CS:GO'da dolandırıcıyı nasıl şikayet ederim?

Çatapatkerim

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar. Geçen cuma CS:GO'da skin almak için bir arkadaşı ekledim. Envanterindeki skinleri bana %50 oranla vereceğini söyledi. Alacağım skin AK-47 asimow idi. Bu arkadaşa ilk olarak sonra parayı attım. Sonra bu kişiye bıçak satıyor musun dedim. Oda elindeki skinleri hangi bıçağı istiyorsam dönüştürebileceğini söyledi. (CS. Money adlı siteden) bende tamam dedim haftaya atıyım parayı dedim. 1 hafta para onda kaldı bu cuma 220 daha attım bıçağı bana vermesi için. Ben de adama güvenip attım 220 TL. İşler bundan sonra başlıyor. Çocuğa para attıktan 5 dk sonra beni engelledi. Size iki sorum var. Parayı geri alabilir miyim? Ve bu şahsa dava ve vb. açabilir miyim? Kendisi 15 yaşında. Telefon numarası elimde. Antalya'da oturuyormuş. Bu yaptığının yanına kalmamasını gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşın Steam linki burada https://steamcommunity.com/profiles/76561198972638157/.Mein hesabı da bu: Steam Community :: StNeky Kanıt isterseniz atarım. Ne yapabileceğim hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Yeni nesil oyuncak işte bunlarda genç kafası. Ayrıca hırsızın hiç mi suçu yok :)
Hırsızın da suçu var demeye gerek var mı? Zaten adı üzerinde "hırsız" 🤔 Demek istediğim kimse kimseye bedavaya veya olduğundan ucuza bir şey vermez. Kendini uyanık sanmanın sonu dolandırılmaktır. Ayrıca oyun içinde millete hava atmak için skin alma işi de bana çok saçma geliyor.

Bakın siz kağıt üzerinde olmayan bir şeye para ile girişir misiniz? CS:GO skininden bahsetmekteyiz. Yaşını sadece merak ettim o kadar ister 8 yaşında olsun ister 80 yaş. İninal da TC var mıydı hatırlamıyorum. İkinci el araba alırken siz parayı verip evinizin önüne mi bekliyorsunuz arabayı? GET sistemi yok muydu? İyi niyet ile kaynaklı şahsen siz şimdi bie şey alıp kaçarsanız uyuyabilir misiniz? Şahsen ben çok küçüktüm(5-6)annem ile markete gitmiştik marketten çıkarken elimde sakız kalmış. Ama bilmiyerek kaldı. Beni sorguya çekmişti annem ile babam ve o kadar korkutmuştu ki. Yalnız öyle para sokakta bulunmuyor siz de biliyorsunuzdur. Hadi teknolojik ürün üzerine olsa bir firnadan alsanız tamamda Steam ne😂dediğim gibi aracı ile bu satın işleri(oyun içi) halledilir ama diğer yürlü hayır. İyi günler. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. 🙂
Elde belgeler olduktan sonra platform fark etmez. Olay Instagram'dan gerçekleşirse, silinmiş dahi olsa verileri Instagram üzerinden indirip mahkemeye kanıt olarak sunabilirsiniz. Aynı şekilde WhatsApp için de veri talebinde bulunabiliyorsunzu ve birka. gün içinde log gibi döküm elinizde oluyor. Aynı şey Google'ın çoğu ürünü için geçerli. Bu veriyi kullanıcıya otomatik olarak sunmayan siteler için de önlemimi kendim alırım, canlı destekle olan konuşmamın resimlerini çekerim mesela, eğer ürünle ilgili yanlış bir bilgi verilirse ve iade etmek istersem, mızmızlanmasınlar diye. Steam Türkçe destek veren bir site. Suç duyurusu kağıdının resmiyle veri talebinde bulunursanız Türk yetkililerden biri konuşma geçmişini bir şekilde size ulaştırabilir. Eğer Türkiye'de ofisleri varsa, daha ne olsun? "İyi niyet ile kaynaklı şahsen siz şimdi bie şey alıp kaçarsanız uyuyabilir misiniz? " Arkadaşı dolandıran 15 yaşındaki çocuk uyuyabiliyor mu, evet. Bu çocuk gibi niceleri uyuyabiliyor mu, evet. Görüyoruz ki insanlar rahat uyuyabiliyor. Herkes önlemini bir şekilde almak zorunda. Bugün ikinci el telefon satacaksam, alıcının kimlik fotokopisini ve satın alma beyanında bulunmasını isterim. Bir kağıda "Şu IMEI numaralı telefonu şu TC kimlik numaralı vatandaştan şu tarihte, şu şekilde teslim aldım." tarzında yazılmış bir imzalı kağıt bile hayat kurtarır. Yarın, öbür gün telefonu benden alan kişi, telefonu kullanarak tarikatlarla ya da örgütlerle iletişime geçerse "Buyur kardeşim, herifin imzaladığı kağıt burada." diye koyarım polisin önüne belgeyi. Aynısı benim aldığım telefon için de geçerli. "Buyur kareşim, bu telefonu şu tarihte, şu heriften aldım, bu tarihten öncesi beni ilgilendirmez." diyerek kendimi savunabilirim. Hatta adamla videomu bile çekerim yan yanayken, video IMEI ve TC kimlik numaralarını söylerim ve o kişiye sattığımı belirtirim. Daha fazlasını da yapamam zaten.

Hırsızın da suçu var demeye gerek var mı? Zaten adı üzerinde "hırsız" 🤔 Demek istediğim kimse kimseye bedavaya veya olduğundan ucuza bir şey vermez. Kendini uyanık sanmanın sonu dolandırılmaktır. Ayrıca oyun içinde millete hava atmak için skin alma işi de bana çok saçma geliyor.
Bana da saçma geliyor ama gençler işte. Bizde çocukken atari almak için yarışırdık şimdi de böyle.

Elde belgeler olduktan sonra platform fark etmez. Olay Instagram'dan gerçekleşirse, silinmiş dahi olsa verileri Instagram üzerinden indirip mahkemeye kanıt olarak sunabilirsiniz. Aynı şekilde WhatsApp için de veri talebinde bulunabiliyorsunzu ve birka. gün içinde log gibi döküm elinizde oluyor. Aynı şey Google'ın çoğu ürünü için geçerli. Bu veriyi kullanıcıya otomatik olarak sunmayan siteler için de önlemimi kendim alırım, canlı destekle olan konuşmamın resimlerini çekerim mesela, eğer ürünle ilgili yanlış bir bilgi verilirse ve iade etmek istersem, mızmızlanmasınlar diye. Steam Türkçe destek veren bir site. Suç duyurusu kağıdının resmiyle veri talebinde bulunursanız Türk yetkililerden biri konuşma geçmişini bir şekilde size ulaştırabilir. Eğer Türkiye'de ofisleri varsa, daha ne olsun? "İyi niyet ile kaynaklı şahsen siz şimdi bie şey alıp kaçarsanız uyuyabilir misiniz? " Arkadaşı dolandıran 15 yaşındaki çocuk uyuyabiliyor mu, evet. Bu çocuk gibi niceleri uyuyabiliyor mu, evet. Görüyoruz ki insanlar rahat uyuyabiliyor. Herkes önlemini bir şekilde almak zorunda. Bugün ikinci el telefon satacaksam, alıcının kimlik fotokopisini ve satın alma beyanında bulunmasını isterim. Bir kağıda "Şu IMEI numaralı telefonu şu TC kimlik numaralı vatandaştan şu tarihte, şu şekilde teslim aldım." tarzında yazılmış bir imzalı kağıt bile hayat kurtarır. Yarın, öbür gün telefonu benden alan kişi, telefonu kullanarak tarikatlarla ya da örgütlerle iletişime geçerse "Buyur kardeşim, herifin imzaladığı kağıt burada." diye koyarım polisin önüne belgeyi. Aynısı benim aldığım telefon için de geçerli. "Buyur kareşim, bu telefonu şu tarihte, şu heriften aldım, bu tarihten öncesi beni ilgilendirmez." diyerek kendimi savunabilirim. Hatta adamla videomu bile çekerim yan yanayken, video IMEI ve TC kimlik numaralarını söylerim ve o kişiye sattığımı belirtirim. Daha fazlasını da yapamam zaten.
O uyuyabilecek ama kendine ihanet etmiş olur. Zaten sevgili kardeşimiz peşini bırakmaz ise olayın tahminimce ailesi şöyle güzel bir tımar ederse çok mutlu olurum. Bilginizi bana da paylaştığınız için saolun. 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı