CS:GO; M4A4 incelemesi

Katılım
21 Şubat 2020
Mesajlar
532
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
Moscow Metro
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
- M4'ün basit şekilde tarihi;
Eugene stoner tarafından 1956 tasarlanan AR-10'un haklarının colt markasına satılmasıyla ordu için yeniden düzenlenmiş ve ismi AR-15 olmuş, sonra ise M16 (colt model 604) olarak isimlendirilmiştir. Sonra M16A1 ve karabina versiyonu CAR-15 (XM177E1) ve 1982'de ise M16A2, 1994'de ise karabina vesiyonu olan M4 karabina çıkmıştır.

-M4A4'ün counter-Strike serisindeki tarihi;
M4A4 Counter-Strike serisinde, M4A1-S şeklinde yer almıştır ancak CS:GO'da susturucu çıkartılmış ve taşıma kolu yerine ayarlanabilir nişangah konulmuştur ve silahın ismi M4A4 yapılmıştır. Oyuna 2014'de M4A1-S isimli yeni bir silah eklenmiştir ancak aslında bu silah M4 değil yukarıda bahsettiğim XM177E1'dir.

-M4A4'ün modeli;

M4A4'ün oyun FPS bakış açısı için olan modeli;
M4A4'ün modeli bir MK18 mod 0 (M4A1'in yakın muhabere için modifiye edilmiş versiyonu.) standard MK18 mod 0 özellikleri taşıyan bir silah. (Örneğin. Sopmod stok, kısa namlu, ayarlanabilir nişangah.) el kundağı bir ray sistemine sahip ancak operatörün ellerini korumak için kundağın üzerine ray koruyucular konulmuş. Ancak tuhaf bir şekilde M4A4'ün TPS bakış açısı için olan düşük çözünürlüklü modelde silahtaki el kunadığının altında ray koruyucu var iken, FPS için olan yüksek çözünürlüklü modelde yoktur. (Bkz. Fotoğraflar; M4A4-4 ve M4A4-5)
Model hakkındaki fikirlerim;

Model genel olarak güzel duruyor, Valve ilk kez düzgün bir model yapmış diyecektim ancak oyunu en başta Valve yapmadı, HID'den path yaptı. Stok kısmı çok kaliteli dururken, receiver yani silahın orta kısmı denilebilecek kısım kalitesiz duruyor. Tutacak kısmı çok büyük ve kalitesiz duruyor. El kundağı oyun içi çok güzel duruyor, namluyu oyunda pek görmüyoruz ancak pek kaliteli durmuyor. Source 2 çıksaydı modelin MK18 mod 1 ile değiştirilmesini isterdim. Ayarlanabilir nişangahı, taşıma kolundan çok daha fazla seviyorum, ayrıca kaliteli duruyor.
Fotoğraflar;

m4a4 1.png


(M4A4 - 1 - FPS bakış açısı için olan modeli.)

m4a4.png


(M4A4 - 2 - FPS bakış açısı için olan modeli.)

m4a4 3.png


(M4A4 - 3 - FPS bakış açısı için olan modeli.)

m4a4 2.png


(M4A4 - 4 - FPS bakış açısı için olan modeli.)

m4a4 dış görünüm 2.png


(M4A4 - 5 - TPS bakış açısı için olan modeli.)

m4a4 dış görünüm 1.png


(M4A4 - 6- TPS bakış açısı için olan modeli.)
-M4A4'ün animasyonları;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Söyleyecek çok bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hem kurma kolunu çekerken hem bolt release butonuna basarken, hem de şarjör değiştirme animasyonları CS:GO'daki sayılı harika animasyonlardan bazıları. Hepsi tatmin edici. Şarjör de ağırlık var. Silahın ağır olduğu belli oluyor. AK-47'de ki gibi silah kağıt kadar hafif değil. Sadece operatörün, bolt release butonuna bastıktan sonra el kundağını yeniden tutması uzun sürüyor ve biraz rahatsız edici. Animasyon süresini şarjör çıkartıp takarken de uzatabilirler di saçma olmuş ancak tüm animasyonun iyi olması bu küçük ekisiği kapatıyor.

-M4A4'ün sesleri;
Ateş etme sesi çok güzel. Bir ağırlık veriyor. Şarjör değiştirme sesi çek gerçekçi olmasa da kötü değil. Kurma kolunu çekme sesi tatmin edici ayrıca bolt release butonu sesi de tatmin edici.

-M4A4'ün spray Pattern'i;
Çoğu silahta olduğu gibi, ilk birkaç mermi isabetli gidiyor ancak ondan sonra ki birkaç mermi yukarı doğru sonrakiler ise yatay bir düzlemde rastgele dağılarak gidiyor. M4A4, 4 vuruşta 98 hasar veren bir silah olduğundan ilk baştaki mermileri isabet ettirmek çok yararınıza olacaktır. Eğer isabet ettiremezseniz ve benim gibi Silver II iseniz ya bir şarjörü düşmana boşaltacaksınız ya da kafadan vurulacaksınız. Ondan dolayı M4A1-S biz Silver'lar için çok değerlidir. 😁 98 hasarı görüp rage quit yapan arkadaşların da olduğunu sanıyorum. :)

spray pattern.png


-Son söz;
Modeli hem iyi hem ortalama, animasyonları çok güzel, sesleri ortalama ve tatmin edici olan bir silah M4A4. incelemede bir eksik varsa söylerseniz bir dahaki incelemeye onu da koyarım. Kısa ve dolu olması için her şeyi özetleyerek kısaca yazdım.

Bir sonraki silah; M4A1-S veya herhangi bir smg.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
M4A4 adında bir tüfek yoktur ki M4A1 vardır.
Bunu konu sahibi arkadaşın da bildiğini düşünüyorum ama oyunda geçen ismi M4A4 olduğu için öyle yazmış olabilir. Ayrıca verdiği bilgiler gayet doğru bu konulara hakimseniz sizden de herhangi bir AR tüfeğin incelemesini bekliyorum :)
 
Bunu konu sahibi arkadaşın da bildiğini düşünüyorum ama oyunda geçen ismi M4A4 olduğu için öyle yazmış olabilir. Ayrıca verdiği bilgiler gayet doğru bu konulara hakimseniz sizden de herhangi bir AR tüfeğin incelemesini bekliyorum :)
Verdiği bilgilerde bir yanlışlık yok. M4A4 kısa tarihi demek bu dünya da ki var olmayan bir tüfeği tanıtmak demek. M4 Kısa tarihi dese daha doğru olurdu ya da M4A4 Oyun içi tarihçesi.
 
Bunu konu sahibi arkadaşın da bildiğini düşünüyorum ama oyunda geçen ismi M4A4 olduğu için öyle yazmış olabilir. Ayrıca verdiği bilgiler gayet doğru bu konulara hakimseniz sizden de herhangi bir ar tüfeğin incelemesini bekliyorum :)

Verdiği bilgilerde bir yanlışlık yok. M4A4 kısa tarihi demek bu dünya da ki var olmayan bir tüfeği tanıtmak demek. M4 kısa tarihi dese daha doğru olurdu ya da M4A4 oyun içi tarihçesi.

M4A4 adında bir tüfek yoktur ki M4A1 vardır.

Dediğiniz doğru, M4A4 isimli bir silah yok ancak konuda M4A4 modelinin MK18 mod 0 olduğundan bahsettim ama M4A4 tarihi demek yanlış olmuş. Ceza aldığımdan dolayı düzenleyemiyorum, bir sonraki inceleme de daha dikkatli olacağım.


Moderatörlere Not: Konuyu Düzenlediğiniz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı