CS:GO ping sorunu

Megapat
Yer
İzmit
Daha fazla  
Merhaba, hız tesinde download hızım 24.59 upload hızım ise 5.29 pingim ise 1 gösteriyor ama CS:GO ranked girdiğimde pingim genelde 70 MS civarı oluyor ve şuan kablolu bağlantım bu ping sorunu neden oluyor ? Nasıl düzeltebilirim ?
1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzeltemezsin. Ping testini İstanbul'daki bir sunucuyla yapmışsın. Bizim (Türkiye'den) oynamak için bağlandığımız serverlar Steam'in genelde EU West serverları. Yani 70 ping gayet normal ve EU West serverlarında alabileceğin en düşük ping. Dersen ki ben biraz daha düşük ping almak istiyorum, o zaman da "CS:GO Server Picker" adlı programı indirip EU East sunucularını seçebilirsin. Bu işlem sonunda East sunucularına bağlanırsın ve muhtemelen en fazla 50-60 arasında bir ping değeri alırsın. Baştan uyarayım 70 ping gayet yeterli ve East sunucularında seviyenden çok daha düşük, saygısız, ırkçı oyuncular bulunmakta.

Arkadaşlar ben arkadaşımla birlikte giriyorum, onun interneti daha yavaş yani download'ı 8 mbps uploadı da 1 mbps ama pingi 45-50 ama benim 70. Diğer oyuncularında 50 civarı, benim böyle yüksek. Neden acaba?

Evet, Arkadaslar arkadasım TTnet ADSL, ben 50 MBps fiber kullanıyorum ve 55MBps goruyorum neredeyse. 16 MS yazıyor ama oyuna gırdıgımde sunucuda 70-80 Ping goruyorum. Arkadasım ise max 50 60 görüyor aynı serverda. Birde benim ki 50MBps fiber, onun ki ADSL 8 MB. Nedeni ne olabılır acaba?

Teşekkürler.

Arkadaşlar ben arkadaşımla birlikte giriyorum, onun interneti daha yavaş yani download'ı 8 mbps uploadı da 1 mbps ama pingi 45-50 ama benim 70. Diğer oyuncularında 50 civarı, benim böyle yüksek. Neden acaba?

Evet, Arkadaslar arkadasım TTnet ADSL, ben 50 MBps fiber kullanıyorum ve 55MBps goruyorum neredeyse. 16 MS yazıyor ama oyuna gırdıgımde sunucuda 70-80 Ping goruyorum. Arkadasım ise max 50 60 görüyor aynı serverda. Birde benim ki 50MBps fiber, onun ki ADSL 8 MB. Nedeni ne olabılır acaba?

Teşekkürler.

Yukarıda belirttik ki:
Bağlandığınız sunucun pingi yüksektir, sebebi bu. :)

CS:GO sunucuları ile alakalı bir durumdur. :)

Düzeltemezsin. Ping testini İstanbul'daki bir sunucuyla yapmışsın. Bizim (Türkiye'den) oynamak için bağlandığımız serverlar Steam'in genelde EU West serverları. Yani 70 ping gayet normal ve EU West serverlarında alabileceğin en düşük ping. Dersen ki ben biraz daha düşük ping almak istiyorum, o zaman da "CS:GO Server Picker" adlı programı indirip EU East sunucularını seçebilirsin. Bu işlem sonunda East sunucularına bağlanırsın ve muhtemelen en fazla 50-60 arasında bir ping değeri alırsın. Baştan uyarayım 70 ping gayet yeterli ve East sunucularında seviyenden çok daha düşük, saygısız, ırkçı oyuncular bulunmakta.

Hiç mi okuma tenezzülüne girmediniz? İkinizin de bağlandığı düğüm noktaları farklı olabilir. Bu düğüm noktalarının serverin düğüm noktasına olan uzaklığı pingi belirler. Mesela ben BF4'de Almanya sunucusunda @NorthernsKnight 'le beraber oynarken ondaki 25MBps hat ile 50-60 Ping civarı seyrediyorken ben ise 8MBps hat ile 40-50 Ping civarı seyrediyorum. Ama bu değerler ise girdiğimiz sunucuya bağlı oluyor ve o da bazen beni açık arayla geçti oluyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı