CS:GO yüksek işlemci kullanımı

Titan Slayer

Centipat
Bu konularda biraz acemi olduğum için sizlere sormak istedim. Counter-Strike: Global Offensive oyununu oynarken işlemci kullanımının çok yükseldiğini ve dalgalandığını tespit ettim. Önceden %50 işlemci kullanımı olurken artık %80 işlemci kullanımına kadar yükseldiğini gözlemledim. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Fikriniz varsa benimle paylaşabilirsiniz. Kullandığım işlemci AMD Ryzen™ 5 1500X.

Dosya Ekleri

• Counter-Strike Global Offensive.png
    Counter-Strike Global Offensive.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 106
Cs go yüksek işlemci kullanan bir oyun zaten ama bu kadar da fazla olması saçma olmuş yinede. İşlemcinin soğutması yeterli mi? Veya arka planda işkemciyi zorlayan uygulamalara göz at başka birşey vardır muhakkak. Boşta çalışırken ki sıcaklık değeri nedir birde onu öğrenebilir miyim

Hangi programla değerlere bakıyorsunuz? Ve önceden dediğinz zaman ne zamandı?
Bu değerleri MSI Afterburner programı ile gözlemledim. Yaklaşık 4 ay öncesine kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Cs go yüksek işlemci kullanan bir oyun zaten ama bu kadar da fazla olması saçma olmuş yinede. İşlemcinin soğutması yeterli mi? Veya arka planda işkemciyi zorlayan uygulamalara göz at başka birşey vardır muhakkak. Boşta çalışırken ki sıcaklık değeri nedir birde onu öğrenebilir miyim
İşlemcinin kendi stok fanını kullanıyorum. Görev yöneticisine defalarca bakmama rağmen gereksiz bir programla karşılaşmadım. İşlemci boştayken genelde 40° çalışıyor.

Bu değerleri MSI Afterburner programı ile gözlemledim. Yaklaşık 4 ay öncesine kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım.

İşlemcinin kendi stok fanını kullanıyorum. Görev yöneticisine defalarca bakmama rağmen gereksiz bir programla karşılaşmadım. İşlemci boştayken genelde 40° çalışıyor.
Termal macun değişimi ve fan temizliği yapmalısın. Sıcaklık biraz fazla 25-30 arası ortalama değerler. Her işlemci için değerler farklılık gösterir. Onun dışında cs go ayarlarından çoklu işlemci kullanımını aç. Oyun başlatma seçeneklerine -novid -high komutlarını yazarak dene.

Termal macun değişimi ve fan temizliği yapmalısın. Sıcaklık biraz fazla 25-30 arası ortalama değerler. Her işlemci için değerler farklılık gösterir. Onun dışında cs go ayarlarından çoklu işlemci kullanımını aç. Oyun başlatma seçeneklerine -novid -high komutlarını yazarak dene.
Termal macun ve fan temizliği ile ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü zaten kullandığım kasanın hava sirkülasyonu berbat. Önceden de yüksek sıcaklık değerleri ile oynuyordum ve bu kadar işlemci kullanımı olmuyordu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı