CS:GO için 3.000 TL Sistem Önerisi

Şimdi düşündüğüm zaman ileride zaten 144hz bir monitor alıcam şuan alıcağım bilgisayardan düşmek mantıksız geliyor aslında şimdi sistemi iyi toplayıp ilerde monitor aldığımda daha mantıklı olmaz mı ? 70 fps yetmez çünkü laptopla alıyorum zaten o fps yi masaüstü almama gerek kalmaz o zaman

Güzel sistem fakat SSD tercih edicem gibi duruyor şimdilik ve birde dikkatimi çeken birşey oldu sadece ekran kartına yüklenmişsiniz bunun sebebi nedir acaba? Yani 256 bit olması tabikide mantıklı bir seçim
Ama anakart yeterlimi sizce?

Bu bazooka serisi anakart ı çok tavsiye eden oluyo performans bakımından diğer anakartlara göre getirisi nedir acaba? Ve bir de 2gb 256 bit ekran kartı yeterlimi ben normalde 4 gb 256 bit bir ekran kartı düşünüyodum ya da çift ekran kartı düşünüyodum iki tane 2 gb 128 bitlik Bir amd bir nvidia yani SLI ve Crossfire çift ekran kartıda mantıklı gelmiyor değil aslında resimdeki sistem için ne düşünüyorsunuz bu benim toplamış olduğum bir sistem.

Güzel sistem fakat bu sistemin aynısını bu fiyatla nerden teyit edeblirim cidden beğendim sistemi fakat bu sistemi vatandan filan topladığım zaman en az 3600 3700 çıkacak eminim

4 gb 128 bit ekran kartı yerine 4 gb 256 bir bir ekran kartı daha mantıklı olabilir benim için.
Ram hızlarını filan yazmamışssın mac mhz ram'ler biraz daha detaylı yazarsan inceleyebilirim teşekkürler.

Dostum sinerji bilgisayardan topladım o sistemi. Adamlar kasanın içindeki kablolamayı bile özenle yapıyor. Mağazaları yok. Internet sitelerinden satın alıyorsun.

Dostum sinerji bilgisayardan topladım o sistemi. Adamlar kasanın içindeki kablolamayı bile özenle yapıyor. Mağazaları yok. Internet sitelerinden satın alıyorsun.
Daha önce hiç alışveriş yaptın mı peki bu siteden.

Şimdi anlamadığın bir nokta var. Sen 60hz bir monitörde 200 fps alıyor gibi gözüksen de ekrana yansıyan fps yine 60'dır. Yani monitör iyi olmadıktan sonra istediğin kadar fps alsan da bunu monitör sana yansıtamaz. İleride monitör alırım benim şimdilik kasa bütçem 3 bin lira, sonra da monitör için harcama yaparım dersen tamam ama sadece CS:GO oynayacaksan 3 bin liralık bir kasa+monitörle de cs:go oynayabilirsin. Karar senin tabi.
Güzel bir düşünce fakat dediğim gibi server kurulum ve sanallaştırma işlemleride yapıcam bilgisayar üzerinden çift sistem kullanabilirim o yüzden aldığım zaman sağlam bir bilgisayar olsun istiyorum monitoru zatten alıcam ilerde ama monitor almak yerine benm aklıma led tv almak geliyor 144 hz e monitore o kadar uçuk fiyat vermek yerine led tv almak daha mantıklı.

Yine aynı SSD dışında.
Sistem hakkında ne düşünüyosun peki iyimidir?

Şimdi anlamadığın bir nokta var. Sen 60hz bir monitörde 200 fps alıyor gibi gözüksen de ekrana yansıyan fps yine 60'dır. Yani monitör iyi olmadıktan sonra istediğin kadar fps alsan da bunu monitör sana yansıtamaz. İleride monitör alırım benim şimdilik kasa bütçem 3 bin lira, sonra da monitör için harcama yaparım dersen tamam ama sadece CS:GO oynayacaksan 3 bin liralık bir kasa+monitörle de cs:go oynayabilirsin. Karar senin tabi.
Son olarak monitor için bir önerin varmıdır? acaba 3500 tl yapsam bütçemi içine monitörde dahil bir sistem önerebilirmisin?

İşlemciyi i7 6700 yap soğutucu almana gerek kalmaz.

Yok bana i5 6600K yeter ama ben O.C hastası değilim dersen, i5 6600 al. Çünkü ikisinin de turbo frekansları eşit.

İntel skylake i5 6402P
MSI H170M Gamıng M3
Kingston DDR4 2X8 GB 2133 MHZ
Sapphire R9 380X 4GB 256 BİT GDDR5
WD 3.5 1TB 7200 RPM Caviar Blue
Samsung 750 EVO 540/520 120 GB
Zalman R1 600W MidT

Teknobiyotik sitesinden hepsi 2943 TL yapıyor. Tam bir F/P sistem ve benimde alacağım sistem.

i5 6400 2.7 ghz işlemci
sapphire r9 380 nitro ekran kartı
b150m bazooka 2133 mhz anakart
kingston hyperx fury 2133 mhz ram
seagate 1 tb barracuda 7200 rpm hdd
kingston hyperx fury 120 gb ssd
tx luna mid tower kasa
akasa viper 600 watt 80+ güç kaynağı - corsair vs 550 watt güç kaynağı

Değmez fiyat farkı çok oluyor sen öyle soğutucu alınca. Diğer işlemcilerin kutusundan soğutucu çıkıyor.
evet çıkıyor fakat ben en olarak bir soğutucu almayı düşünüyorum sıvı soğutma sistemi daha cazip geliyor

İntel skylake i5 6402P
MSI H170M Gamıng M3
Kingston DDR4 2X8 GB 2133 MHZ
Sapphire R9 380X 4GB 256 BİT GDDR5
WD 3.5 1TB 7200 RPM Caviar Blue
Samsung 750 EVO 540/520 120 GB
Zalman R1 600W MidT

Teknobiyotik sitesinden hepsi 2943 TL yapıyor. Tam bir F/P sistem ve benimde alacağım sistem.
Sen ne için alıcaksın sistem güzel fakat biraz daha profesyonel olabilir bütçemi biraz arttırdım 3700 civarları bişey alıcam işlemciyi 6600 K düşünüyorum SSD 240 gb olacak ekran kartı 4 gb 128 bit olucak

Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum. Sanırım bir çok kişi işlemci erişim hızından habersiz.

Düz mantık:
  • BMW 1.0 = i5 6600K maksimum hız 250 km.
  • BMW 2.0 = i7 6700 maksimum hız 350 km.
BMW 1.0'ın motoruyla oynayarak, 350km hıza çıksam ne çıkmasam ne? BMW 2.0 zaten hiç kendini kasmadan güvenli şekilde o hızda seyrediyor.

Erişim hızı i7 ve i5 işlemcilerde farklıdır, i7 bu yüzden fark atar. İşlemci saniyede milyonlarca kez işlem yapar, şu 01110010101010'lardan oluşan veri satırları, işlem sırasına girer milyonlarca.
İşlemci çekirdek sayısı arttıkça, sıraya giren veri satır kuyruğunun sayısı da artar, örnek 2 çekirdek iki kuyruk.
Verilerin işleme hızı frekans hızı ile doğrudan alakalı, yani O.C edildiğinde veriler daha hızlı işlenir.
Her veri satırından diğer veri satırına geçiş yada o satırı işleme alış süreci zaman alır, işte tam burada i7'nin asıl gücü devreye girer. Bu geçişi i7 çok hızlı yaptığından ve saniyede milyonlarca kez bu olduğundan, i5'in toplam hızını aşıyor.

Şöylede denebilir: A noktasından B noktasına(100 km) 12 ton yük taşınıyor, bu yükü i5 tek seferde 4 ton alarak saate 50 km hız ile 3 seferde görevini tamamlıyor. Bu görevi i7 ise tek seferde 3 ton alarak saate 100 km hız ile 4 seferde görevini tamamlıyor. Biraz basitleştirmek için abarttım.
. i5 6600 K + soğutucu yerine i7 6700 alınmalı

Ego yapmaya gerek yok sıvı soğutma alarak. Lüzumsuz masraf israftır. Intel i5 6600'ün TDP değeri 65W, Intel i5 6600K'nın TDP değeri ise 130W ve her ikisinin de turbo frekansı 3,9GHz. Yani O.C uzmanı hastası falan değilsen Intel i5 6600 yada Intel i7 6700 al kesinlikle. Intel i5 6600K'yı Intel i7 6700'ün daha az paraya performansına çok yaklaştıramazsın, ancak süper bir pahalı sıvı soğutma ile bunu yapabilirsin fakat yine de Intel i7 6700 ile aynı performansa erişemezsin. Intel i5 6600K'yı Intel i7 6700'ün çok çok yakın performansına erişebilmek için, aynı parayı yada daha fazla parayı harcaman gerekir.

. i5 6600 K + soğutucu yerine i7 6700 alınmalı

Ego yapmaya gerek yok sıvı soğutma alarak. Lüzumsuz masraf israftır. Intel i5 6600'ün TDP değeri 65W, Intel i5 6600K'nın TDP değeri ise 130W ve her ikisinin de turbo frekansı 3,9GHz. Yani O.C uzmanı hastası falan değilsen Intel i5 6600 yada Intel i7 6700 al kesinlikle. Intel i5 6600K'yı Intel i7 6700'ün daha az paraya performansına çok yaklaştıramazsın, ancak süper bir pahalı sıvı soğutma ile bunu yapabilirsin fakat yine de Intel i7 6700 ile aynı performansa erişemezsin. Intel i5 6600K'yı Intel i7 6700'ün çok çok yakın performansına erişebilmek için, aynı parayı yada daha fazla parayı harcaman gerekir.
Yani sıvı soğutmaya gerek yok ben direk intel i5 6600 alırsam daha mı iyidir?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı