CS GO vb rekabetçi oyunlarda Hz ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Çoğu 75 Hz monitor zaten 60 dan yükseltilmiş oluyor. 144 Hz ve üstü en iyi deneyimi yaşatır almadıysan 144 öneririm.
CS GO vb rekabetçi oyunlarda Hz ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Çoğu 75 Hz monitor zaten 60 dan yükseltilmiş oluyor. 144 Hz ve üstü en iyi deneyimi yaşatır almadıysan 144 öneririm.
Ben Star Wars serisinin eski bir oyununu düşük çözünürlükte 75 Hz ve yüksek çözünürlükte 60 Hz oynadım. Aradaki farkı hissettim ya da psikolojik olarak bana öyle geldi Ben 75 Hz'de kendimi daha rahat hissettim.
60 ile 75 arasında yok denecek kadar az ama 60 ile 144'ün arasındaki farka ağzın açık kalır. Biraz daha bütçen varsa 240 aldığında zevkten 4 köşe olursun.
Çok titiz ve dikkatli kişiler 60-75 arasını hisseder. Hissetse bile oyun oynarken kendini kaptırır ve o farkı gözetmez. Yani hissederek oynamak için özel çaba sarfetmek gerek. Lakin 144Hz olsaydı oynarken adeta uçtuğunu görecektiniz 60 ile 140 arası uçurum. 75'i oyun sırasındayken anlamıyorsun bile.
Sen yine de FPS oyun türünde FPS yi en yukarı çek 144'e sabitle oyunun akıcı olsun. Görüntü kırılabilir ama gecikme az olur.
Arada sırada oynarım, bir iddiam yok, öyle global'e felan ulaşıp yüksek mmr'da oynamam derseniz, 60 HZ bile yeterli olur. Ama onun dışında yüksek oynamak daha iyi tabi ki.