CS:GO takılma problemi

kadir ipek

Hectopat
Daha fazla  
Motherboard:MSI H170A GAMING PRO
CPU:i5-6500
GPU:Msi gtx 960 2gb
Ram:8gb DDR4 2133mhz tek modül
psu:corsair cx600
Monıtor:benq xl2430t(144hz)

CS:GO'da oynadığım çözünürlük
1280x960 düşük ayarlar
Çözünürlük değiştirdiğimde veya ayarlarla oynadığımda herhangi bir fps farkı olmuyor.

Yaklaşık 1 yıldır cs:go akıcı oynayamıyorum sürekli takılmalar oluyor. Arkada esea programı açıkken bu sorun dahada artıp yanımda birisiyle aynı anda ateş etmeye başlayınca fps 90'a kadar düşüyor bunun yanı sıra sanki oyun titriyormuş gibi hissiyat veriyor ve sıksık takılmalar oluyor. Youtube'da video izlerken izlediğim video donuyor ileri geri sardığımda ses geliyor lakin video donuk kalıyor(chrome donmuyor)

HDtune pro ile ssd ve hdd taraması yaptım. Bad sector çıkmadı.

Not: Nvidia ayarları performans modunda. V-sync kapalı. Windows arka plan uygulamaları kapalı. Windows güncellemeleri güncel. Chipset ,realtek ,görüntü sürücüsü güncel. Bu sorun neyden kaynaklı oluyor olabilir?
asd.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle o takılmalar darboğaz ile ilgili çünküattığın resimde GPU kullanımı %38 CPU ise %68 yani burda CPU kendini GPU'ya yetiremiyor.Garip aslında i5 6500 GTX 960'a yeter ama niyeyse yetmemiş CPU bana göre sorunu oluşturan parça bilen birine de danışıp CPU'nu değiştir.Ama bunu yapmadan önce oyunu 1080p'de oynamayı dene ekran karti o zaman kendini zorlar belki de o yüzden fps dropları oluyordur.

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle o takılmalar darboğaz ile ilgili çunku attığın resimde GPU kullanımı %38 CPU ise %68 yani burda CPU kendini GPU'ya yetiremiyor.Garip aslında i5 6500 GTX 960'a yeter ama niyeyse yetmemiş CPU bana göre sorunu oluşturan parça bile birine de danışıp CPU'nu değiştir.Ama bunu yapmadan önce oyunu 1080p'de oynamayı dene ekran karti o zaman kendini zorlar belki de oyüzden fps dropları oluyordur.
%68 Normal bir değer. %100 olması darboğaz var demektir. CS-GO çok işlemci yoran bir oyun.

CS:GO'da GPU kullanımı az oluyor zaten, CPU ağırlıklı bir oyun. Attığınız ekran görüntüsünde 185 FPS alıyorsunuz, kalabalık bir serverde bu sistem için kötü bir değer değil aslında? 144Hz'de oynadığınıza emin misiniz? Konsola mat_info yazarak kaç hz oynadığınızı öğrenebilirsiniz.

CS:GO'da GPU kullanımı az oluyor zaten, CPU ağırlıklı bir oyun. Attığınız ekran görüntüsünde 185 FPS alıyorsunuz, kalabalık bir serverde bu sistem için kötü bir değer değil aslında? 144Hz'de oynadığınıza emin misiniz? Konsola mat_info yazarak kaç hz oynadığınızı öğrenebilirsiniz.
Evet biraz azdır ama %38 olacak kadar değil en az öyle bir CPU ile %70-75 olması gerek

Chrome için; ayarlardan donanım ivmesini kapatıp deneyiniz.
Onun haricinde CS:GO'ya geçen sene içinde çıkan 4lü çevresel ses ayarı var, bu ayarı stereo kulaklık olarak deneyin, windows için varsayılan ses biçiminizi bir kademe daha alt seviyeye alıp deneyin, en azından ses kaynaklı bir gecikme olup olmadığından emin olursunuz.

Genelde 130-140civarı alıyorum kalabalık serverda boş arazide olduğum için 185 gösteriyor. Evet 144 olduğunu eminim
Ping değerleriniz ne durumda 84 de sabit mi oynuyorsunuz?
10ping aldığım serverlardada aynı.
Chrome için; ayarlardan donanım ivmesini kapatıp deneyiniz.
Onun haricinde CS:GO'ya geçen sene içinde çıkan 4lü çevresel ses ayarı var, bu ayarı stereo kulaklık olarak deneyin, windows için varsayılan ses biçiminizi bir kademe daha alt seviyeye alıp deneyin, en azından ses kaynaklı bir gecikme olup olmadığından emin olursunuz.
Donanım hızlandırmayı diyorsanız kapalı.
Virüs taraması yaptın'mı ?
malwarebytes ile yaptım temiz çıktı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı