CS:GO FPS sabitleme

• Konuyu başlatan MTBlu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 32.309

MTBlu

Hectopat
144Hz monitörüm var. Oyunda 144'ün üstünde FPS alıyorum. Sizce bunu FPS_MAX komutu ile 144'e mi sabitleyeyim yoksa üçlü ara belleklemeyi mi açayım. Onları yapınca da 136'ya falan iniyor bazen ama. Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
CS:GO gibi bir oyun için, FPS limitini kaldırıp sistemi yormaya hiç gerek yok.

Steam oyun başlangıç ayarlarına, aşağıdaki komutları girin. Monitör Hz neyse o değere sabitleyin.
Kod:
+fps_max 144 +fps_max_menu 144

Sonrasında oyun içinden ''Üçlü ara bellekleme'' ayarını açın.

2023-03-26_21-18.png

Ekran kartın Nvidia ise Denetim masası üzerinden ''Üçlü ara bellekleme'' ayarını açık olarak değiştir. Bu ayar Nvidia ekran kartının, V-Sync açıkken en iyi performansı vermesini sağlıyor. AMD tarafında böyle bir ayar var mı bilmiyorum.

2023-04-02_16-19.png

Buna ek olarak fare gecikmesi(input lag) azaltmak için; CS:GO sağ tıklayıp özellikleri açın.
Uyumluluk sekmesine gelin ve Yüksek DPI ayarlarını değiştir butonuna basın.
Açılan pencereden ''Yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl'' ayarının yanındaki kutucuğu işaretleyin. Daha sonra tamam ve uygulama diyerek çıkış yapın.

Screenshot_2.png

Bu ayarlar ile V-Sync açıkken, fare gecikmesi yaşamadan CS:GO oynayabilirsin.

Son düzenleme:
CS:GO gibi bir oyun için, FPS limitini kaldırıp sistemi yormaya hiç gerek yok.

Steam oyun başlangıç ayarlarına, aşağıdaki komutları gir.
Kod:
+fps_max 144 +fps_max_menu 144
Sonrasında oyun içinden ''Üçlü ara bellekleme'' ayarını aç.

Bu ayarlar ile V-Sync açıkken, fare gecikmesi yaşamadan CS:GO oynayabilirsin. Ayrıca ekran kartın Nvidia ise Denetim masası üzerinden ''Üçlü ara bellekleme'' ayarını açık olarak değiştir. Bu ayar Nvidia ekran kartının, V-Sync açıkken en iyi performansı vermesini sağlıyor. AMD tarafında böyle bir ayar var mı bilmiyorum.

Buna ek olarak fare gecikmesi(input lag) azaltmak için; CS:GO sağ tıklayıp özellikleri açın.
Uyumluluk sekmesine gelin ve Yüksek DPI ayarlarını değiştir butonuna basın.
Açılan pencereden ''Yüksek DPI ölçklendirme davranışını geçersiz kıl'' ayarının yanındaki kutucuğu işaretleyin. Daha sonra tamam ve uygulama diyerek çıkış yapın.

Eki Görüntüle 714865

Bunları yaptım. Peki, nvidia denetim masasından max kare hızını 144 fps'e ayarlamaktan farkı ne?

Şimdi o konu için bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama oyunda takılmalar yaşıyorum Ekran kartım 4070 işlemci İ5 13. Nesil. Sınırlamayı başka türlü yapacağım diğer türlü sistem ısınıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı