CS:GO'da dolandırıcıyı nasıl şikayet ederim?

Çatapatkerim

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar. Geçen cuma CS:GO'da skin almak için bir arkadaşı ekledim. Envanterindeki skinleri bana %50 oranla vereceğini söyledi. Alacağım skin AK-47 asimow idi. Bu arkadaşa ilk olarak sonra parayı attım. Sonra bu kişiye bıçak satıyor musun dedim. Oda elindeki skinleri hangi bıçağı istiyorsam dönüştürebileceğini söyledi. (CS. Money adlı siteden) bende tamam dedim haftaya atıyım parayı dedim. 1 hafta para onda kaldı bu cuma 220 daha attım bıçağı bana vermesi için. Ben de adama güvenip attım 220 TL. İşler bundan sonra başlıyor. Çocuğa para attıktan 5 dk sonra beni engelledi. Size iki sorum var. Parayı geri alabilir miyim? Ve bu şahsa dava ve vb. açabilir miyim? Kendisi 15 yaşında. Telefon numarası elimde. Antalya'da oturuyormuş. Bu yaptığının yanına kalmamasını gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşın Steam linki burada https://steamcommunity.com/profiles/76561198972638157/.Mein hesabı da bu: Steam Community :: StNeky Kanıt isterseniz atarım. Ne yapabileceğim hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

"İlk o atacak ki siz parayı atasanız": Böyle yapınca dolandırıcılık önlenemez maalesef. O zaman ben gidip çocuktan ürünü isterim, parayı vermeden ben uzarım. Bu iş böyle çözülmez. Kartı kapatıp kapatmaması önemli değil, o kartı aktif hale getirip ödeme yapabilmek ya da alabilmek için İninal'ın sitesinden bir hesap oluşturmak ya da bir hesaba kartı eklemek zorunda diye biliyorum. Kapatmış olsa bile İninal'a göndereceği bir maille kişi bilgilerine ulaşabilir. Ona vermeseler bile avukata verilir. Bunun kaçışı olmaz yani. "Bunlara inanmanıza gerçekten üzülüyorum." yazmışsınız bir de. E o zaman hiçkimse ikinci el araç satın almasın, telefon, elektronik alet almasın. Ben defalarca ürün sattım, hem elden, hem de internet ortamından. Herkes böyle düşünürse insanlar arası ticaret durur. Yaşla da alakası yok aslında, kaç keriz sayarım 60 yaşın üzerinde, bunamamış ama buna benzer durumlar yaşayan çok kişi var. İş yaşla da bitmiyor. Bir aracı şart, ben genelde siteleri aracı olarak kullanıyorum. Satın alacak kişiye şöyle bir teklif sunuyorum: Bu ürünü sana 100TL'ye satarım, eğer güvence istersen X market sitesi üzerinden alış-verişi tamamlarız ama fiyat +12 daha fazla olur senin için. Çünkü site %12 komisyon alıyor, ben yine cebime girenin 100TL olmasını isterim, o yüzden siteden halledeceksek fiyat 112TL, site dışında halletmek istersen 100TL. Kabul etmezse bir hafta daha elimde durur ürün, kabul ederse zaten sorun yok. En azından aracı siteler, kişiye bir güvence sağlıyor. Dolandırıcılık olduğu zaman aracı site, satan kişinin TC Kimlik numarası dahil tüm bilgileri alıcıya ulaştırıyor ve kendi avukatları da dava açma konusunda yardımcı oluyor.
Bakın siz kağıt üzerinde olmayan bir şeye para ile girişir misiniz? CS:GO skininden bahsetmekteyiz. Yaşını sadece merak ettim o kadar ister 8 yaşında olsun ister 80 yaş. İninal da TC var mıydı hatırlamıyorum. İkinci el araba alırken siz parayı verip evinizin önüne mi bekliyorsunuz arabayı? GET sistemi yok muydu? İyi niyet ile kaynaklı şahsen siz şimdi bie şey alıp kaçarsanız uyuyabilir misiniz? Şahsen ben çok küçüktüm(5-6)annem ile markete gitmiştik marketten çıkarken elimde sakız kalmış. Ama bilmiyerek kaldı. Beni sorguya çekmişti annem ile babam ve o kadar korkutmuştu ki. Yalnız öyle para sokakta bulunmuyor siz de biliyorsunuzdur. Hadi teknolojik ürün üzerine olsa bir firnadan alsanız tamamda Steam ne😂dediğim gibi aracı ile bu satın işleri(oyun içi) halledilir ama diğer yürlü hayır. İyi günler. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Avukat masrafları ne kadar çıkar, ben 2 yıl öncesinde yaklaşık 4000 TL vermiştim avukatlara ve paramı geri alamamıştım.
Avukatlık bir durum yok. Savcılık halleder. Tebligattan sonra gidip ifade vermesi lazım eğer vermezse hakkında aranma çıkar polis gelip alır ya da kimlik kontrolunde alıp götürürler. Yaşı 18den küçük olduğu için velisine de ihtar çekilir.
Katılıyorum,ne gerek var ''skin'' takmaya arkadaşım normal kullan geç.
Burada konu skin değil savcılıkta öyle bakmıyor zaten dolandırıcılık.

Burada konu skin değil savcılıkta öyle bakmıyor zaten dolandırıcılık.
Gençlerin gözü dönüyor şu aptalca skinler için, sonra da ya paralarını ya da hesaplarını çaldırıyorlar. Forumda onlarca hatta yüzlerce bedava skin ya da ucuz skin için hesabını kaptıran Steam kullanıcısı var.

Gençlerin gözü dönüyor şu aptalca skinler için, sonra da ya paralarını ya da hesaplarını çaldırıyorlar. Forumda onlarca hatta yüzlerce bedava skin ya da ucuz skin için hesabını kaptıran Steam kullanıcısı var.
Yeni nesil oyuncak işte bunlarda genç kafası. Ayrıca hırsızın hiç mi suçu yok :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı