CS:GO 4:3 vs 16:9

Faceit 9 level olarak, Kesinlikle 4:3 diyorum. Adamları vurmasıda gayet basit. Siyah barda aşılamayacak şey değil 1-2 ayarla ekranı büyütebilirsin. Bir arkadaş 16:9'da spray atması daha kolay demiş. Lütfen oyunu bilip bilmeden eleştirmeyin. 16:9'un geniş görmekten başka hiçbir avantajı yoktur.
 
Eğer üst seviyede oynuyorsan objektif bir şekilde 4:3 daha avantajlı. Sebebi ise 4:3 ile 16:9'u oransal olarak karşılaştırdığınızda gerçek görüntüde aynı alanı kaplamasına rağmen(monitörün panelindeki kapladığı yer) 4:3'te sanal olarak oyundaki gördüğünüz açı daraldığ için karakterler genişler ve daha fazla alan kaplar. Dolayısıyla karşınıza gördüğünüz adamın kafasının, vücudunun kapladığı oran genişler ve daha kolay adam vurursun. Bu profesyonel oyuncular tarafından da sabit bir görüstür. 4:3 oranındaki çözünürlük ise size bağlı. 1280 ve 1024'ün pek bir etkisi yok oyuna.
 
Diğer FPS oyunlarını 16:9 oynamama rağmen, yalnızca CS:GO'yu 5:4 oynamaktayım. Düşük çözünürlük dezavantaja nazaran avantaj ağırlıklı bir nimet CS:GO'da çözünürlük olayı. Özellikle adamların vücud büyüklüğü ciddi manada artıyor. 5:4 çözünürlüğünü 1 hafta denemenizi öneririm, hoşunuza gitmezse 16:9 devam edersiniz.
 

Geri
Yukarı