CS:GO için işlemci önerisi

Argonath LXI

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Şu an INNO3D GTX 1660 Ti ve Ryzen 5 2600 işlemcim var. 144 Hz monitörüm var. Çoğunlukla CS:GO oynuyorum. FPS'im genelde 250 civarlarında fakat zaman zaman 180-190'a düşüyor ve bu değerlere düştüğünde oyunun akıcılığı bozuluyor. CS:GO'nun daha çok işlemci gerektiren bir oyun olduğunu birçok yerde okuduğumdan işlemci yükseltmek faydalı olabilir diye düşündüm. Aklımda Ryzen 5 3600 var. Bilgisi olan arkadaşlar tavsiyelerini esirgemezse sevinirim.

Merhaba arkadaşlar. Şu an INNO3D GTX 1660 Ti ve Ryzen 5 2600 işlemcim var. 144 Hz monitörüm var. Çoğunlukla CS:GO oynuyorum. FPS'im genelde 250 civarlarında fakat zaman zaman 180-190'a düşüyor ve bu değerlere düştüğünde oyunun akıcılığı bozuluyor. CS:GO'nun daha çok işlemci gerektiren bir oyun olduğunu birçok yerde okuduğumdan işlemci yükseltmek faydalı olabilir diye düşündüm. Aklımda Ryzen 5 3600 var. Bilgisi olan arkadaşlar tavsiyelerini esirgemezse sevinirim.
FPS'in dalgalanmasını istemiyorsanız Vsync açmanızı öneririm.

Aynı sistem bende de var. 144hz 'ye fps'i kilitlerseniz bir sorun olmaz. Zaten monitörünüz dolayısıyla daha yüksek fps değerini göremiyorsunuz.

benim işlemcim intel i3 6100 ekran kartım gtx1050 2gb 160 ila 250 fps arası alıyorum. Hatta 2560x1080 çözünürlükte oynuyorum.

Anlamadığım 144Hz monitör kullanırken 180 FPS değerine düştüğünde akıcılık nasıl bozuluyor? Senin monitörün zaten 144Hz.

Arkadaşlar 1000 kere söyledik hz ile fps aynı şey değil 60 hz monitörde oynayın 100fps ile 300fps arasında dağlar kadar farkı CS:GO da hissediyorsunuz. Aynı şekilde 180-250 arasındaki fark da
hissediliyor.
3600 e geçmeniz sizin için çok yararlı olacaktır.

Arkadaşlar 1000 kere söyledik hz ile fps aynı şey değil 60 hz monitörde oynayın 100fps ile 300fps arasında dağlar kadar farkı CS:GO da hissediyorsunuz. Aynı şekilde 180-250 arasındaki fark da
hissediliyor.
3600 e geçmeniz sizin için çok yararlı olacaktır.
Teşekkürler hocam sabah gidip alacağım 3600.

Teşekkürler hocam sabah gidip alacağım 3600.

O hatayı sakın yapma. Ryzen 7 geçeceksen tamam ama sırf nesil atlamak için Ryzen 5 almak aşırı derecede israf olur. Oynamak istediğin oyun CS:GO ve millet ilk nesil i7 işlemcilerle o oyunun içinden geçiyor. Senin işlemcin CS:GO için fazla bile.

Son düzenleme:
O hatayı sakın yapma. Ryzen 7 geçeceksen tamam ama sırf nesil atlamak için Ryzen 5 almak aşırı derecede israf olur. Oynamak istediğin oyun CS:GO ve millet ilk nesil i7 işlemcilerle o oyunun içinden geçiyor. Senin işlemcin CS:GO için fazla bile.

Hocam benim fps imin 250 nin altına düşmemesi gerekiyor. İlk mesajımda açıkladığım gibi 180 civarı fps e düşüş olduğu zaman akıcılıkta çok bariz bir bozulma oluyor. İşin teknik kısmına hakim değilim ben, o yüzden matematiksel bir açıklama yapamıyorum. Fakat 250fps ve 180 fps arasında oynadığım oyun arasında ciddi bir fark var.

Diğer oyunlarda böyle bir durum yaşamadım veya dikkat etmedim. Ara sıra CoD MW, LoL veya Wow oynarım. Hiçbirinde dikkatimi çekmedi böyle bir durum. Fakat CS de bariz bir şekilde hissediliyor. Kardeşimde de 1080TI ve R5 3600 ve 144hz monitör var. O da benim bilgisayarımda denedi, ve fps in 180 civarına düştüğü anlarda aynı şeyi gözlemledi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı