CS:GO Kasaları Neden Pahalı?

Ulan insan başlığa CS:GO diye başlar. Ben de deminden beri "bu bilgisayar kasası mı, yoksa domates kasası mı?" diye düşünüp duruyorum :D CS:GO için diğer ürünler kadar olmasa da bizim ekonominin etkisi bir nebze de olsa var. Hiç alakası yok diyenleri kör cehaleti ile başbaşa bırakıyorum.

Kasaların veya eşyaların fiyatının artması, itemin değerlenmesi, eski olması ve böylece alıcının artması. Alıcı artarsa ürün fiyatı daha da artar, örneğin benim 2-3 sene önceki envanterim toplam 7.000TL iken bütün silahlarımın skini eldivenim bıçağım üst düzey iken, şu an o fiyat 30.000TL'ye dayanıyor. Elbette ki sadece Türkiye'de olmuyor fakat diğer ülkeleri bu denli etkilemiyor. Mesela 150 200 dolar artsa bile onlar alabiliyorsa ben şu an üzerine böylesi bir değer konan o 23.000TL geri verip o envanteri alamam. Kısacası doların fazla olması bizi daha çok etkiliyor ama onlar için de az bir miktar diyebileceğimiz bir artış yok, onlara da fazla geliyor FAKAT yine alınabilir bir düzeyde :D

Türk lirasının değersizliği değil olay. Topluluk pazarı fiyatlarını topluluğun kendisi belirliyor, Devlet veya Valve vs. de değil. Şimdi son 1 ayda 0.29 USD'den 0.63 USD'ye çıkmış bir kasanın fiyatının Türk lirasının değersizliği ile ne alakası var?
Saçmalamışsın. Bilmediğin konularda fikir belirtmeyi bırakman gerek.

Olay tam olarak Türk Lirasının Dolar karşısında değer kaybetmesi. 0.10 cent değerinde item için en fazla 25 kuruş veriyorduk. Gelinen noktayı da şu iki görselle özetliyorum.

IMG_5531.jpeg IMG_5532.jpeg

Çünkü 0.34 USD'nin TL karşılığı birim olarak çok daha fazla. Arkadaş TL olarak sormuş, USD değil.
Adamlara 0,32 birim artmış. Bizde 6 TL'ye eş değer.
Olay tam olarak Türk Lirasının Dolar karşısında değer kaybetmesi. 0.10 cent değerinde item için en fazla 25 kuruş veriyorduk. Gelinen noktayı da şu iki görselle özetliyorum.

Bakın, tam 1 yıl önce tehlikeli bölge kasasını fiyatı 0.09 USD'ymiş. Tam 1 yıl sonra bugün 0.62 USD'ye yükselmiş. Buradaki tek etken TL'nin değersizliği değil. Anlatabilmişimdir umarım.

Saçmalamışsın. Bilmediğin konularda fikir belirtmeyi bırakman gerek.

Bana bilmediğin konular falan demişsin de, senin üstte bu dediğin daha acınası;

Sorunun cevabıysa Steam'in Türkiye için düzenlediği dolar kurununun artması.

Türkiye için Steam mağazasında önerilen kurun topluluk pazarı için de geçerli olduğunu sanıyorsun. :D Topluluk pazarı kuru her zaman normal kur ile hesaplanıyor.

Ulan insan başlığa CS:GO diye başlar. Ben de deminden beri "bu bilgisayar kasası mı, yoksa domates kasası mı?" diye düşünüp duruyorum :D CS:GO için diğer ürünler kadar olmasa da bizim ekonominin etkisi bir nebze de olsa var. Hiç alakası yok diyenleri kör cehaleti ile başbaşa bırakıyorum.
Tabii ki var, 80₺ olan eldiven kasasını 1 kuruşa sattığımda dolar 3 tl idi, şu an yine 3 tl olsa 15₺ falan olacak fiyatı. yine aşırı artış bu. Dolar 18 iken 1500₺ye aldığım bıçak şu an 4500₺ ve dolar 19₺

kasa-2.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı