CS:GO 9600K vs 3600

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
FPS yükseldikçe lag oranı düşmez. Monitörde alabileceğin görüntü kara sayısından biraz daha fazla vermesi ve bunu stabil vermesi yeterlidir. Lag muhabbetinde birçok etken vardır. Örneğin monitörün input lag oranı veya klavye fare gecikme oranı, internet hızın vs.
Yanlış biliyorsun. Konumuz FPS monitörüm input lagı değil.
 
i5 9600K: 1630₺ + 200₺ soğutucu = 1830₺
R5 3600: 1280₺
Fiyat farkı: 550₺ / %30

Ayrıca Intel işlemcilere OC yapmak için de Z370/Z390 anakart gerekiyor bu da fazladan masraf. %16 fazla performans için %30 fazladan ücret verilir mi tartışılır.
Teşekkür ederim anakart masrafını unutmuşum onu da ekleyip yorumumu güncelliyorum.
 
Boş verin beyler %16 fazla FPS alsın arkadaşlar CsGo'da. Oynayanı da kalmadı zaten.
 
Yorum Silindi. Araştırma yapan insan neyinne oldugunu ogrenir alir. Boyle sacma bir konuya kafayi takip cevap yazarak kimseyi aydinlatabilecegimi zannetmiyorum. Forum konu dolu, akli olan kisi ne alip almayacagini bilir.
 
Teşekkür ederim anakart masrafını unutmuşum onu da ekleyip yorumumu güncelliyorum.
İyi bir OC ile bu fark daha fazla açılıyor. Intel'in stabilite artısı da var.
Sıvı soğutmayı ekstra masraf olarak görmemek lazım, stok soğutma 3600 için pek de yeterli değil.
İki işlemci için de stabil ve iyi bir performans isteniyorsa iyi bir soğutma şart.
Hayatimda duydugum en sacma yanljs bilgi.
Fps dedigimiz saniyede ekrana dusen kare sayısı. 300 fps oynadiginizda ekraninizdaki bilgiler SIZE daha hizli gelir. Yada şöyle soyleyeyim. 300 fps oynadiginizda siz sunucuya daha hizli veri gondermezsiniz. Sunucu sizden bilgiyi 60 fps de oynasaniz 300 fpsde oynasaniz ayni surede alir. Siz 60 fps alarak bu sureye yetisemeyebilir yada 300 fps alarak yetisebilirsiniz. Pingi etkilediği falan yok. 30 FPS pcde 10 ling aldigim sunucuda 300 FPS pc aldigimda neden yine 10 ping aliyorum?
Uğraşmak istemiyorum gerçekten. Yanlış biliyorsunuz.

Ben hissetmekten, görmekten bahsetmiyorum. FPS arttıkça gecikme süreleri düşer, oyuncunun tepkileri hızlanır. Bu nedenle E-spor oyunlarında FPS önemlidir.

Araştırın öğrenin.

 
Son düzenleme:
Eski A10 5800K + GTX 960 sistemimde bile stabil 110-130 FPS aldığım CS:GO oyununda hiçbir problem yaşamamıştım. Şimdi Ryzen 5 3600 işlemcinin sanki bu oyuna yetersiz bir işlemci gibi lanse edilmesini gördüğümde kafayı yiyorum. Son olarak söyleyeyim konu sahibinin belirttiği iki işlemci de CS:GO gibi bir basit oyuna gani gani yeter. Bu tarz karşılaştırmalarda sidik yarışının yapıldığını görmek beni kanser ediyor. AMD tarafında %16 daha az FPS alırsın evet ama bu etken oyun deneyimini hiç mi hiç etkilemez varsın daha az FPS al ne olur çünkü yine yeterli bir FPS alıyorsun.
 
@dogant Açıkcası hangisinin önde olduğu önemli değil benim için. Çünkü farklı kitleye hitap ettiğini düşünüyorum. Aradaki fiyat farkı bayağı fazla maalesef ki Intel'de ekstra soğutucu masrafı var bir de.

Ayrıca CS:GO zaten işlemci ağırlıklı bir oyun Intel'in önde olması doğal geliyor ancak bilemeyeceğim. Diğer oyun testlerine de bakmak gerekiyor ki ortalama performans + ve -'si bulunsun. Sadece bir oyuna göre bakmak da yanlış olur.
 
Son düzenleme:
"Brom CS:GO'da %16 fark brom kesinlikle değer brom"

OC yapmak için gereken en düşük parçalar + soğutucu. İkisinde de Asus Prime modelini seçtim.

QQQ.jpg


QQQQ.jpg
 
@dogant Açıkcası hangisinin önde olduğu önemli değil benim için. Çünkü farklı kitleye hitap ettiğini düşünüyorum. Aradaki fiyat farkı bayağı fazla maalesef ki Intel'de ekstra soğutucu masrafı var bir de.

Ayrıca CS:GO zaten işlemci ağırlıklı bir oyun Intel'in önde olması doğal geliyor ancak bilemeyeceğim. Diğer oyun testlerine de bakmak gerekiyor ki ortalama performans + ve -'si bulunsun.
Cs go directx 9 bir oyun. Gelecekte oyunlar coklu çekirdeğe optimize edilecek. Şöyle bir ornek vereyim. F1 2020 oyununda onerilen gereksinim olarak r5 2600x karsisina 9600K konulmus neden? Halbuki burda 3600un bile 9600K dan kötü oldugu saniliyor. Neyse son yorumumdu iyi günler herkese.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı