CS-GO VAR MS Sorunu

Charl♡tte

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Sorunum CS-GO konsolda net_graph 1 yazdığımda VAR değerinin normalde 0.2 civarında iken oyun sırasında aniden 20 seviyesine çıkması ve oyunun takılması. Botlar ile 0 pingde oynadığımda bile aynı sorun mevcut. Problemin videosu (Videodaki ben değilim ama sorun aynı.)

Sistemim :
i-7 4700MQ - 8 GB RAM - GT 740m Ekran kartı

Oyunu en düşük ayarlarda ve 1080-720 çözünürlüğünde oynuyorum daha düne kadar sabit 60 fps'de oynuyordum sorun aniden oldu sebebini anlamadım.

Sorunu çözmek için denediklerim: Ekran kartı güncelleştirmesini yaptım. Driver Booster indirerek tüm sistemi güncelledim. Kaspersky ile tarama yaptım bir sorun çıkmadı. Steam ve CS-GO'yu sildim yeniden kurdum. Kayıt defterinden Steam ile ilgili herşeyi sildim. Oyun dosyalarını doğruladım. Fakat sorun bir türlü cözülmedi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna benzer bir sorunu bende yaşadım, kullandığım dizüstü bilgisayarda i5 4200m işlemci vardı daha sonrasında değiştirip i7 4710MQ işlemci taktım, i5 işlemci varken sorun yaratmayan oyun, i7 işlemci takıldıktan sonra bunu yapmaya başladı, SSD takılı olduğu halde, sırası ile sürücü güncellemesi yaptım olmadı, SSD sorun mu yapıyor dedim değiştirdim başka SSD taktım olmadı (Sistemde hala takılı vaziyette, çift SSD kullanmaktayım), ekran çözünürlüğünden bahsetmek istemiyorum sana, işletim sistemini bile değiştirdim, aklıma gelen tüm ayarları her şeyi denedim olmadı, dikkatimi çeken şey ise işlemci ısınınca kendini soğutmak için ani olarak hızını düşürüyor ve tekrar çıkarıyor bu da FPS de fena bir dalgalanma ve var sorunu yarattı bende, işlemciyi after burner programı ile takip etmeye başladım yüksek hıza ulaştığında 90 dereceyi görmeyi başladı bunu fark ettiğim anda hemen temizlik işine koyuldum yetmedi tabi ki aynı kısır döngü devam etmekte idi.
Gelelim ne yaptığıma; bunu yazmadan önce botlarla 2 maç yaptım doğrulamak için, Intel işlemcilere özgü var olan XTU(extreme tuning utility) programı var bununla işlemcinizde o potansiyel varsa eğer overclock yapabilirsiniz, neden mi bunu kullandım underclock yapmak için, şu an kullandığım işlemci turbo boost ile 2.5 Ghz'den 3.5 Ghz' çıkmakta hali ile bu da ekstra ısı üretmekte ve bunu soğutmak için aniden hızını düşürmekte, bende bu programı kullanarak işlemciyi 2.5 GHz'e sabitledim 1080p ekranda bile sorun yaratmadan akıcı oyunumu oynuyorum, işlemci oyunda maksimum 60 dereceyi görmekte ve aniden hızı düşürme ihtiyacı duymamakta kendini soğutmak için, ben böyle sorunumu çözdüm ve kazasız belasız oyunumu oynamaktayım, biliyorum çok uzun oldu yazı ama başka arkadaşlarımıza da bir yol göstererek çözüm alternatifi sunmak amacım.
Bence yapman gerekenler, kullandığın bilgisayarı yapabiliyorsan güzelce temizlemek, işletim sistemini Windows 10'a geçirmek, sürücülerini hali hazırda olanları ile değilde en yeni olan yazılımı ile güncellemek, en sonuncusu olarak bu bahsettiğim program ile saat hızını düşürmek böylece işlemci turbo boost'u kullanmayıp hep varsayılan 2,4 Ghz'de çalıştırmak ve oyunda hata olup olmadığını takip etmek.
Sonuçta kullandığım dizüstü ısıyı bir yere kadar bertaraf edebiliyor, aynı bakır boru üzerinden hem işlemciyi hem de ekran kartını soğutmaya çalışıyor, bu aynen 4 vagonluk metroya 8 vagonluk yolcunun aynı anda binmeye çalışmasına benziyor haliyle yetersiz kalıyor.
Sana ekran görüntümü de paylaşıyorum CS:GO için oluşturduğum profili de görmeni isterim. Bu oluşturulan profillerin arasında sorunsuz geçiş yapabilirsin. Umarım bu işlem benim işime yaradığı gibi seninde işine yarar.
intel xtu.JPG

Isınmadan dolayı yapıyor bendede aynı sorun vardı, soğutucu ile giderebilirsin ama sakın soğutucunun güç kablosunu bilgisayara takma yoksa yarardan çok zararı olur.

Buna benzer bir sorunu bende yaşadım, kullandığım dizüstü bilgisayarda i5 4200m işlemci vardı daha sonrasında değiştirip i7 4710mq işlemci taktım, i5 işlemci varken sorun yaratmayan oyun, i7 işlemci takıldıktan sonra bunu yapmaya başladı, ssd takılı olduğu halde, sırası ile sürücü güncellemesi yaptım olmadı, ssd sorun mu yapıyor dedim değiştirdim başka ssd taktım olmadı(sistemde hala takılı vaziyette, çift ssd kullanmaktayım), ekran çözünürlüğünden bahsetmek istemiyorum sana,işletim sistemini bile değiştirdim, aklıma gelen tüm ayarları her şeyi denedim olmadı, dikkatimi çeken şey ise işlemci ısınınca kendini soğutmak için ani olarak hızını düşürüyor ve tekrar çıkarıyor bu da fps de fena bir dalgalanma ve var sorunu yarattı bende, işlemciyi after burner programı ile takip etmeye başladım yüksek hıza ulaştığında 90 dereceyi görmeyi başladı bunu fark ettiğim anda hemen temizlik işine koyuldum yetmedi tabiki aynı kısır döngü devam etmekte idi.
Gelelim ne yaptığıma; bunu yazmadan önce botlarla 2 maç yaptım doğrulamak için, intel işlemcilere özgü var olan xtu(extreme tuning utility) programı var bununla işlemcinizde o potansiyel varsa eğer overclock yapabilirsiniz, neden mi bunu kullandım underclock yapmak için, şu an kullandığım işlemci turbo boost ile 2.5 Ghz'den 3.5 Ghz' çıkmakta hali ile bu da ekstra ısı üretmekte ve bunu soğutmak için aniden hızını düşürmekte, bende bu programı kullanarak işlemciyi 2.5 ghz'e sabitledim 1080p ekranda bile sorun yaratmadan akıcı oyunumu oynuyorum, işlemci oyunda maksimum 60 dereceyi görmekte ve aniden hızı düşürme ihtiyacı duymamakta kendini soğutmak için, ben böyle sorunumu çözdüm ve kazasız belasız oyunumu oynamaktayım, biliyorum çok uzun oldu yazı ama başka arkadaşlarımıza da bir yol göstererek çözüm alternatifi sunmak amacım.
Bence yapman gerekenler, kullandığın bilgisayarı yapabiliyorsan güzelce temizlemek, işletim sistemini windows 10'a geçirmek, sürücülerini hali hazırda olanları ile değilde en yeni olan yazılımı ile güncellemek, en sonuncusu olarak bu bahsettiğim program ile saat hızını düşürmek böylece işlemci turbo boostu kullanmayıp hep varsayılan 2,4 Ghz'de çalıştırmak ve oyunda hata olup olmadığını takip etmek.
Sonuçta kullandığım dizüstü ısıyı bir yere kadar bertaraf edebiliyor, aynı bakır boru üzerinden hem işlemciyi hem de ekran kartını soğutmaya çalışıyor, bu aynen 4 vagonluk metroya 8 vagonluk yolcunun aynı anda binmeye çalışmasına benziyor haliyle yetersiz kalıyor.
Sana ekran görüntümüde paylaşıyorum CS:GO için oluşturduğum profilide görmeni isterim. Bu oluşturulan profillerin arasında sorunsuz geçiş yapabilirsin. Umarım bu işlem benim işime yaradığı gibi seninde işine yarar.Eki Görüntüle 136952
FurY', post: 2289883, member: 151547"]abi peki nasıl kullanıcaz xtu yu ben oek bişey anlamadım ama tüm testler geçti sorun hala devam ediyor ??? 2.4 ghz benimki 2.2 ghz ye sabitlesem düzelirmi hep 60 derece gösteriyo ama 20 var alıyorum:(

ben leptop kullanıcısıyım ve ben de 1 haftadır bu sorunu yaşıyorum leptopum sadece oyunlarda deıl normal kullanımlarda da donma kasma yapıyor. leptobumda bugun birşey fark ettım leptopumun on ledli bilgilendırme işigindakı (pil vs gosteren kısım) sılındır e benzeyen lambası sureklı yanıyor (normalde 2 saniyede bir yanıp sonuyordu ) internetten bıraz arştırdım ve bu lambanın disk (ssd denıyor sanırım ) lambası oldugunu anladım gorev yonetıcısını actım ve bır baktım diskın %100 ü kullanılıyor arkada hiç bir program acık olmamasına ragmen aşşa tarafa baktıgımda ortalama yanıt suresı yazıyordu ve 30 ms cıvarlarında gosterıyordu yani benım bılgısayarımda sıkıntı hafızasında şu anda sadece sorunu bula bıldım cozumunu arıyorum bulursam bılgılendırrım

Merhaba.
Sorunum CS-GO konsolda net_graph 1 yazdığımda VAR değerinin normalde 0.2 civarında iken oyun sırasında aniden 20 seviyesine çıkması ve oyunun takılması. Botlar ile 0 pingde oynadığımda bile aynı sorun mevcut. Problemin videosu (Videodaki ben değilim ama sorun aynı.)

Sistemim :
i-7 4700MQ - 8 GB RAM - GT 740m Ekran kartı

Oyunu en düşük ayarlarda ve 1080-720 çözünürlüğünde oynuyorum daha düne kadar sabit 60 fps'de oynuyordum sorun aniden oldu sebebini anlamadım.

Sorunu çözmek için denediklerim: Ekran kartı güncelleştirmesini yaptım. Driver Booster indirerek tüm sistemi güncelledim. Kaspersky ile tarama yaptım bir sorun çıkmadı. Steam ve CS-GO'yu sildim yeniden kurdum. Kayıt defterinden Steam ile ilgili herşeyi sildim. Oyun dosyalarını doğruladım. Fakat sorun bir türlü cözülmedi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BENİMDE SIKINTIM ZATEN DRİVER BOOSTER KURDUKTAN SONRA SİSTEMİM ÇÖP OLDU GOOGLE CHOROME DİSCORD BLUESTACKS GİBİ PORGRAMLARDA BİLE KASMA YAŞADIM

Buna benzer bir sorunu bende yaşadım, kullandığım dizüstü bilgisayarda i5 4200m işlemci vardı daha sonrasında değiştirip i7 4710mq işlemci taktım, i5 işlemci varken sorun yaratmayan oyun, i7 işlemci takıldıktan sonra bunu yapmaya başladı, ssd takılı olduğu halde, sırası ile sürücü güncellemesi yaptım olmadı, ssd sorun mu yapıyor dedim değiştirdim başka ssd taktım olmadı(sistemde hala takılı vaziyette, çift ssd kullanmaktayım), ekran çözünürlüğünden bahsetmek istemiyorum sana,işletim sistemini bile değiştirdim, aklıma gelen tüm ayarları her şeyi denedim olmadı, dikkatimi çeken şey ise işlemci ısınınca kendini soğutmak için ani olarak hızını düşürüyor ve tekrar çıkarıyor bu da fps de fena bir dalgalanma ve var sorunu yarattı bende, işlemciyi after burner programı ile takip etmeye başladım yüksek hıza ulaştığında 90 dereceyi görmeyi başladı bunu fark ettiğim anda hemen temizlik işine koyuldum yetmedi tabiki aynı kısır döngü devam etmekte idi.
Gelelim ne yaptığıma; bunu yazmadan önce botlarla 2 maç yaptım doğrulamak için, intel işlemcilere özgü var olan xtu(extreme tuning utility) programı var bununla işlemcinizde o potansiyel varsa eğer overclock yapabilirsiniz, neden mi bunu kullandım underclock yapmak için, şu an kullandığım işlemci turbo boost ile 2.5 Ghz'den 3.5 Ghz' çıkmakta hali ile bu da ekstra ısı üretmekte ve bunu soğutmak için aniden hızını düşürmekte, bende bu programı kullanarak işlemciyi 2.5 ghz'e sabitledim 1080p ekranda bile sorun yaratmadan akıcı oyunumu oynuyorum, işlemci oyunda maksimum 60 dereceyi görmekte ve aniden hızı düşürme ihtiyacı duymamakta kendini soğutmak için, ben böyle sorunumu çözdüm ve kazasız belasız oyunumu oynamaktayım, biliyorum çok uzun oldu yazı ama başka arkadaşlarımıza da bir yol göstererek çözüm alternatifi sunmak amacım.
Bence yapman gerekenler, kullandığın bilgisayarı yapabiliyorsan güzelce temizlemek, işletim sistemini windows 10'a geçirmek, sürücülerini hali hazırda olanları ile değilde en yeni olan yazılımı ile güncellemek, en sonuncusu olarak bu bahsettiğim program ile saat hızını düşürmek böylece işlemci turbo boostu kullanmayıp hep varsayılan 2,4 Ghz'de çalıştırmak ve oyunda hata olup olmadığını takip etmek.
Sana ekran görüntümüde paylaşıyorum CS:GO için oluşturduğum profilide görmeni isterim. Bu oluşturulan profillerin arasında sorunsuz geçiş yapabilirsin. Umarım bu işlem benim işime yaradığı gibi seninde işine yarar.Eki Görüntüle 136952

Kusura bakmayın 2 yıl sonra yazıp konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama bu sorun bende 2 aydır var ve internette bakmadık yer bırakmadıktan sonra sadece elle tutulur bir cevap sizinkini buldum.Ve bu programı siz nasıl kullandınız, nasıl 2,5 Ghz' a sabitlediniz, o kadar araştırsamda bir türlü bulamadım cevabını. Çok kapsamlı bir programa benziyor ve yanlış bir şey yapmak istemiyorum sonuçta. 2 yıl sonra bu mesajı görür müsünüz bilmiyorum, bu olayı nasıl yaparız bilenler yardımcı olursa bu sorunu yaşayan herkese yardım etmiş olur. Çünkü internette bu konunun adam akıllı cevabı yok(bunun dışında).

BENİMDE SIKINTIM ZATEN DRİVER BOOSTER KURDUKTAN SONRA SİSTEMİM ÇÖP OLDU GOOGLE CHOROME DİSCORD BLUESTACKS GİBİ PORGRAMLARDA BİLE KASMA YAŞADIM
Kardeşim baya geç gördüm ama aynı sorun hala devam ediyorsa DRİVER BOOSTER i sil.Sildikten sonra CCLEANER programı ile de kayıt defterindeki kalıntılarını sil.Bundan sonra düzelecektir.En azından bende bu şekild

Kardeşim baya geç gördüm ama aynı sorun hala devam ediyorsa DRİVER BOOSTER i sil.Sildikten sonra CCLEANER programı ile de kayıt defterindeki kalıntılarını sil.Bundan sonra düzelecektir.En azından bende bu şekild
çok teşekkür ederim ama artık iş iş den geçti bilgisayarla ilgilendiğini sanan insanlara götürdüm bilgisayarı termal macunumun bitmişti bide bi kaç ayarla halledip diğer yerden işlemci fanını kırdılar ::)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı