Hocam bu aralar malumunuz, 3. nesil AMD işlemciler çıkmışken 8. nesil bir İntel almanızı tavsiye etmem doğrusu. Bekleyebiliyorsanız az daha bekleyin, en çok 2 hafta içerisinde hemen hemen tüm 3. nesil AMD işlemciler gelmiş olur diye düşünüyorum. Tavsiye olarak da, bütçe biraz da fazla hani;
- Ryzen 7 3700x (muhtemelen fiyatı en fazla 2500₺ olacaktır)
- Ekran kartı olarak da bu güzelliğin yanına RX 580 8GB yakışır, bunun gibi
- 500-550 Watt bir PSU da yeterli olacaktır
- Yanına da en az B450 anakart
geri kalanları da gönlünüze göre dizayn edebilirsiniz. Şu bahsettiklerimin fiyatı aşağı yukarı 4500₺, ama burada hem gündelik hem de oyun amaçlı her işinizi yapabileceğiniz bir sistemden bahsediyorum.
Tüm bunların haricinde, bir arkadaş da bahsetmiş, Ryzen 5 3600 de makul olacaktır, onun fiyatı da şu an için 1500₺ bandında, yani yukarıdakilerle beraber aldığınızda aşağı yukarı 3500₺ yapıyor, YouTube'de videolar var FPS değerlerine bakabilirsiniz.
*Not olarak: bir arkadaş da RX 5700 demiş ama RX 5700 ekran kartı PCI 4 bir ekran kartı yani bu ekran kartını kullanabilmek için, şimdilik en azından X570 anakart gerekli, şu an için bu donanım parçaları, ucuz yollusu bulunsa bile 7000₺ bandına yaklaşıyor maalesef.
Saygılarımla...