CS:GO için curved vs flat monitör

aliberr

Kilopat
Daha fazla  
Genel olarak CS:GO oynuyorum, nadiren PUBG oynuyorum. Hikaye oyunlarını ise yılda bir oynuyorum. Curved monitör alırsam (şu an flat kullanıyorum) oyunda beni kötü etkiler mi? Bir de CS:GO için flat monitör mü daha iyidir, curved mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kötü etkilemez, curved'lerin tek farkı seni içinde gibi hissettirir. Baktığında zaten flat gibi görüyorsun tek farkı hissi.

Bence curved daha ufak gözükür gözüne ve aynı boyutta iki ekrana göre (curved eğrisine bağlı tabi) daha fazla görüş alanına girdiği için bir tık avantajlı geliyor bana. Ama çok birşey farketmez. Tabi şöyle de bir şey var, görüş açısı yine bir tık geriye düşer gibi geliyor bana. Yani hafif çaprazdan bakınca curved olduğu için ekrana yandan bakıyormuşsun gibi olabilir. Bence curved daha mantıklı ama.

Bence curved daha ufak gözükür gözüne ve aynı boyutta iki ekrana göre (curved eğrisine bağlı tabi) daha fazla görüş alanına girdiği için bir tık avantajlı geliyor bana. Ama çok birşey farketmez. Tabi şöyle de bir şey var, görüş açısı yine bir tık geriye düşer gibi geliyor bana. Yani hafif çaprazdan bakınca curved olduğu için ekrana yandan bakıyormuşsun gibi olabilir. Bence curved daha mantıklı ama.
teşekkürler
çok saol

Kisisel bakis acisina bagli bir konu sahsen ben on yargiliydim biraz curved e. Ama aldiktan sonra o kadar hosuma gitti ki artik kendimi eksik hissediyorum bir noktada. Ozellikle oyunlarda hikayelilerde cok guzel ancak fps oyunlarinda basta alismasi zor olsa da gorus alanini rahatlatiyor insanin. Daha az bi goz hareketiyle koseleri gorebiliyor insan. Tavsiyem cevrenizde curved monitoru olan biri bulun ve kullanin. Herkes icin deneyim farklidir malum.
Not: Ekranim Samsung LC24FG73FQMXUF 24inch 144Hz 1ms VA panel.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı