RX 550 ekran kartım var CS:GO oynarken 150-250 arası FPS alıyorum bir anda 100-40 FPS aralarında oynuyor bunun sebebi nedir sürücüyü kaldırıp en yenisini kurdum ancak yine olmadı diğer oyunlarda böyle olmuyor. Neden?
Aslında RX 550 için önerilen 400W bir PSU kullanman. Eğer ki kısa bir süredir bu durumu yaşıyorsan son güncelleme sonrası CS:GO'da böyle bir FPS sorunu mevcuttu düzeltilmedi ise.
Aslında RX 550 için önerilen 400W bir PSU kullanman. Eğer ki kısa bir süredir bu durumu yaşıyorsan son güncelleme sonrası CS:GO'da böyle bir FPS sorunu mevcuttu düzeltilmedi ise.
Hocam ben de aynı sorunu yaşıyordum ta ki birkaç gün öncesine kadar.
Yaklaşık 2 ay önce yeni sistem aldım. Sistemim CS:GO'yu çok rahat oynatacak bir sistem. i3 10100F GTX 1650.
Oyunda 5 saniyede bir takılma vardı. Bu sorunu ne yaparsam yapayım çözemedim. Servise gönderdim sorun yok deyip geri gönderdiler. Yalnız sadece CS:GO'da değil oynadığım oyunların %80'inde bu sorunu yaşıyordum. Çözümünü duyunca şaşıracaksınız. Bilgisayarımdan Google Chrome'u kaldırdım. Artık 5 saniyede bir FPS drop girmiyor. Şu an Microsoft Edge kullanıyorum ve sorun yok. Google Chrome açık olmamasına rağmen oyun oynarken FPS drop yapıyordu. Sanırım arka planda çalışmaya devam ediyor.
Siz başlatma seçeneklerine aşağıdaki kodları ekleyin, işe yaramazsa Google Chrome varsa silin. Ve tabii ki oyun içerisinde görüntü ayarlarından çoklu CPU kullanımı ayarını da açmayı unutmayın. Bu ayar her türlü açık olmalı.
Aklınızda soru işareti kalmaması için aşağıya kodların ne işe yaradığını da yazıyorum.
High: Oyunun yüksek öncelik ile çalışmasını sağlar.
Novid: Oyun açılırken çıkan kısa videoyu devre dışı bırakır.
Nojoy: Gamepad desteğini devre dışı bırakır.
Cl_forcepreload 1: Oyun haritalarının önceden yüklenmesini sağlar.
Threads 4: İşlemcinizde 4 adet çekirdek mevcut. Bu kod oyunun tüm çekirdeklerden faydalanmasını sağlar.
Mat_queue_mode 2: Çoklu CPU kullanımı ayarını otomatik olarak açan bir komut. Oyun içerisinden açın, yine bu kod da kalsın.
Umarım sizin de sorununuz çözülür. Yukarı eklemeyi unutmuşum, bilgisayarınızı yüksek performans moduna almayı da unutmayın.