CS:GO rank atlayamıyorum

Merhabalarr, rekabetçi maçlarda hep 30, 40 kill alıyorum. Assist 5, 10 arası değişiyor ölmem de normal ama rank atlayamıyorum.

Rank: Silver4.
@İGY 6 hocamın da dediği gibi. Rank sistemi değişmedi. Maç kazanmanıza göre. Ben 5 kere üst üste maç kazanıyorum atmıyor. Ardından kaybetme serisi yapıp 2 maç kazanıp atlıyoruım. Yani anlayacağınız üzere rank sistemi hiç bir sisteme benzemiyor CS:GO'nun. Maç kazanmanıza, EDO'nuza ve maçlardan aldığınız puana bağlı.

Çoğu oyunca bu rütbe sistemi yüzünden oyunu bıraktı. Bir rütbe sistemi güncellemek bu kadar zor olmamalı.
Bu sorunu herkes yaşıyor olsa hak verebilirdim. Ben rank atlayabiliyorum, o halde sorun rank sisteminde değil. Kimi zaman 6 galibiyette bir kimi zaman 3 galibiyette bir atlatıyor. Bunun sebebi her maç aynı performansı gösteremiyor olmak. Genel olarak iyi performans gösterip galibiyet serisi yakaladığında rank atlarsın.

Çok uzun süre oynamayıp tekrar MM oynamaya başladığımda Silver 1-2-3 aralığında başlatıyor. Çok kısa sürede LE'ye çıkarabiliyorum. Zaten düşük ranklarda olması gerekenden daha iyi performans gösterdiğinde normalden çok daha hızlı rank atlatıyor. Kimi zaman 2 maçta bir atlattığı bile oluyor. En önemli etken yukarıda da söylediğim üzere bireysel performans. Yanınızdaki adama bakmayacaksınız, o adam 10 az vurduysa siz 10 fazla vurmaya bakacaksınız. Yeterince iyiyseniz zaten eninde sonunda rank yükselirsiniz.

Bu sorunu herkes yaşıyor olsa hak verebilirdim. Ben rank atlayabiliyorum, o halde sorun rank sisteminde değil. Kimi zaman 6 galibiyette bir kimi zaman 3 galibiyette bir atlatıyor. Bunun sebebi her maç aynı performansı gösteremiyor olmak. Genel olarak iyi performans gösterip galibiyet serisi yakaladığında rank atlarsın.

Çok uzun süre oynamayıp tekrar MM oynamaya başladığımda Silver 1-2-3 aralığında başlatıyor. Çok kısa sürede LE'ye çıkarabiliyorum. Zaten düşük ranklarda olması gerekenden daha iyi performans gösterdiğinde normalden çok daha hızlı rank atlatıyor. Kimi zaman 2 maçta bir atlattığı bile oluyor. En önemli etken yukarıda da söylediğim üzere bireysel performans. Yanınızdaki adama bakmayacaksınız, o adam 10 az vurduysa siz 10 fazla vurmaya bakacaksınız. Yeterince iyiyseniz zaten eninde sonunda rank yükselirsiniz.
Hocam ben de atlıyordum ama nova 4'te takıldım. Her maç 20-30 vuruyorum en az ama takımıma gelen ruslar 4, en fazla 15 vuruyor.

@/Doğukan Çakar\ Tam olarak problem nerede oluyor? Yani sen ortalama 30 vurup 5-6 maç üst üste kazandın ve buna rağmen rank atlayamadın mı? Daha önce de söylediğim gibi en öncesinde bireysel performansın iyi olması gerekiyor. Sonrasında bu gösterdiğin iyi performansı galibiyete çevirmen gerekiyor. Bu şekilde bir seri yakaladığında rank atlarsın. Kimi zaman 5 galibiyette bir kimi zaman 4 galibiyette bir kimi zaman 6 galibiyette bir. Bu ortalamalarına göre değişir. Benim de 6-7 maç rank atlamadığım olmuştu. Herkesin olabiliyor, bu zaten normal.

2-3 maç kazanıp rank atlamayı beklemek komik olurdu bana kalsa. Her 3 galibiyette bir rank atlamak oyunu aşırı kolaylaştırır.

@/Doğukan Çakar\ Tam olarak problem nerede oluyor? Yani sen ortalama 30 vurup 5-6 maç üst üste kazandın ve buna rağmen rank atlayamadın mı? Daha önce de söylediğim gibi en öncesinde bireysel performansın iyi olması gerekiyor. Sonrasında bu gösterdiğin iyi performansı galibiyete çevirmen gerekiyor. Bu şekilde bir seri yakaladığında rank atlarsın. Kimi zaman 5 galibiyette bir kimi zaman 4 galibiyette bir kimi zaman 6 galibiyette bir. Bu ortalamalarına göre değişir. Benim de 6-7 maç rank atlamadığım olmuştu. Herkesin olabiliyor, bu zaten normal.

2-3 maç kazanıp rank atlamayı beklemek komik olurdu bana kalsa. Her 3 galibiyette bir rank atlamak oyunu aşırı kolaylaştırır.
Evet, tam da öyle oldu 4-5 maç kazanıyorum üst üste hiçbir şey olmuyor. Artık nova 4 olan hesabımı saldım, nova 1 olan abimin hesabında oynuyorum. Takım kötü gelmiyor en azından.

@/Doğukan Çakar\ Ben LEM gibi elolarda halen smoke/flash atmasını bilmeyen adamlarla oynuyorum. Kötü oyuncu olmak sadece adam vuramamak değil, ona zaten alışkınım. Adam vuramıyorsa onun yerine ben daha fazla vurup kazanmak zorundayım.

Zaman zaman 4-5 maç yetmeyebiliyor, bunu sadece sen değil herkes yaşıyor. Bu bana da oluyor. 7 maç üst üste kazandığımda atladığım da oldu. 4-5 maç üst üste kazanıp atlatmadığı da oldu. Sonrasında bir maç kaybedip ardından 2 maç kazanıp atladığım da oldu. Bu performans ortalamana göre değişiyor. Birlikte girdiğin arkadaşlarınla aynı anda rank atlayamadığından fark edebilirsin bu durumu.

Faceit gibi platformlarda da durum bu şekilde. Örnek olarak Faceit'te her level arasında 150 puan fark var. Maç kazandığında ortalama 23-24-25-26 aralığında ELO Puanı kazanıyorsun ve bu değişiyor. Maç başına kesin olarak 25 ELO Puanı aldığını düşünsen 6 galibiyet üst üste alman lazım ki bir üst seviyeye çıkabilesin. Faceit'in MM'den lig olarak farkı bireysel performansın Faceit'te önemsiz olması ve ELO değerini görebiliyor olman.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı