CS:GO yüksek var sorunu

M A S K

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, Ryzen 3 3100, 1660 Super ve 144Hz monitöre sahibim ancak CS:GO'da istediğim akıcılığı alamıyorum. Sanki Mouse'u çevirirken ya da atlarken falan bir kasma hissi var. Görüntüde attığım FPS'in yanındaki var 1'in altına inmiyor. Alt taraftaki de öyle. Normalde 0.3 falan olması gerekiyormuş. Bunun sebebi ne olabilir? Çektiğim görüntü botlarla alıştırma modunda o yüzden Ping'lik bir durum da yok.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    704,9 KB · Görüntüleme: 75
Sorunun var değerinin yüksek olması değil. Bu var değeri senin saniyede kaç kare çizdiğinle orantılı olarak değişir.

Yani kısacası senin VAR değerin yükseldiği için FPS'in düşmüyor, FPS değerin düştüğü için VAR yükseliyor.

Aynı problemi ben de 1 yıldır yaşıyorum ve hala çözemedim. Eskiden 0.1 VAR ,300 FPS ile oynadığım oyunu şimdi VAR 2-5, FPS ise 70-90 arasında geziyor. SSD'ye kurmak bir nebze faydalı ama yine de çok sıkıntı içerisindeyim.
Çözüm önerisi sunacak arkadaşlar tekrar söylüyorum.

Bu problem Client Sided Variency dir sunucuyla, internetle ,valve ile hiçbir alakası yoktur.

Sorunun var değerinin yüksek olması değil. Bu var değeri senin saniyede kaç kare çizdiğinle orantılı olarak değişir.

Yani kısacası senin VAR değerin yükseldiği için FPS'in düşmüyor, FPS değerin düştüğü için VAR yükseliyor.

Aynı problemi ben de 1 yıldır yaşıyorum ve hala çözemedim. Eskiden 0.1 VAR ,300 FPS ile oynadığım oyunu şimdi VAR 2-5, FPS ise 70-90 arasında geziyor. SSD'ye kurmak bir nebze faydalı ama yine de çok sıkıntı içerisindeyim.
Çözüm önerisi sunacak arkadaşlar tekrar söylüyorum.

Bu problem Client Sided Variency dir sunucuyla, internetle ,valve ile hiçbir alakası yoktur.
Oyun SSD'ye kurulu. Arkadaşımda Ryzen 5 1600 ve 1650 Super var. Daha akıcı oynuyor. Öyle aşırı kasma falan yok ama yağ gibi akması gerekirken akmıyor oyun buda sinir bozucu :)

Oyun SSD'ye kurulu. Arkadaşımda Ryzen 5 1600 ve 1650 Super var. Daha akıcı oynuyor. Öyle aşırı kasma falan yok ama yağ gibi akması gerekirken akmıyor oyun buda sinir bozucu :)
Sorununu çok iyi anlıyorum. Ancak çözümü gerçekten belirsiz bir sorun.

Artık anakartta bazı komponentlerin yanmış olabileceğini , işlemcimin ömrünü yitirdiğini düşündürecek raddeye geldim ben.

GTA 5 oynuyorum çok yüksek ayarlarda 70-80 fps.
CS:GO oynuyorum en düşük ayarlarda 4:3 1024:768 de max 90 fps.

Tamamiyle yazılımsal optimizasyon problemi. Kaynağı ise tamamiyle oyun. Yapabileceğin çok az şey var.

Source 2 beklemekten başka bir çaremiz yok gibi görünüyor.

Bu tamamen oyun kaynaklı bir sorun çık gir yapmaktan başka çözümü yok.
Sorunu yaşamaya başladığımdan beri nerden baksanız 3.000 defa gir çık yapmışımdır. Acaba sizin önerdiğiniz çözüm mü yanlış yoksa ben mi yanlışım ?

Source 2 beklemekten başka bir çaremiz yok gibi görünüyor.

Sorunu yaşamaya başladığımdan beri nereden baksanız 3.000 defa gir çık yapmışımdır. Acaba sizin önerdiğiniz çözüm mü yanlış yoksa ben mi yanlışım?

Yani bunun tam anlamıyla bir çözümü yok bazen gir çık yapınca düzeliyor. En azından bende ve sorunu yaşayan kişilerin çoğunda böyle.

Yani bunun tam anlamıyla bir çözümü yok bazen gir çık yapınca düzeliyor. En azından bende ve sorunu yaşayan kişilerin çoğunda böyle.

Yani yine dediğim gibi çok bela bir sorun kendileri. Kaynağı belli çözümü belirsiz. Herkeste farklı bir sebep. Herkeste farklı biz çözüm. Bu işe Valve'in el atması gerek artık.

Yani yine dediğim gibi çok bela bir sorun kendileri. Kaynağı belli çözümü belirsiz. Herkeste farklı bir sebep. Herkeste farklı biz çözüm. Bu işe Valve'in el atması gerek artık.
Acaba oyunla mı yoksa sistemle mi alakalı çözemedim. Çünkü benden düşük sistemde oyun akıyor. Bende sanki anlık takılmalar oluyor gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı