CS:GO FPS Düşme Sorunu

HasanDenizz

Kilopat
Daha fazla  
CS:GO oynarken FPS 120-150 arası fakat bir anda 40-50'ye düşüyor ve çok kasıyor gibi gözüküyor. Yani sanki 20-30 FPS gibi oluyor ve 10-15 saniye olduktan sonra düzeliyor fakat bu olay 20-30 saniye aralıklarla oluyor. Windows Defender ve Kaspersky ile taradım ve temizledim fakat hala aynı, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sorunun sadece CS:GO’da mı oluyor yoksa başka oyunlarda da bu tarz bir durum yaşıyor musun?

Bu arada benzer bir sorun ile bende karşı karşıyayım. Gtx 960m ekran kartım yük altında sabit 405 MHz değerinde çalışıyor, frekansını arttırmıyor. Benzer bir durum olabilir. Fakat bu duruma neyin sebep olabileceği konusunda bir fikrim yok maalesef.
Başka bir oyunda denemedim. Umarım en yakın zamanda çözüm buluruz.

HDD kaynaklı FPS düşmelerini aşağıdaki program ile çözebilirsiniz.
Intel Rapid Storage Technology (RST)

Ayriyeten dizüstü bilgisayarlarda oyun için FPS değerlerin 60 civarı sabitleyip daha geç ısınmasını sağlayabilirsiniz. Böylece ısınmadan kaynaklı FPS düşmelerinin önüne geçebilirsin.
CS:GO içinde Görüntü Ayarların'da Dizüstü Enerji Tasarrufu seçeneğini etkinleştirerek FPS 60 ayarlamış olursun.
Tavsiye olarak kendi kullandığım oyun ayarlarını da öneririm.

20180129191157_1.jpg

HDD kaynaklı FPS düşmelerini aşağıdaki program ile çözebilirsiniz.
Intel Rapid Storage Technology (RST)

Ayriyeten dizüstü bilgisayarlarda oyun için FPS değerlerin 60 civarı sabitleyip daha geç ısınmasını sağlayabilirsiniz. Böylece ısınmadan kaynaklı FPS düşmelerinin önüne geçebilirsin.
CS:GO içinde Görüntü Ayarların'da Dizüstü Enerji Tasarrufu seçeneğini etkinleştirerek FPS 60 ayarlamış olursun.
Tavsiye olarak kendi kullandığım oyun ayarlarını da öneririm.

Eki Görüntüle 279418
Intel Rapid Storage Technology uygulamasını yükledim fakat sorunumu çözmedi. FPS'i sabitlemek de istemiyorum çünkü öyle olunca ekran çok ağır geliyor bana başka bir çözümü yok mu bu sorunun ? :(

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı