıyor.

Temelli demek istediğim para vermek istemiyorum 0 parayla gidip 1 lirayla dönmek gibi :D

Ek olarak siz piyasadan anlarsınız sanırsam elimde "0.59", "0.12" ve "0.42" centlik silah ve kasalar var bunları kaçtan satsam karlı olurum.
Orada gözüken fiyatlar zaten piyasada satılan en düşük fiyatlar ve genelde bu fiyatlara ya da biraz altında satarsınız. Genelde böyle durumlarda yine kasada yapıldığı gibi ürünün değerlenmesi beklenir. Ama bu çok değişken ve takip edilmesi gerekiyor. Şu olur şu olmaz denemez. Mesela arkadaşımda zamanında Deagle Blaze varmış. O zamanlar 90₺'ye satmış. Fakat şimdi 1000$ civarına gidiyor :)
Belki sadece Ak-47 / M4A4 / M4A1-S / Deagle / AWP gibi silahların genel olarak fiyat olarak değerlenmeye meyilli olduklarını söyleyebiliriz.

Orada gözüken fiyatlar zaten piyasada satılan en düşük fiyatlar ve genelde bu fiyatlara ya da biraz altında satarsınız. Genelde böyle durumlarda yine kasada yapıldığı gibi ürünün değerlenmesi beklenir. Ama bu çok değişken ve takip edilmesi gerekiyor. Şu olur şu olmaz denemez. Mesela arkadaşımda zamanında Deagle blaze varmış. O zamanlar 90₺'ye satmış. Fakat şimdi 1000$ civarına gidiyor :)
Belki sadece AK-47 / M4A4 / M4A1-S / Deagle / AWP gibi silahların genel olarak fiyat olarak değerlenmeye meyilli olduklarını söyleyebiliriz.

Yani örneğin "0.60" cent değerli ürünü "0.65" cent yapsam ucuz mu olur yoksa ortalama mı?

Temelli demek istediğim para vermek istemiyorum 0 parayla gidip 1 lirayla dönmek gibi :D
Seçkininiz varsa adımlarda belirttiğim gibi sadece haftalık ödülleri kesinlikle toplayın. Arada rüyalar ve kabuslar falan çıkarsa kısa sürede bilet alacak parayı toplarsınız. Ve KESİNLİKLE armory/cephaneliği takip edin ve yeni kasa gelince direkt alıp erkenden kasaları satın. Böylelikle kesinlikle bilete verdiğiniz paradan fazlasını alırsınız.

Yani örneğin "0.60" cent değerli ürünü "0.65" cent yapsam ucuz mu olur yoksa ortalama mı?
Ürünü sat dediğinizde önünüze bit grafik gelir. Grafikte yeşil bir çizgi soldan sağa doğru gider. O çizginin en sağı, en son satılan ürünün kaçtan satıldığını gösterir. Yani 0.60centlik bir ürün yine o fiyattan gider.

Ama özel durumlar yok değil. Bazı silahların özel pattern denilenleri oluyor. Normalde o silah ucuz olabilir ama o nadir pattern/kalıp çıkarsa daha pahalıya satabilirsiniz.

Seçkininiz varsa adımlarda belirttiğim gibi sadece haftalık ödülleri kesinlikle toplayın. Arada rüyalar ve kabuslar falan çıkarsa kısa sürede bilet alacak parayı toplarsınız. Ve KESİNLİKLE armory/cephaneliği takip edin ve yeni kasa gelince direkt alıp erkenden kasaları satın. Böylelikle kesinlikle bilete verdiğiniz paradan fazlasını alırsınız.

Ürünü sat dediğinizde önünüze bit grafik gelir. Grafikte yeşil bir çizgi soldan sağa doğru gider. O çizginin en sağı, en son satılan ürünün kaçtan satıldığını gösterir. Yani 0.60centlik bir ürün yine o fiyattan gider.

Ama özel durumlar yok değil. Bazı silahların özel pattern denilenleri oluyor. Normalde o silah ucuz olabilir ama o nadir pattern/kalıp çıkarsa daha pahalıya satabilirsiniz.
Şu ürünler var elimde sanırsam klasik.

Ek olarak kilovat kasasının artacağını düşünüyorum sizce?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-27 031130.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-27 031130.png
    107 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2025-06-27 031150.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-27 031150.png
    122,7 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran görüntüsü 2025-06-27 031159.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-27 031159.png
    110 KB · Görüntüleme: 18
Şu ürünler var elimde sanırsam klasik.

Ek olarak kilovat kasasının artacağını düşünüyorum sizce?
Kilovat ilk zamanlar 1.50$ falandı yanlış hatırlamıyorsam. Eğer oyuncular/müşteriler içindeki skinlerin/silahların güzel olduğunu düşünürse fiyatı artar. Mesela arkadaşım galeri kasasından sonra gelen fever kasasının(şuan ki armory/cephaneliğin ana kasası) galeri kasasına göre daha fazla değerleneceğini öngörüyor. Çünkü içerisinden bıçak çıkıyor ve çıkan bıçak da güzel diyor. Önemli olan insanların o kasa içinden çıkan skini/silahı sevmesi. Genelde ya çok sevilen skin çıkan kasalar değerlenir ya da çok eski olan kasalar. Mesela bazı operasyon kasaları yıllar geçmesine rağmen o kadar değerlenmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı