CS:GO kapsüller kesin kâr ettirir mi?

Zarar ettirmelerine imkan yok. Sebebi ise biz şu anda tüm dünyaya göre çok daha ucuza alıyoruz. O kadar ucuza alıyoruz ki. Yabancılar Steam marketine satarken zararla satıyor biz kar ile. O yüzden yatırım yapmanızı öneririm. Ama çok fazla kar ettireceğini sanmam
Şunu da ekliyeyim, eğer kapsülleri almayı düşünüyorsanız biraz bekleyin bence. Eğer indirimler uzun sürerse pazarda ki fiyatların 4 liraya kadar ineceğini düşünüyorum. Eğer kısa sürerse bu fiyatlarda oyun için almak daha karlı olur tabii ki fakat bir de Steam'in dolar kuruna zam yapacağı söyleniyor bu da oyun içinde ki kapsül fiyatlarını etkileyebilir.

Şunu da ekleyeyim, eğer kapsülleri almayı düşünüyorsanız biraz bekleyin bence. Eğer indirimler uzun sürerse pazarda ki fiyatların 4 liraya kadar ineceğini düşünüyorum. Eğer kısa sürerse bu fiyatlarda oyun için almak daha karlı olur tabii ki fakat bir de Steam'in dolar kuruna zam yapacağı söyleniyor bu da oyun içinde ki kapsül fiyatlarını etkileyebilir.

Öyle bir şeyin olma ihtimali bence yok. Halihazırda 59 kuruş daha ucuza satın alabiliyoruz. Ve Steam dolar kuru güncellemesine gelince bu fiyattan alamayacağız. En iyisi alınabiliyorken alınması.

Öyle bir şeyin olma ihtimali bence yok. Halihazırda 59 kuruş daha ucuza satın alabiliyoruz. Ve Steam dolar kuru güncellemesine gelince bu fiyattan alamayacağız. En iyisi alınabiliyorken alınması.
2022 yılında da aynı olay olmuştu. İndirimler uzun sürdüğü için pazarda 3 liraya kadar gerilemişti. Pazar dolar üzerinden olduğu için global fiyat. Tabii benim dediğim ucuza almak için bir risk. Eğer Steam dolar kurunu arttırıp, oyun içinde fiyat 7-8 belkide 9 liraya çıkar ve pazarda ki fiyat daha ucuz kalır orası da ayrı bir risk :).

2014 bir kere olur.
2023 iki kere olacak değil ya 😃.

Beklediğin sürece kar ettirir bunda 5 yıl sonra vs inanınlmaz değerlenir. Katowice 2014 sticker kapsülünün fiyatına bak derim dudak uçuklatan cinsten.
Paris kapsüllerinin ve gelecekte çıkacak olan herhangi bir kapsülün Katowice 2014 gibi yüksek fiyatlara çıkması imkansız. Ayrıca Paris kapsüllerinin 5 yıl sonra inanılmaz kârlar getirmesi de imkansız. Pazardaki hacim çok yüksek, kapsül sayıları inanılmaz fazla. CS2 yüzünden de büyük bir hype söz konusu. Herkes deli gibi kapsül alıyor. Fiyatlar çok yavaş artacak bu sebeplerden dolayı.

Paris kapsüllerinin ve gelecekte çıkacak olan herhangi bir kapsülün Katowice 2014 gibi yüksek fiyatlara çıkması imkansız. Ayrıca Paris kapsüllerinin 5 yıl sonra inanılmaz kârlar getirmesi de imkansız. Pazardaki hacim çok yüksek, kapsül sayıları inanılmaz fazla. CS2 yüzünden de büyük bir hype söz konusu. Fiyatlar çok yavaş artacak bu sebeplerden dolayı.

Dolar stabil kalmıyor inanılmaz kardan kastım şu yıllar geçtikçe gittikçe pahalanacak ve 6TL'ye aldığımızı düşünürsek yıllar sonra 50TL olacağını varsayarsak kapsüllerin stokunu yapan birisi çok iyi bir gelir elde edecektir. Bir de CS 2 meselesi var eşyalar değerlenecek. Bunları hesaba kattığımızda 6TL kapsül için bedava bir rakam.

Dolar stabil kalmıyor inanılmaz kardan kastım şu yıllar geçtikçe gittikçe pahalanacak ve 6TL'ye aldığımızı düşünürsek yıllar sonra 50TL olacağını varsayarsak kapsüllerin stokunu yapan birisi çok iyi bir gelir elde edecektir. Bir de CS 2 meselesi var eşyalar değerlenecek. Bunları hesaba kattığımızda 6TL kapsül için bedava bir rakam.
Dediğim gibi kapsül sayıları inanılmaz fazla. Herkes zaten elinde tutmayı planladığı için artış çok yavaş gerçekleşecek. Doların artması sadece paranızı koruyacak, asıl önemli nokta dolar bazında artış göstermesi. Paris Major, RMR'den sonra en az kârı getirecek kapsül olacaktır muhtemelen. CS2 meselesine gelecek olursak bu anlık bir hype. Eşyaların yüksek fiyatlara çıkıp o fiyatlarda sabit kalacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Fiyatlar anlık olarak artış gösterebilir fakat ardından eski seviyesine geri inecektir.

Öncelikle herkese selam. 16 adet tanesi 7₺'den “CS:GO Paris 2023 efsaneler çıkartma kapsülü”
Satın aldım. CS2 güncellemesinin çıkmasını ve doların artmasını sonrasında satmayı planlıyorum. Kâr edebileceğimden şüpheliyim. Sizce yaptığım doğru mu yoksa hata mı yapıyorum? Sizin bu konuda önerileriniz nedir?

Not: Farkındayım 16 adet şu an için az sadece emin olduktan sonra yüklü bir şekilde alacağım.

Kapsüller uzun vadede yüksek kar ettirirler 3 kat gibi mesela. Ama benim tavsiyem kasaların fiyatı uçucağından kara yatırım yapmanız.

Yanlış bilgi
O tarz bir artışa kar demek çok da mantıklı değil gibi. Zira enflasyon/dolar bazlı artışlarda paramız değer kaybettiği için atıyorum şimdinin 6 lirası o zamanın 50 lirasından daha değerli olabilir.
Mesela önceki Steam indirimlerinde birkaç yıllık aaa oyunları 7,75 liraya, yeni indie oyunları 30-40 liraya alabiliyorken, şimdi 10 yıllık oyunlara 100, yeni indie oyunlara 200 lira fiyat çekiliyor.
Bu bağlamda şimdi 6 liraya aldığımız bir kapsül yıllar sonra 50 lira olsa bile, bir oyun 2 bin liradan satılacağından çok da bir esprisi olmayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı