CS:GO 1024x768 Tam Ekran Sorunu

Anıl Yıldız

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben bir laptopa sahibim. 1366x768 ekran, ekran kartım 540M. Windows 10'a geçtiğimden beri CS:GO'da yanlarda siyah şeritler var ne denediysem olmadı, Nvidia denetim masasında ekranı ayarlama yeri yok, yardım lütfen!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlarla uğraşmana hiç gerek yok, Steam'de CS:GO'ya sağ tıkla, özellikler'e tıkla. "Çalıştırma Seçeneklerini Ayarla..." butonuna bas ve karşına çıkan yazı yazma yerine "-stretchaspect" bunu yapıştır. Tamam de ve kaydet. Oyuna girdiğinde artık kenarda o siyahlıkları görmeyeceksin.

olmadı hocam -stretchaspect
Tuhaf, bende işe yaramıştı. Bak forumun birisinde böyle bir açıklama var;

"Arkadaslar bu sorun benimde basıma geldi ekran ayarlarıyla oynadım hallettim , şimdi anlatacak olduklarımı çoğu forum sitelerine baktım hiç bulamadım neyse NVDİA Ekran kartım war Cs yi sorunlu yanları siyah oynamamak için yapmamiz gereken sey sadece şu , bu arada bu anlatacağım laptop için uyarlıdır . [ Cs' yi kurduk yanlardan basık siyahlıklar war tek yapmamız gereken şu , masa ustu mouseyi sol tıklıyoruz grafik özelliklerini seçiyoruz intel 'in grafik menüsü acılıcak orda uc tane seçenek war temel mod , gelişmiş mod , sihirbaz modu GELİŞMİŞ MOD ' u tıklıyoruz . İntel grafik ve denetim medya paneli acılıcak , orada ekran kısmı war ona ve sonra genel ayarlar kısmı war oraya tıklıyoruz çözünürlük kısmına gelip , Cs de kullanabileceğiniz çözünürlüğe göre ayarlıyoruz . Sonra En alt kısımda ölçeklendirme yeri var oraya gelip tam ekran ölçeklendir deyip uygulayı tıklıyoruz ve Cs 'yi rahatça oynuyoruz . Hiç bir program indirmeye grk yok bu dediklerimi harfiyen yapın cs sorunsuz çalışır . İyi Fraglar"

zamanında 1.6'da böyle bir sorun yaşamıştım onu da böyle çözmüştüm. Mesaj sahibi "uAbidin" adlı arkadaşa teşekkürler.

@MasterSlavePair o dediğin Cs 1.6 için. Zaten Cs 1.6 bilgisayarı zorlayan bir oyun olmadığı için bilgisayar Harici GPU ile açmaya ihtiyaç duymuyor ve oyun işlemciyle birlikte gelen entegre ekran kartı ile açılıyor yani "İntel ekran kartı ile.".
Ama CS:GO gibi bir oyun çok yüksek bir ihtimalle Harici GPU ile açmaya çalışır. Yani senin verdiğin çözüm sadece İntel için. Yanlış bilgi vermişsin. Çözümü ben de bilmiyorum fakat arkadaş bilgisayarının laptop olduğunu söylemiş. Yani yüksek ihtimal 2. ekran kartı da vardır (İntel'den bahsediyorum). Bu yüzden arkadaşa nVidia için bir çözüm bulunması gerek.

Dostum inan bana çalışıyor, stretchaspect kodunu bilmiyorken bu şekilde çözdüğümde oldu. GO'da da 1.6'da da bu şekildr çözüme ulaşmıştım anlayacağın. Hatta Hakkı isimli bir arkadaşımda aynı sorunu yaşadı onı da böyle çözmüştük, 6470m kullanıyordu.

Koddan değil alıntı yaptığım yazıdaki açıklamadan bahsediyorum, bu işi yaptığım bilgisayarlardan birisi HD 6470m diğer GTX 660m sahibi dizüstü bilgisayarlar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı