Çözüldü CS:GO FPS Düşüşü ve Mouse Lag Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zonixx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Driverları driver booster ile güncelledim. USB driverleri vs.

CS:GO giriyorum, oyun esnasında FPS düşüşü yaşıyoum ve mouse çevirirken kasıyor ve dıt dıt Windows sesi geliyor. Okuyup okumuyor gibi mouseyi.

Başka oyunda bir problem yok. Birde smart defrag ile birleştirme yapmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mouse ile alakalı bir şey daha fark ettim. Bundan sebep olabilir mi? (tlogitech Gaming hıd device için sürücü yüklü deiğil)

G300.jpg

HID device.jpg

Sorun düzeldi. Mouse'dan kaynaklıymış. G502 aldım. Bu Mouse'da herhangi bir problem çıkmadı. Bu tür sorunları olan arkadaşlar ilk önce mouse değiştirmeyi denesinler.
Yardımlarınız için teşekkür ederim Recep bey.
(Recep Bey uzunca yazdım olay nedir tam anlaşılsın diye.)

Hocam zonixx arkadaşın bahsettiği olay bende de var.
  • Anakart P5PL2-E
  • işlemci: core 2 dou e7300(overclock vs. yok)
  • ekran kartı:gts250(zotac)
  • ram 4,00GB İkili-Kanal DDR2267MHz
  • hdd:232GB Seagate
  • ses kartı:SoundMAX Integrated Digital HD Audio

Hocam birde şöyle bir olay var. Ben ne sistemde ne de başka herhangi bir donanım ya da yazılım değiştirmedim. Oyunu 6 aydır aynı sistemde rahatça oynuyorum. O zamanlar +100 FPS alıyordum. Yine +100 alıyorum ama her maç başıma geliyor bu olay ve çok sıkıcı. G300s oyuncu mouseum var. Altındaki optic okuyucu yani kırmızı ışık sönmüyor ama aydınlatmalar o esnada kapanıyor. 3-4 saniye mouse hareket etmiyor sonra oyunda ani FPS düşüşü ve daha sonra aygıt çıkma sesi geliyor. Toplam bu süre 5-6 saniye sürüyor. Sizce sebebi nedir hocam. Yardımcı olursanız sevinirim. Biliyorum uzun yazdım ama hakikaten bu olay canım sıktı 6-7 aya yeni pc almayı düşünüyordum ama bu süre zarfında CS:GO oynayamam. Rütbem global ve arkadaşlarla sürekli giriyorduk. Ufak çaplı turnuvalara katılacaktık. bu olay canımı yok yaktı :/

Anakartınız aşırı eski. 8 senelik bir anakart ve üzerinde elektrolikit kondansatörler var. Bunların ömrünü doldurmuş olması gayet olası bir durum. Sistemi tamamen değiştirmek istemiyorsanız anakartınızı değiştirin.

Hocam bende ASUS P5L-MX anakartı var. Kondansatörler ile ilgili olan kısım benim anakart için de geçerli mi?

Mouse ile alakalı bir şey daha fark ettim. Bundan sebep olabilir mi? (tlogitech Gaming hıd device için sürücü yüklü deiğil)

G300.jpg

HID device.jpg

Sorun düzeldi. Mouse'dan kaynaklıymış. G502 aldım. Bu Mouse'da herhangi bir problem çıkmadı. Bu tür sorunları olan arkadaşlar ilk önce mouse değiştirmeyi denesinler.
Yardımlarınız için teşekkür ederim Recep bey.

Çözüm
Mouse değiştirmeyin sakın!

Görev Yöneticisi'nden CS:GO uyumluğınu yapın sorun çözülür...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı