CS:GO'da CSM hatası

İşletim sistemi
Windows 8.1

henry1337

Decapat
Katılım
17 Mayıs 2021
Mesajlar
75
Çözümler
1
Merhaba arkadaşım CS:GO'da CSM hatası alıyor.

Hata.png
Sistem.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çalıştır kutusuna "dxdiag" yazın. Açılan pencerede ekran sekmesine gidip bakın.

Eğer dediğiniz gibi MX110 GPU varsa büyük ihtimalle iki adet ekran sekmesi gözükür. Birisi i3-7020U içindeki dahili Intel GPU için, diğeri MX 110 için.
Arkadaşım böyle foto attı
GeForce Experience indirip sürücüler kısmına gelip yeni bir sürücü güncelleştirmesi var mı diye bakabilirsiniz.

Arkadaşım bu fotoğrafı yolladı.
Bununla alakası yok sakın değiştirmeyin.

Ekran kartı sürücüsü ile alakalı bu. Yüklü olmayabilir. Yüklüyse bile DDU ile silip güncel bir sürücü kurun.

Bunu nasıl yapacağım anlatabilir misiniz rica etsem.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2021-05-17-20-05-12.png
    Screenshot_2021-05-17-20-05-12.png
    828,7 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_2021-05-17-20-15-36.png
    Screenshot_2021-05-17-20-15-36.png
    781,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Sürücü hiç yüklenmemiş. Windows'un default yüklediği sürücü var. O sebeple oynanmaz tabi ki. Nvidia sitesinden doğru modeli ve işletim sistemini seçerek manuel bir şekilde indirip kurabilirsiniz. Geforce Experience yüklüyse o otomatik olarak uygun sürümü bulup indirir.

Eğer Geforce Experience sürücünün yüklü olduğunu söylüyorsa iki ihtimal var. Harici GPU aygıt yöneticisi veya BIOS üzerinden devre dışı bırakılmış olabilir. Diğer ihtimal de dahili GPU sürücüsü yüklü değil. O olmazsa da hata verebilir.
 
Sürücü hiç yüklenmemiş. Windows'un default yüklediği sürücü var. O sebeple oynanmaz tabii ki. NVIDIA sitesinden doğru modeli ve işletim sistemini seçerek manuel bir şekilde indirip kurabilirsiniz. GeForce Experience yüklüyse o otomatik olarak uygun sürümü bulup indirir.

Eğer GeForce Experience sürücünün yüklü olduğunu söylüyorsa iki ihtimal var. Harici GPU aygıt yöneticisi veya BIOS üzerinden devre dışı bırakılmış olabilir. Diğer ihtimal de dahili GPU sürücüsü yüklü değil. O olmazsa da hata verebilir.

Ne yapabilirim şu an.
 
Ne yapabilirim şu an.
Intel'in sitesinden sürücü indirip kurun. Aşağıdaki linkten uygun işletim sistemini seçin ve beta olmayan Intel grafik sürücüsünü indirin.


Dilerseniz aşağıda görülen sürücüleri otomatik güncelleme aracını indirip onu da çalıştırabilirsiniz. Intel'e ait tüm bileşenler (chipset, GPU vs.) otomatik algılanır.



Daha sonra Nvidia sürücüsünü yüklü/güncel değilse manuel veya Geforce Experience üzerinden kurun.

İşinizi garantiye almak için Display Driver Uninstaller (DDU) çalıştırıp hem Intel hem de Nvidia sürücüsünün tertemiz silip baştan kurun. (Önce Intel)


Intel sitesinde Windows 8.1 için grafik sürücüsü çıkmıyor. i3-7020U işlemcisi 2016 sonuna doğru çıkmış. Galiba Windows 10 öncesi için grafik sürücü desteği yok. Bilgisayarı Windows 10'a çevirmek zorunda kalabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı