CS:GO Kasaları Neden Pahalı?

10 yıldır Steam topluluk pazarında alım satım yapıp kısmen de ticaret döndürüyorum. Dolar kurunun 2 TL ve 5 TL'de sabitlendiği dönemlerde de bulundum. Steam Topluluk Pazarı tamamiyle serbest. Dolar bazında iniş çıkışların yaşanması hiçbir Avrupa ve ABD vatandaşını alım gücü olarak etkilemiyor. Bir itemin değeri 50 cent artsa sen bundan 8 TL olarak etkileniyorsun. Alım gücün TL değer kaybettiği için düşüyor. Sunduğun argümanların hepsi zırva. Yukarıdaki iki görselle de bilale anlatır gibi anlattım.

Sen Steam pazarının Steam'in önerdiği kur yüzünden arttığını söylemedin mi daha demin? Neden kendinle çelişiyorsun?

Tl'nin dolar bazında iniş çıkış yaşanması neden Avrupalıları etkilesin zaten? :D Çok matah birşeymiş gibi açıklamışsın birde. :D
 
Konuya bakmayı unuttum ve 4 sayfalık yazı çıkmış ve 4 sayfada da gerçek bir cevap yok.

Hayır dolar arttığı için fiyatlar da artmıyor. Dolar olarak da artıyor. VPN ile Almanya'ya falan bağlanıp Euro olarak bakarsanız fiyatı görebilirsiniz.

Ve yine hayır 1 dolar 10 TL düzenlemesi olduğundan fiyatlar artmadı. Dolar gerçekte kaç TL'yse Steam pazarında da o kadar.
Dostum gerçek cevap, kasalar açıldığı için azalıyor ve az muz daha değerli.
 
kasalar cs2 gelmeden önce de pahalıydı.
Ve almaman bir şeyi değiştirmeyecek steam'de pazara kasalarını koyan adam açmayacağı kasayı hızlıca satmak için acele etmez. Ben 25krş'tan aldığım 250 adet Prizma 2 kasasını satarken tabi kar elde edecem. Bende şuan 15₺ olmasını bekliyorum. Prizma 2 kasasının güncel fiyatı 12,28₺
Hatta sana önerim, max 25krş'tan bulabildiğin tüm çıkartmaları topla 1₺'den pazara koy. Koyduktan sonra da orada unut o eşyayı. @batuotgen10
 
Dostum gerçek cevap, kasalar açıldığı için azalıyor ve az muz daha değerli.
Önceden dediğim 10 8 yıl önce falan değil 2-3 yıl önce falan. O zamanlar az kişi mi oynuyordu oyunu?
 
Ben de geçmiş dönemde hep aynı soruyu sormuşumdur: Kasalar neden ucuz?

Sonuç olarak anahtar olmadan da kasayı açamıyorsun, kasa olmadan da anahtarı açamıyorsun. Yani ikisine de ihtiyaç var. İkisinin de önemi eşit seviyede yani. Ama fiyatlara bakıyorsun, geçmiş dönemlerde kasa 10 kuruş iken anahtar 7 TL.

Bana kalırsa ya ikisi de ucuz olmalı, ya ikisi de pahalı olmalı, ya da ikisi de ücretsiz bir şekilde düşürülebilmeli. Birisi ucuz birisi pahalı olunca saçma geliyor.

Şu taraftan da düşünmek gerek. Eskiden kasaların 10 kuruş olduğu dönemde kasayı satıp skin alamıyorken şu an her hafta kasa düşürüp rahatlıkla skin alabiliyorsunuz.
 
Bazi kendini zeki zannedenler CS2 guncellemesi duyurulunca zam yapti akillarinca ama almayacagiz kasalardan guncellemeden sonra seve seve ucuzlayacak o kasalar.
Bu mesaja sadece 1 tepki vermek istiyorum .

: D ?
 
Sen Steam pazarının Steam'in önerdiği kur yüzünden arttığını söylemedin mi daha demin? Neden kendinle çelişiyorsun?

Tl'nin dolar bazında iniş çıkış yaşanması neden Avrupalıları etkilesin zaten? :D Çok matah birşeymiş gibi açıklamışsın birde. :D
Okuduğunu algılayamama konusunda ciddi direnç gösteriyorsun. Türkiye'deki kullanıcılar adına Topluluk Pazarındaki itemlerin değerinin dolar kuru sebebiyle yüksek olduğundan bahsettim. Alım gücünün düşük olmasıyla onlar için 1 dolar artması sende 14 TL olarak yansımasından bahsediyorum örneğin. Konu burada serbest piyasa değil.
 
Dostum sizin maksadınız ne? Niçin bilgiye bu kadar kapalısınız? Steam son 5-10 yıldır Türkiye için Dolar kurunu güncellemiyordu. Bu güncelleme henüz yeni geldi. Senin envanterinin değerinin katlanması tam olarak da bu sebepten. Anlayabiliyor musunuz şimdi?

Alıntı atamamışım. Yanıtım doğrudan senin için @zinedinzidan.
Pazar ile Steam önerilen kurun alakası hiç olmadı, olmayacak, olamaz da.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı