CS:GO takılıyor

Hydradioactive

Hectopat
Merhaba. Uzun bir aradan sonra oyuna geri döndüm her zamanki ayarlarımı yaptıktan sonra oyuna girdiğimde bir sıkıntı olduğunu fark ettim. 130-150 arası FPS almama rağmen botlarla oynarken bile bir ışınlanma ya da takılma söz konusu tam olarak tarif edemiyorum. Ayarları sıfırlamayı denedim fakat aynı sorun devam ediyor. Başlangıç ayarlarında sadece -novid ayarı açık. Oyun dosyalarını kontrol ettim Steam üzerinden orada da bir sıkıntı yok. NVIDIA ekran kartı ayarlarım daha önceki kullandığım ayarlarla birebir. Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam laptop mu? Laptoplarda yüksek performans modu açıkken ısınmadan dolayı ısınan parçalar işleme hızlarını düşürür. Yani yüksek ısınma yapınca mesela ekran kartı pek ısınmamıştır yada ısınmadan pek etkilenmiyordur ama işlemcinin bir ilkesi vardır. Isınınca gücünü düşürür. Isınınca gücünü düşürünce FPS yüksek olur ama sanki 20 fps gibi hissedersiniz.

Laptop'u yüksek performanstan çıkarın. "Dengeli" moduna alın.

Hocam laptop mu? Laptoplarda yüksek performans modu açıkken ısınmadan dolayı ısınan parçalar işleme hızlarını düşürür. Yani yüksek ısınma yapınca mesela ekran kartı pek ısınmamıştır yada ısınmadan pek etkilenmiyordur ama işlemcinin bir ilkesi vardır. Isınınca gücünü düşürür. Isınınca gücünü düşürünce FPS yüksek olur ama sanki 20 fps gibi hissedersiniz.

Laptop'u yüksek performanstan çıkarın. "Dengeli" moduna alın.
Sistemim biraz fazla ısınıyor, eskiden de çok ısınıyordu ve bu sıcaklıklarda oynuyordum yine ama deneyeceğim belki de termal macun değiştirme vakti gelmiş olabilir :).

Sistemim biraz fazla ısınıyor, eskiden de çok ısınıyordu ve bu sıcaklıklarda oynuyordum yine ama deneyeceğim belki de termal macun değiştirme vakti gelmiş olabilir :).

Soğutma ünitesinin ve fanı temizlemeyi de unutmayın. Sorun hala devam ediyorsa bir çözüm bulabileceğime inanıyorum.

Isınmadan dolayı işte hocam bende zaten ısınmadan olduğunu anladığım için size bu öneriyi sundum. Bu dediğim ayarlamayı yapınız. Dengeli'ye alın. Dengeliye aldıktan sonra pil simgesine tıklayın ve çubuğu en sola çekin. Sonra bilgisayarınızı kapatın soğusun. Soğuduktan sonra açın ve oynamayı deneyin. Eğer fps'den memnun olmazsanız ise bir tık sağa çekin. Lütfen deneyin.

Soğutma ünitesinin ve fanı temizlemeyi de unutmayın. Sorun hala devam ediyorsa bir çözüm bulabileceğime inanıyorum.
Teşekkür ederim birkaç çözüm denedikten sonra sorun devam ederse size tekrar ulaşırım.
Isınmadan dolayı işte hocam bende zaten ısınmadan olduğunu anladığım için size bu öneriyi sundum. Bu dediğim ayarlamayı yapınız. Dengeli'ye alın. Dengeliye aldıktan sonra pil simgesine tıklayın ve çubuğu en sola çekin. Sonra bilgisayarınızı kapatın soğusun. Soğuduktan sonra açın ve oynamayı deneyin. Eğer fps'den memnun olmazsanız ise bir tık sağa çekin. Lütfen deneyin.
Dostum dediğin gibi ısınma probleminden kaynaklanıyor oyundan çıkıp birkaç derece düşmesini bekleyince bile aşırı FPS artışı yaşanıyor daha önce uğraşmamak için 2 kere bilgisayarcıya verdim ve 1 derece bile düşüş yaşamayınca laptop olmasına bağlayarak kullanmaya devam ettim önerdiğiniz bir termal macun var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı