CS:GO Çatışma esnasında FPS Düşüşü

hAllederiz

Kilopat
Bundan yaklaşık 1 hafta önce aynı problemden dolayı 1 konu daha açmıştım. FPS değerlerim 230'larda gezerken fight'a girince, örnek veriyorum dust2 haritasında Long'da çatışma olunca FPS 80'lere düşmekte. Bazı arkadaşlarımız sorunun PSU'dan kaynaklı olduğunu söyledi. Önceden 450W sertifikasız PSU kullanıyordu. Şu anki yeni aldığım PSU Cooler Master Elit V3 600W. Aynı problemleri tekrardan yaşamaktayım. Bazı arkadaşlarımız 4:3'de oynadığın için ve ayarları düşürdüğün için ekran kartı devreye girmiyor dedi. Yükselttim gene aynı problemleri yaşamaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan yaklaşık 1 hafta önce aynı problemden dolayı 1 konu daha açmıştım. FPS değerlerim 230'larda gezerken fight'a girince, örnek veriyorum dust2 haritasında Long'da çatışma olunca FPS 80'lere düşmekte. Bazı arkadaşlarımız sorunun PSU'dan kaynaklı olduğunu söyledi. Önceden 450W sertifikasız PSU kullanıyordu. Şu anki yeni aldığım PSU Cooler Master Elit V3 600W. Aynı problemleri tekrardan yaşamaktayım. Bazı arkadaşlarımız 4:3'de oynadığın için ve ayarları düşürdüğün için ekran kartı devreye girmiyor dedi. Yükselttim gene aynı problemleri yaşamaktayım.
Aynısı bende de var geçmiyor. i3 9100F ile Rx 590 Fps'in 90'a düştüğünü görüyorum.

İşlemcim Ryzen3 2200G
Anlamadığım işlemci neden ortalama %50 civarların'da çalışmakta
1. Görsel'de görüntü ayarlarım
2. Görsel'de ortalama FPS değerlerim
Diğer görseller'de ise FPS drop'u yaşarken ki MSI Afterbourner testleri
Ekran kartın'da herhangi bir sıkıntı yok eminim. İşlemcide zaten olmaz, tek düşündüğüm RAM. Ram'ı 3000MHZ e çektiğimde bakalım aynı problemi yaşıyormuyum.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    81,6 KB · Görüntüleme: 159
  • 2.jpg
    2.jpg
    166,8 KB · Görüntüleme: 165
  • 3.jpg
    3.jpg
    154,5 KB · Görüntüleme: 149
  • 4.jpg
    4.jpg
    196,4 KB · Görüntüleme: 160
  • 5.jpg
    5.jpg
    172,2 KB · Görüntüleme: 149
  • 6.jpg
    6.jpg
    188,8 KB · Görüntüleme: 153
İşlemcim Ryzen3 2200G
Anlamadığım işlemci neden ortalama %50 civarların'da çalışmakta
1. Görsel'de görüntü ayarlarım
2. Görsel'de ortalama FPS değerlerim
Diğer görseller'de ise FPS drop'u yaşarken ki MSI Afterbourner testleri
Ekran kartın'da herhangi bir sıkıntı yok eminim. İşlemcide zaten olmaz, tek düşündüğüm RAM. Ram'ı 3000MHZ e çektiğimde bakalım aynı problemi yaşıyormuyum.
İşlemci frekansı neden öyle ? İşlemciyle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.

Ekran kartı ve işlemci hızı yerlerde.
Darboğaz da yok ama sebebibi anlayamadığım bir şekilde çatışma yok iken işlemci ve ekran kartı hıxı yükeek. Ama çatışma varken hızları düşüyor. Bilgili arkadaşların bu kısma yoğunlaşması gerekiyor bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı