CS:GO Yeni Hile Sistemi HestiaNet!

2eggs” adındaki bir genç, CS:GO üzerinde “HestiaNet” adında bir Anti-Hile sistemi yaptı ve daha ilk haftadan 14.000 Kişiyi banladı!

D719AC61-71FC-4609-8341-C73AE5989B83.jpeg

CS:GO ücretsiz oynanabilen bir oyun haline geldiğinden, oyuncular hilecileri daha çok rapor ediyorlar, ancak beraberinde gelen yüksek oyuncu sayısını takip edemeyecekleri için çok da iyi bir sonuç almıyordu. Valve, 2019 boyunca rekor sayıda VAC yasağı yayınladı, ancak bu sorunları doğru şekilde çözmek için hala yapılacak çok iş var.

2eggs, hileleri birkaç saniye içinde belirlemeye yardımcı olan HestiaNet adında bir program oluşturdu. Bu etkileyici program daha bir hafta olmadan 14.000'den fazla hileciyi banladı bile.

2eggs, topluma, sevdiği oyunu oynayan hilecilerin sayısını azaltmak için önemli miktarda çalışma yaptı. 2eggs ayrıca Valve'dan hilecileri tespit etmelerine ve platformdaki güvenlik risklerini belirlemelerine yardımcı oldukları için 12.000 Dolar ($) aldı.

Bir Overwatch davası yapıldığında, HestiaNet programına bildirilir, daha sonra davada kullanılan görüntüleri gözden geçirir, verileri analiz eder ve sonra otomatik olarak karar verir. Valve bir oyuncuyu yasaklarsa / banlamazsa, HestiaNet bunu kaydeder.

Dotesport'tan alınan bir rapora göre, şu ana kadar HestiaNet'in olumlu olarak incelediği 14,782 vakanın 14,515'i% 98.1 başarı oranıyla yasak aldı. Bununla birlikte,% 1.9'luk başarısızlık oranını aldı.

Kaynakça: news.unikrn.com, düzenlenerek yapılmıştır.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce HestiaNet başarılı olabilecek mi?

Son düzenleme:
CS GO'ya ayda yılda bir giriyorum artık. Hile= CSGO

Bu arada PUBG'de CS GO'nun hile oranına yaklaşıyor.

Bunun önüne bu şekilde geçilemez. Bugün bir anti-hile programı yaparsınız yarın onu delen başka bir hile programı çıkar. Kısır döngü! Bunun nedenin temelinde aşağılık kompleksi var. Reel hayatında kendini gerçekleştiremeyen bireyler oyunda ortamında hile ile üstünlük sağlayarak tatmin sağlıyorlar. Fakat bu asla tam bir tatmin etme oluşturmuyor ve sürekli yinelenmesi gerekiyor. Çok aferdersiniz ama mastürbasyon gibi. O yüzden pedagojik açıdan bir çocuk ne kadar iyi yetiştirilebilirse ona aynı oranla bu tip sorunlarda o kadar azalır. Etik düşünme bu çocuklara aşılanmalı.Tabiki iyi bir eğitimden geçmiş çocukların ve gençlerin şiddet barındıran oyunlarıda terk edeceği varsayılabilir. Ancak bu pek mümkün değil. Evrimsel süreçte kendini koruyabilme adına sürekli fiziksel mücadele içinde olan insan şiddet eğiliminden uzaklaşamaz. Beyninizin limbik sistemi bunun merkezidir. O yüzden şiddet arzumuzu en zararsız şekilde, yani pc oyunlarıyla tatmin edebiliriz. Son zamanlarda UFC gibi organizasyonlar dediklerimi doğruluyor. İnsanlar birbirini öldüresiye döven adamları normal birşey izler gibi izliyor. Geçmişin gladyatörlerinin yerini bunlar aldı ama yumuşatılmış haliyle. Sonuç olarak hile bitmez ama azaltılabilir ve şiddet arzusununda çok uzun vadede sadece dozu azalabilir.

Size katılmıyorum, haklı olduğunuz istisnalar mutlaka vardır fakat bir hileci gözünden olaylara bakmadan anlayabileceğiniz bir şey değil.

Hilenin yapılma amacı yüksek seviyelere gelip kendini tatmin etmek değil, en azından benim ve benim gibi düşünen tanıdığım insanlar için. Oyunun bize sunduğu sınırlardan sıkılıp, oyunu değiştirmek, farklı bir tecrübe yaşamak istediğimiz için yapıyoruz genelde. Mesela ben bir yazılımcıyım ve aynı zamanda oyun hileleri de yazıyorum, fakat buradaki amacım oyunlarda öne geçmek değil. Single player oyunlarda da hile yapıyorum, neyin üstünlüğü olacak bu? Niye yapıyorum, mesela oyunda merminin bitme olayı hoşuma gitmiyor, "sıka sıka ilerlemek istiyorum" (Levent Pekcan'dan alıntı) gibi.

Online oyunlarda hile biraz daha farklı, gerçekten adil bir oyunda hile yapmak zevksiz olur, fakat para karşılığında daha güçlü olduğunuz oyunlarda hile yapmak çok daha mantıklı. Başta etik bulmuyorum bu tür oyunları, para verip güçlü olan adamın hile kullanan birisinden farkı ne? Oyunun bir yerden para kazanması gerekiyorsa skin vs. gibi eşitliği bozmayacak eşyalar satabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı