CS:GO oyuna girince ilk raund bitince FPS %70 azalıyor

Orvenervel8641

Kilopat
Daha fazla  
Dediğim gibi CS:GO'da oyuna girince ilk raund bitince FPS %70 azalıyor. Oyunu açıyorum maça giriyorum ilk raundumu oynuyorum misler gibi (100 FPS aşağısını görmüyorum) fakat 2.raund başladığı anda silahları çekeceğimiz ana geldiği anda FPS 30a düşüyor ve oyun sonuna kadar 40 üstünü göremiyorum (tabii aşağyıa bakınca 70FPS). Niye böyle oluyor bir bilginiz var mı?

Dediğim gibi CS:GO'da oyuna girince ilk raund bitince FPS %70 azalıyor. Oyunu açıyorum maça giriyorum ilk raundumu oynuyorum misler gibi (100 FPS aşağısını görmüyorum) fakat 2.raund başladığı anda silahları çekeceğimiz ana geldiği anda FPS 30a düşüyor ve oyun sonuna kadar 40 üstünü göremiyorum (tabii aşağyıa bakınca 70FPS). Niye böyle oluyor bir bilginiz var mı?
İşlemci, GPU, SSD ısı değerlerini atar mısın? Sisteminizi detaylı yazın.

@Berke_ Bayram bayram arkadaşın dediği gibi değerleri atın işlemci 70 dereceyi geçmiyorsa sorun yoktur geçiyorsa termal macun değiştirmenizi öneririm.
İkincil olarak consola fps_max 0 komutunu deneyin ekran kartın NVIDIA ise Denetim Masası'ndan düşey senkronizasyonu açın.
O ayarı açarsanız monitör Hz sabitler FPS fazla güç kullanmaz ama monitör Hz 60 ise 120 alsanız fark etmez bir şey ama ekranda.
Yırtılmalar olur. Bu sizin için - sayılır fps_max 60 da yazın developer 0 yapın oyun ayarlarını 1024x768 yapın en düşüğe çekin kesinlikle. HDD kullanıyorsanız SSD geçin derim.

@Berke_bayram arkadaşın dediği gibi değerleri atın işlemci 70 dereceyi geçmiyorsa sorun yoktur geçiyorsa termal macun değiştirmenizi öneririm.
İkincil olarak consola fps_max 0 komutunu deneyin ekran kartın NVIDIA ise Denetim Masası'ndan düşey senkronizasyonu açın.
O ayarı açarsanız monitör Hz sabitler FPS fazla güç kullanmaz ama monitör Hz 60 ise 120 alsanız fark etmez bir şey ama ekranda
Yırtılmalar olur. Bu sizin için - sayılır fps_max 60 da yazın developer 0 yapın oyun ayarlarını 1024x768 yapın en düşüğe çekin kesinlikle. HDD kullanıyorsanız SSD geçin derim.
Evet oyunuda 4:3 1024 yapabilirsiniz fps e baya etkiyor ediyor.

İşlemci sıcaklık değeri RAM ekran kartı SSD varsa SSD sıcaklığınıda atın sıcaklık etki ediyor olabilir ve CS:GO işlemciye yüklenen yüksek birim savaş oyunudur ama oyunda son aralar hatalar var 1 round bitince 2 de 1 rounddan kalan aksamlar var. Mesela ölen adamların karakteri gereksiz gölgelendirmeler Steam'den dosyaları doğrulayın ve kesinlikle driverları kontrol edin.
Gereksiz programları kaldırın sistemi optimize edin çok yararı olacaktır. Ve en önemlisi temizliğe dikkat edin.
Arka plan uygulamalarını kapatın.
BIOS sürümünüde atmanız lazım Update gerekebilir.
İşlemcinizin Turbo Boost'u varsa kapatmanızı kesinlikle öneriyorum. Çünkü ısınmayı önler FPS biraz düşebilir 120'den 90 veya 100 olabilir ama aldırış etmeyin akıcı ise oyun sıkıntı yok.
MSI Afterburner ile bir test edin. Genelde diyelim grafik işlemci saati 900 MHz ise onu 700 yapın Memory 1400 ise 1200 düşürün sürekli aralıklarla ve sıcaklıkları dediğim gibi kontrol edin 75 80 geçiyorsa acil bir şekilde termal macun gerekiyor ve temzlik.
Ve formatı deneyebilirsiniz antivirüsle bir taratın derim.
Ve olmazsa tek şans DDU ile ekran kartını kaldırıp tekrar driver ile kurulum yapın.

Son düzenleme:
Screenshot_1.png

Şimdi oyunu test ediyordum yazdıklarınızı okudum sıcaklığı buraya atıyorum (Core Temp uygulamasıyla ölçtüm) Oyunu kapattıtkan sonra direk ölçtüğüm değer bu. Bilgisayara format atalı yaklaşık 1 hafta oldu ve virüs gelecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum çünkü bilgisayarda bir yavaşlama yok. Bir de CS:GO'da çözünürlüğü 4:3'e getirip 1024x768'i seçtiğimde yan taraflarda uygula dediğimde sağda ve solda siyah yerler oluyor yani ekran tam olarak dolmuyor ve oyunu tam ekranda açamıyor pencere moduna geçmek zorunda kalıyorum. Sistem özelliklerimde şurada laptop var ve eski bir laptop ama arkadaşımda çok aynı benzerliklerde onunda laptopu var sadece onun işlemcisi i7 3.nesil bir de ekran kartı 820M fakat onda böyle hiçbir sorun yok arkadaşım 60-70 FPS sabit oynuyor.

4 GB 1600 MHz RAM
i5 4200U işlemci
920M 2 VRAM Ekran kartı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı