CS:GO FPS uygunluğu

Arkadaşlar bende de aksine V-Sync devre dışı iken konsola FPS Max 61 yazıyorum yırtılmalar oluyor. V-Sync açık yani üçlü arabellek te iken 60'a sabitleniyor ( lütfen neden sabitlendiğini anlatmayın biliyorum ) ve yırtılma olmuyor.

Yok 1024×768 yapınca 75 Hz olur biliyorum ama benim bilgisayar olmuyor ayarlardan baktığımda hala 60 Hz'de.
60FPS akıcılığı için fps_max 61 değil Monitör hertz değeri - 1 yapmanız gerekiyor bununla ilgili çalışmalarda mevcut. Oyunun akıcı olması için mönitör frekans değerinizden 1 çıkartıp fps i ona sabitlemeniz input lagları ve ekran yırtılmalarını azaltacaktır.
Yani fps_max 59 değerinde girilmeli.
Bir çok render programlarınada baktığınız zaman 60fps direkt vermezler 59.94 olarak verilir buda zaten 60fps demektir 60fps i render settingste 60 olarak verirseniz anlamsız bir şekilde çektiğiniz video tam 60 fps kalitesinde olmuyor o yüzden 59,94 ve 59,940 değerleriyle giriliyor
FreeSync teknolojilerininde yaptıkları aslında tam olarak bu Hz - 1

60FPS akıcılığı için fps_max 61 değil Monitör hertz değeri - 1 yapmanız gerekiyor bununla ilgili çalışmalarda mevcut. Oyunun akıcı olması için mönitör frekans değerinizden 1 çıkartıp fps i ona sabitlemeniz input lagları ve ekran yırtılmalarını azaltacaktır.
Yani fps_max 59 değerinde girilmeli.
Bir çok render programlarınada baktığınız zaman 60fps direkt vermezler 59.94 olarak verilir buda zaten 60fps demektir 60fps i render settingste 60 olarak verirseniz anlamsız bir şekilde çektiğiniz video tam 60 fps kalitesinde olmuyor o yüzden 59,94 ve 59,940 değerleriyle giriliyor
59 yaptım yine yırtılma oluyor vsync yi açarsam ve sabitlerse yırtılma olmuyor bu durumu anlayamadım

59 yaptım yine yırtılma oluyor vsync yi açarsam ve sabitlerse yırtılma olmuyor bu durumu anlayamadım
İlginç bir durum. 59 yaptığınızda yırtılma olmaması gerekiyor. Acaba fxaa ayarlarını trilinear yaptığınızdan dolayı obje kenarlarındaki keskin hatları yırtılma olarak algılıyor olabilir misiniz?

Veya alt-tab yapıp tekrar oyuna girdiğinizde düzel
Ayrıca birde çözünürlük değiştirip tekrar eski haline getirmeyi ya da alt-tab yapıp tekrar oyuna dönmeyi deneyebilirsiniz.

İlginç bir durum. 59 yaptığınızda yırtılma olmaması gerekiyor. Acaba fxaa ayarlarını trilinear yaptığınızdan dolayı obje kenarlarındaki keskin hatları yırtılma olarak algılıyor olabilir misiniz?
Yani fareyi çevirme hareketlerinde yırtılmalar oluyor ama vsync ile sabitleyince olmuyor konsoldan sabitleyince yine yırtılma oluyor. Ben vsync yi kapatmak istiyorum o yüzden soruyorum.
Fps max 0 ile 100 fps alıyorum yırtılma falanda olmuyor ama bu seferde yüksek fps de iken işlemci aşırı ısınıyor bu yüzden 60 fps ler ile uğraşıyorum

Kusura bakmayın o zaman bu sorunun çözümünü bilmiyorum. v-sync kapatıp yinede fps_max 59 ile oynayabilirsiniz 60tan üstü sizin için zaten gereksiz sistemi yormaya geliyor

Hangi oyunda olursa olsun v-Sync açınca monitörün HZ zi kaç ise ona sabitleniyor. Bende bütün oyunlarda açık. CS GO 120 FPS sabit. LOL 120 FPS sabit. PUBG IDE ise güç yetmediği için 90-120 arası gidip geliyor ama yırtılma yok.

Hangi oyunda olursa olsun v-Sync açınca monitörün HZ zi kaç ise ona sabitleniyor. Bende bütün oyunlarda açık. CS GO 120 FPS sabit. LOL 120 FPS sabit. PUBG IDE ise güç yetmediği için 90-120 arası gidip geliyor ama yırtılma yok.
Bende onu sordum zaten açınca yırtılma olmuyorda konsoldan sabitleyince niye oluyor demiştim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı