CS:GO FPS sınırlaması

unknown11212

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımın fanları ve termal macunu biraz eskidiği için biraz fazla ısınmaya başladı. Fanlar rahatsız edici. Elime para geçince yenileyeceğim ama kısa sürmeyecek. 3-4 ay falan beklemem gerek. Bu yüzden CS:GO'da gereğinden fazla FPS aldığım için ekranımın yenileme hızı olan 75 FPS'ye oyun içinden "fps_max 75" komutu ile sabitledim. Fakat hafif takılmalara yol açtı. Sonra NVIDIA Denetim Masası üzerinden sınırladım. Bu sefer de fare ivmesi ile alakalı bir sıkıntı hissettim. V-Sync zaten giriş gecikmesine yol açıyor. Bunu nasıl sınırlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
V-Sync'yi açın. FPS'inizi 75'e sabitleyecek ve input lag yapacak. Sonra oyun içinden 1 FPS düşürterek "fps_max 74" yazın. Bu sayede input lag da geçecek. Yani en azından bende geçiyor :D ama denemeye değer.

Az FPS alınca daha mı az ısınmış olacak ?
Ben genelde topluluk sunucularında ak_redline gibi ufak maplerde oynuyorum. Yani bu sebeple 300-400 FPS alıyorum. Bu da demek oluyor ki işlemcim ve GPU'm gereğinden fazla kare üretiyor. Sabitlediğim zaman ikisininde kullanımı azalıyor. Kısaca daha az ısınmasına yarıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı