CS:GO FPS Düşme Sorunu

Yahya Yılmaz

Hectopat
Daha fazla  
CS:GO'da ortalama 150 FPS alırken ara sıra FPS drop oluyor. Menüde 120 FPS alırken envantere tıklayınca 2-3 saniye takılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 en güncel sürümü yükle. Ekran kartının sürücülerinin ve BİOS sürümünün en güncel olduğundan emin ol. Ve bir de sıcaklık değerlerine bakarsan iyi olur. Anormal bir ısınma var mı?
CS:GO'da bir çok kişi ''Drop FPS'' olayını yaşıyabiliyor. Ama benim sana önerdiklerimi yapman ayrıca avantajına olacaktır... ;)
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

sıcaklık değerlerine 1-2 ay önce bakmıştım 60 dereceyi geçmiyordu. Zaten soğutucuda kullanıyorum. FPS drop steamdan aldığım oyunlarda oluyor (Mirrors Edge, ETS 2 de de oluyor).NVIDIA nın sürücüsünü güncelleyip oyunları optimize ettim.

16GB DDR4 RAM
İ7 6700-HQ 2.6 GHz Turbo 3.5GHz
GTX 950M 4GB
Lenovo IdeaPad 700

CS de hep rekabetçi oynadığım için diğer modlarda oluyor mu bilmiyorum

Bence sorun Steamdan kaynaklanıyor. BF1 de çok nadir oluyor, GTA 5 de olmuyor(GTA Rockstar üzerinden).

Notebook parçaları yüksek sıcaklığa dayanıklı olarak üretilse de her elektronik alet gibi ısınınca performansı düşer. Oyun oynarken altta hava kanalları varsa eğer açık tutunuz ki hava akışı sağlansın. Başka diyeceğim, şarj adaptörünü takarak oynarsanız PC kendini performans moduna alacağından droplar azalabilir. Ama önceliğiniz fazlalık ısıdan kurtulma olsun hocam, droplar genelde donanımın fazla ısınmasından kaynaklanır.

Laptopumun hem altta, hem de arkada hava kanalları var. Laptop soğutucu kullanıyorum.FPS Drop Steamden aldığım oyunlarda oluyor. GTA 5 ve BF1 de bu sıkıntı yok

Steamden aldığım bir oyunu oynarken arkaplanda çalışan tüm steam uygulamalarını kapattığımda droplar büyük ölçüde azaldı

Arkadaşın bilgisayarı benimkisinden daha kötü. O 50 fps filan alıyor onda drop olmuyor. Ben 150 fps civarı alıyorum ama drop oluyor. Steamden aldığım oyunlarda böyle. GTA 5 ve BF 1 drop olmuyor.

Bro sistemim seninkinden kat kat kötü fakat GTA 5'de 45 FPS takılma varken CS:GO'da 130 FPS takılma yok onu çözemedim ? Şunları denersen biraz daha artış görebilirsin :
- Steam'i çevrimdışına alma
- Steam Oyun arayüzünü kapatma

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı