"İlk o atacak ki siz parayı atasanız": Böyle yapınca dolandırıcılık önlenemez maalesef. O zaman ben gidip çocuktan ürünü isterim, parayı vermeden ben uzarım. Bu iş böyle çözülmez. Kartı kapatıp kapatmaması önemli değil, o kartı aktif hale getirip ödeme yapabilmek ya da alabilmek için İninal'ın sitesinden bir hesap oluşturmak ya da bir hesaba kartı eklemek zorunda diye biliyorum. Kapatmış olsa bile İninal'a göndereceği bir maille kişi bilgilerine ulaşabilir. Ona vermeseler bile avukata verilir. Bunun kaçışı olmaz yani. "Bunlara inanmanıza gerçekten üzülüyorum." yazmışsınız bir de. E o zaman hiçkimse ikinci el araç satın almasın, telefon, elektronik alet almasın. Ben defalarca ürün sattım, hem elden, hem de internet ortamından. Herkes böyle düşünürse insanlar arası ticaret durur. Yaşla da alakası yok aslında, kaç keriz sayarım 60 yaşın üzerinde, bunamamış ama buna benzer durumlar yaşayan çok kişi var. İş yaşla da bitmiyor. Bir aracı şart, ben genelde siteleri aracı olarak kullanıyorum. Satın alacak kişiye şöyle bir teklif sunuyorum: Bu ürünü sana 100TL'ye satarım, eğer güvence istersen X market sitesi üzerinden alış-verişi tamamlarız ama fiyat +12 daha fazla olur senin için. Çünkü site %12 komisyon alıyor, ben yine cebime girenin 100TL olmasını isterim, o yüzden siteden halledeceksek fiyat 112TL, site dışında halletmek istersen 100TL. Kabul etmezse bir hafta daha elimde durur ürün, kabul ederse zaten sorun yok. En azından aracı siteler, kişiye bir güvence sağlıyor. Dolandırıcılık olduğu zaman aracı site, satan kişinin TC Kimlik numarası dahil tüm bilgileri alıcıya ulaştırıyor ve kendi avukatları da dava açma konusunda yardımcı oluyor.