CS:GO 144 FPS Üstüne Çıkmıyor

+1 :)

tabii
RX570 kullanıyorum. Sadece kendi hesabım da 144ü geçemiyorum. Arkadaşın hesabında 300 e yakın alıyorum
-freq 144 yazdım başlatma seçeneklerine. Aynı şekilde console ye fps_max 0 yazdım bir değişiklik olmadı.
Hocam bir komut vardı vsync 0 diye nasıl yazılıyor hatırlamıyorum o işe yarar bence.

Arkadaşlar merhabalar. Monitörüm 144Hz. Oyun içerisinde 144 FPS'yi geçemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Monitörünün Hertz oranı ile FPS'ni sabitleyen ayarı kapatman gerekir. Vertical synchronization adı(V-Sync). Oyun ayarlarında kapalıysa ekran kartının denetim masasında açıktır büyük ihtimalle.

Dikey Senkronizasyon, Vsync, Xbox Game Bar, bunları kapat. fps_max 0, fps_max_menu 0 yaz. Ekran kartı ayarlarını doğru yap. Ekran kartını güncelle. Oyunun dosyalarını doğrula.

Yine bir tane teknik mesaj gelmemiş. Elimde 144Hz ve 75Hz monitör var, birde dizüstü bilgisayar yani 60Hz. 60 Hz'e ayarlıyorum 144 FPS alacak şekilde oynuyorum hayvani bir şekilde rahatsız ediyor gözümü. 60Hz 60FPS yapıyorum birebir aynı rahatsız edicilik, 75 Hz 75 FPS yapıyorum biraz rahatlatıyor fakat yine bir 144Hz değil. Onda da FPS kilidini açıyorum değişen hiçbir şey yok. 75FPS gösteriyor yine. 144Hz 144FPS kilitliyorum rahatlıyor bu sefer o güzel akıcılık oluyor. FPS kilidini açıyorum, 144Hz ayarlı ve 144FPS üzerini ayarlıyorum 200'leri çok rahat geçiyor. Yine aynı kardeşim ha 144FPS ha 1440 FPS farkı göremiyorum değil arada fark yok.
Fark yok olsa ve olay benim görme duyumla ilgili olsa 110'a kitlediğim oyunlarda 90'lara düştüğünde anında anlamazdım.

Birisi teknik verilerle anlatsın abi. Monitör Hz değerini musluk ağzına, suyu FPS'e benzetirsek... Vanadan saniyede maksimum 144 birim su geçebiliyor sen istersen vanaya 1.000.000 litre su pompala vananda 144 birim su alacaksın saniye başına. Neden üstü için uğraşıyorsunuz?
CS:GO'da yüksek FPS siz farketmeseniz bile daha akıcı. Bunny yapmanızı bir nebze kolaylaştırıyor.

Siz saatte 200km hız yapma potansiyeli olan bir aracın içerisinde 100km hız sınırı olan bir yolda 100km hızla giderken kendinizi 200km hızla gidiyormuş gibi hissediyorsunuz. Yaşadığınız şey bu gençler.

Peki hocam onlarca firma bilmiyor, G-SYNC FreeSync falan da yalan zaten yoksa adamlar öylesine yüksek FPS'lerde yırtılma efektini kaldırmanın yolunu buldular ne ki bu, siz o kadar sıradan örneklerle teknolojik konuları anlatmaya çalışıyosunuz ki cidden öyleymiş gibi hissediyorsunuz; peki siz gidip 144Hz monitörünüzde RTX 2060 la 144 FPS oynayın büyük ihtimalle fark etmezsiniz teşekkürler 👍
Siz saatte 200km hız yapma potansiyeli olan bir aracın içerisinde 100km hız sınırı olan bir yolda 100km hızla giderken kendinizi 200km hızla gidiyormuş gibi hissediyorsunuz. Yaşadığınız şey bu gençler.

Hocam sizin anlamadığınız şey ne yazık ki şu, hatta bunu en iyi CS 1.6'da fark edersiniz 75 Hz monitörünüzde 75 Hz'de AK-47 ile spray atmayı deneyin, sonra FPS Max 300 yapıpı deneyin bakalım aynı mı siz görmesenizde arkada yüklenen o 300 kare oyun zevkini, performansını ve birçoğunu arttırır hatta bazen akıcılık bile artar.

G-SYNC FreeSync falan da yalan
100 tane köşeleri düzeltme teknolojisi var. Bir fonksiyonu yerine getirme işlemi tek bir teknolojiye bakmaz yani. V-Sync basit ve yetersiz kaldığı için G-Sync ve FreeSync var. Bu arada bak CS serisini 1.3'ten beri oynarım. Yaşım ve CS tecrübem seni ikiye katlıyor büyük ihtimalle. Teknoloji bilgim de öyle ve sana şunu söylüyorum güzel kardeşim. Yüksek FPS (görebildiğin sürece) First Person Shooter oyunlarında öne geçiren bir etkendir. Eğer elinde bu yüksek FPS'i görebileceğin Hz değerine sahip bir monitör varsa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı