CS:GO anlık olarak ping yükseliyor

TrimasQue

Kilopat
Yer
Muğla
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Çözemediğim ve bu durumdan dolayı başımın çok ağrıdığı bir konu ile alakalı öneri, çözüm beklemekteyim.

TurkNet müşterisiyim. Daha önce ASUS DSL-N16 modem kullanıyordum. Arada Wi-Fi aracı olarak Xiaomi Mi Wi-Fi Pro vardı. Modemi kendi odama takma imkanım yok. CS:GO ping sorunu yaşadığım için Wi-Fi Pro olan aleti Keenetic City 750 ile değiştirdim. Daha sonra modem güncellemesi gerekti ve modemi de extra DSL aldım.
Benim evime gelen hat dışarıda. Kabloyu CAT6 olarak güncelledim. Sallanma olmaması için de kelepçe ile sabitledim.

Bana gelen hız 35/6 ve fazlasını hattım kaldırmıyor. Bunda hiçbir problem yok, ben razıyım. Oyun indirmek istediğimde sabit 3.4 ile indiriyorum. Arada 4 hızını görüyorum.

Gel gelelim ping meselesine. CS:GO server girdiğim anda ping 70'den 200-300 civarına çıkıyor. Sonra 90'a düşüyor. Tekrar 200-300 civarına çıkıyor ve bunu sürekli yapıyor. Girdiğim sunucu fark etmiyor. Türk sunucularında da denedim. Aynı. Hatta 30 ping alırken 120-150 oluyor. Sunucuya ping attığımda, tracert komutunu kullandığımda hiçbir problem gözükmüyor. Telefondan mobil açtığımda sabit 90 alıyorum ve ping artmıyor.

Şu an modemden routere kablosuz veriyorum ve routerden PC'ye kablolu veriyorum.

Arka planda çalışan uygulama yok. Hepsini kapatıyorum.

PC özellikleri:
MSI B550 MPG Gaming Edge.
5600X işlemci.
Rampage iCUE 2*120 soğutucu.
1660'ekran kartı.
16 GB 4266 MHz Trident Z Dual RAM.
1 TB PNY CS3030.
750W 80+ Gold PSU.

Tüm önerilere açığım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı