CS:GO mu Valorant mı?

Yorumlara bakınca gülüp geçtim gerçekten :D

Yıllardır Faceit 10 Level ve 2-3K arası elolarda, faceitte Türk oyuncular için açılan TSL Hub'ında CS:GO oynadım.
Kitleye laf eden arkadaşlar için genelleme yapmak istemiyorum fakat Valorant'ın kitlesini toxiclikle suçlayanlar için özellikle diyorum; TSL Hub'ında oynasaydınız sözde "Profesyonel" Türk CS:GO oyuncularının bile ne kadar toxic ve tahammülsüz olduğunu görürdünüz. MM sisteminde zaten konuşmayanlarla veya toxiclerle dolu, CS:GO'nun MM sisteminde iletişim kurmayı beceremeyen, maç boyu info vermeyen oyuncular dolu. Bu arada yaş konusuna gelecek olursak, akıl başta değildir yaştadır. Benim faceit 10 Level olduğum zamanlardan tanıdığım bir çocuk vardı, çocuk 14 yaşında olmasına rağmen FPL-C'den FPL'e kasmaya çalışan Türk yetenekli bir çocuktu sanırım şu zamanlarda Valorant'ta mix kadrolarla turnuvalara katılıyor.

Demem o ki, bir kitle hakkında genelleme yapamazsınız. Eğer Türk oyuncuların toxic olduklarını düşünüyorsanız gidip 40 ping civarıyla diğer sunucularda oynayabilirsiniz.

Bazı arkadaşların dedikleri hakkında ise Valorant'taki spray patterni daha zor ve şansa dayalı, çünkü Valorant'ta belli bir spray patterni yok aynı PUBG'de olmadığı gibi. Fakat CS:GO'da belli bir spray patterni vardır, ve çalışan insanlar gayet spray patternini oturtturup tek sprayde 3-4 kill alabilir.

Ayrıca Valorant'ta eskiden Radyant aşamasına çıkabilmişken, yeni eşleştirme sisteminden sonra Immortal-Radyant arası sürekli çıkıp iner oldum. Oyunun yerleştirme sisteminin kötü olduğunu, ve Immortal aşamasına çok kolay kasıldığını düşünüyorum. Bence Radyant ile Immortal aşamaları arasına LOL'de ki GrandMaster tarzı bir aşama gelmeli.

Evet arkadaşlar soru açık sizce hangisi daha iyi bir deneyim sunar?

Arkadaşın sorusuna gelecek olursak, deneyim olayı kişiden kişiye değişir ama hiçbir zaman bu oyundan CS:GO'da ki kadar keyif alamadım, arkadaşlarım bu oyuna geçtiğinden ve sürekli onlarla oynadığımdan dolayı ben de bu oyunu oynuyorum.

Valorant vurma, öldürme açısından çok kolay pek eğim, sprey çalışma falan istemiyor tam da veletlere göre bir oyun grafikleri de öyle eğer 10 yaşında bir çocuğunuz varsa Valorant hesabınızı kolaylıkla kasabilir ama CS:GO tam anlamıyla yeteneğe bağlı bir oyun olduğu için oynanması daha zor tabii Valorant eğer çok oynaniyirsa ucuz malın alıcısı çok olur ondandır.
Neden bizim halkımız "grafik" dendiğinde illa gerçek hayata ne kadar benziyorsa o kadar iyidir algısından çıkamıyor. Mesela PUBG ve Fortnite, ikisi deBattle Royale ama Fortnite'ın grafikleri daha karikatürize edilmiş ama PUBG daha gerçekçi. Sırf bundan dolayı çoğu insan: Abi Fortnite velet oyunu ya. diyor. Veletlere göre bir oyun demişsin birde, bunu neye dayanarak sö3ylüyorsun anlamadım. Aksine çoğu insan CS'de yok şöyleydim yok böyleydim, Valo'ya geçince bir maçta 5-10 kill alıyorum diyor.

CS'yi sevdiğiniz için yükseltmeyin. Ayrıca zaten oyun hileden geçilmiyor. Birde Valorant'ta her ajanın kendine özgü yetenekleri var, CSGO ise düz silahlarla kapıştığımız bir oyun. Açıkçası ben işin içine böyle değişik şeyler girdiğinden çok mutlu oluyorum.

Ama bu aralar CS'ye tekrar başlamayı düşünmüyorum değil.

Neden bizim halkımız "grafik" dendiğinde illa gerçek hayata ne kadar benziyorsa o kadar iyidir algısından çıkamıyor. Mesela PUBG ve Fortnite, ikisi debattle Royale ama Fortnite'ın grafikleri daha karikatürize edilmiş ama PUBG daha gerçekçi. Sırf bundan dolayı çoğu insan: Abi Fortnite velet oyunu ya. Diyor. Veletlere göre bir oyun demişsin bir de, bunu neye dayanarak SÖ3ylüyorsun anlamadım. Aksine çoğu insan CS'de yok şöyleydim yok böyleydim, Valorant'ya geçince bir maçta 5-10 kill alıyorum diyor.

CS'yi sevdiğiniz için yükseltmeyin. Ayrıca zaten oyun hileden geçilmiyor. Bir de Valorant'ta her ajanın kendine özgü yetenekleri var, CS:GO ise düz silahlarla kapıştığımız bir oyun. Açıkçası ben işin içine böyle değişik şeyler girdiğinden çok mutlu oluyorum.

Ama bu aralar CS'ye tekrar başlamayı düşünmüyorum değil.

1 insanların Fortnite'a velet oyunu demesinin sebebi grafikleri değil kitlesi. 2 CS oynayan insanların Valorant'a geçince 5 10 vurmasının sebebi öyle bir oyuna alışkanlığının olmaması ve oyunun çok saçma bir mekaniğininin olması. Çoğu kişi CS'den Valorant'a yeni şeyler denemek için geçiyor.
Veletlere göre bir oyun denmesinin sebebi de Valorant'a oyunun CS:GO'ya nazaran çok daha basitleştirilmiş olması koşarak adam vurulması arkanı dönmene rağmen kör olan karakterler veya göründüğünde milisaniyesinde patlayan flashlar gibi birçok şekilde hiçbir şey bilmeseniz bile adam vurabilirsiniz Valorant'ta. En basitinden 2 tane arkadaşım hayatında en son 5 6 sene önce FPS oyunu oynamışlardı o da CS:GO. Geçen ay ikisi de Valorant'a başladılar ben 5 seneye yakındır CS:GO oynuyorum. Ve oyunda benden yer yer 2 katı fazla vuruyorlar. Ben de bu oyunu yaklaşık 1 aydır ara ara denemeye giriyorum onlar da ama benden 2 kat fazla vuruyorlar. Bozuk çarlar alarak otururarak baitleyerek vb vb bir sürü şey. Bu yüzden oyuna velet oyunu deniyor basitleştirilmiş bir oyun olduğu için.

Aylardır Valorant oynayan birisi olarak CS:GO'ya ilk başladığım zaman bir hafta Valorant'a girmemiştim. Çok daha gerçekçi ve güzel bir oyun ama bazı nedenlerden dolayı oyun çekilmez bir hâl alıyor. Ben CS:GO diyorum ama Valorant oynuyorum.
Edit: CS 1.6 varken CS:GO bana pek gelmiyordu eskiden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı