CS:GO HD 7850 FPS Düşüşü

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Fallout 4'te 70-80 FPS, CS:GO'da 250-200 FPS alıyorum. Nedense birkaç gündür FPS bir anlık 50-70 civarına düşüyor, yani milisaniye gibi ve aşırı rahatsız olmaya başladım. Ne yapacağım?

Sistem:
R5 1600 AF
16 GB DDR4
HD 7850

Menüde kullanım değerleri şöyle:

1598217166667.png

Oyun içi kullanım değerleri:

1598217265297.png

Hatta artık anlık olarak değil, sürekli 100 FPS altı. Ne yapacağım cidden fikrim yok. AMD ayarları tamamen performans yönünde. CS'de de öyle.

Daha dün ben de bu konuyu açtım ve hala çözüm bulamadım. Herkes darboğaz diyor işlemci darboğaz değilse herkes bilmiyor yani nerdeyse 9-8 konu okudum hala çözen ya da ne olduğunu bilen yok.

Kartınız ısınıyor olabilir.
Sistemde zararlı olabilir.

Bu iki olasalık da yoksa sıkıntı CSGO'da maalesef. CSGO'ya gelen son güncellemeler ile shaderlar yükseğe alındı. Oyun ayarlarınız düşükte bile olsa shaderlar artık yüksekte.

CSGO aynı zamanda eski kartlarda sorun çıkarmaya başladı. Frametime olarak sıkıntı çıkartıyor.

Kartınız ısınıyor olabilir.
Sistemde zararlı olabilir.

Bu iki olasalık da yoksa sıkıntı CSGO'da maalesef. CSGO'ya gelen son güncellemeler ile shaderlar yükseğe alındı. Oyun ayarlarınız düşükte bile olsa shaderlar artık yüksekte.

CSGO aynı zamanda eski kartlarda sorun çıkarmaya başladı. Frametime olarak sıkıntı çıkartıyor.
1660super ryzen3500x kullanıyorum ve oyunu hangi ayarlarda hangi çözünürlükte açarsam açıyım gene de 300ün üsütünü göremedim.

1660super ryzen3500x kullanıyorum ve oyunu hangi ayarlarda hangi çözünürlükte açarsam açıyım gene de 300ün üsütünü göremedim.
Başka oyunlarda aynı sorun oluyor mu?

Olmuyorsa dediğim gibi sorun CSGO'da.

Cidden bu CSGO'nun kaput altı ağır bir hale geldi. Valve bir el atıp temizlemeli.

Valorant, LOL başka oyun oynamıyorum zaten ve hepsin de yaşıyorum.
Driverlarım güncel, PC ye daha bugün format attım. Sorun hala aynı.
Ayrı konu açın hocam.

İlginç. Ben daha bilmiyorum hocam. FPS sıkıntısı konuları dipsiz kuyu gibi oluyor 😅

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı