Elde belgeler olduktan sonra platform fark etmez. Olay Instagram'dan gerçekleşirse, silinmiş dahi olsa verileri Instagram üzerinden indirip mahkemeye kanıt olarak sunabilirsiniz. Aynı şekilde WhatsApp için de veri talebinde bulunabiliyorsunzu ve birka. gün içinde log gibi döküm elinizde oluyor. Aynı şey Google'ın çoğu ürünü için geçerli. Bu veriyi kullanıcıya otomatik olarak sunmayan siteler için de önlemimi kendim alırım, canlı destekle olan konuşmamın resimlerini çekerim mesela, eğer ürünle ilgili yanlış bir bilgi verilirse ve iade etmek istersem, mızmızlanmasınlar diye. Steam Türkçe destek veren bir site. Suç duyurusu kağıdının resmiyle veri talebinde bulunursanız Türk yetkililerden biri konuşma geçmişini bir şekilde size ulaştırabilir. Eğer Türkiye'de ofisleri varsa, daha ne olsun? "İyi niyet ile kaynaklı şahsen siz şimdi bie şey alıp kaçarsanız uyuyabilir misiniz? " Arkadaşı dolandıran 15 yaşındaki çocuk uyuyabiliyor mu, evet. Bu çocuk gibi niceleri uyuyabiliyor mu, evet. Görüyoruz ki insanlar rahat uyuyabiliyor. Herkes önlemini bir şekilde almak zorunda. Bugün ikinci el telefon satacaksam, alıcının kimlik fotokopisini ve satın alma beyanında bulunmasını isterim. Bir kağıda "Şu IMEI numaralı telefonu şu TC kimlik numaralı vatandaştan şu tarihte, şu şekilde teslim aldım." tarzında yazılmış bir imzalı kağıt bile hayat kurtarır. Yarın, öbür gün telefonu benden alan kişi, telefonu kullanarak tarikatlarla ya da örgütlerle iletişime geçerse "Buyur kardeşim, herifin imzaladığı kağıt burada." diye koyarım polisin önüne belgeyi. Aynısı benim aldığım telefon için de geçerli. "Buyur kareşim, bu telefonu şu tarihte, şu heriften aldım, bu tarihten öncesi beni ilgilendirmez." diyerek kendimi savunabilirim. Hatta adamla videomu bile çekerim yan yanayken, video IMEI ve TC kimlik numaralarını söylerim ve o kişiye sattığımı belirtirim. Daha fazlasını da yapamam zaten.