mstrikeout
Decipat
Herhangi bir para yatırmadan kazanıyorsunuz, neden haram olsun ki? Sizden giden bir şey yok, ayrıca büyük bir meblağ değil, satarsınız birikir oyun alırsınız.
Selam arkadaşlar, benim bir sıkıntım var. CS:GO'da kasa açmak falan haram bunları biliyorum da. Mesela maç kazanınca Level atlayınca rastgele skin ya da kasa veriyor ama sen onu hak ederek kazanıyorsun. Level atlıyorsun ya da maç kazanıyorsun. Ama o skin ya da kasa rastgele geliyor. Yani onu kazandık, helal mi olur haram m? Bir de pazardan skin almak ya da pazara skin satmak, skin alıp birkaç ay sonra satmak falan para kazanmak haram mı?
Neden haram olsun?
Kumar gibi düşün, yaklaşık 12₺ veriyorsun ve sana 2₺'lik bir eşya gelebileceği gibi 300₺'lik bir eşya bile gelebiliyor. Tamamen şans işi. Bu yüzden şansa dayalı ve "karşılığında para yatırdığın" şeyler kumar oluyor ve haram oluyor. Karşılığında para vermezsen haram olmaz, sonuçta senden çıkan bir şey yok. Mesela ücretsiz çekiliş gibi düşün, kaybedeceğin bir şey yok ama az da kazanabilirsin, çok da kazanabilirsin ya da hiç kazanamazsın.Kasa açmak nasıl haram? Açıklar mısınız?
Bu tür şeylerle kafanızı yormayın eğlencenize bakın skinlerin rastgele gelmesi haram olmaz sonuçta bir uğraşı vererek bu skinleri alıyorsunuz ama kasa açma konusunu bilmiyorum.Skin rastgele geliyor ya, ondan.
Hocam oynayarak bir efor sarf ediyorsun. Karşılığında sana rastgele bir şey düşüyor. Bir nevi bahşiş gibi. Nesi haram açar mısınız?
Skin rastgele geldiği için.
Kasa açmak haram? Hocam kahkaha attım teşekkürler.
Kasa açmak dediğim gibi haram ancak oyunun rastgele verdiği eşyalar haram değil.Kasa evet, haram da yani çok kafanıza takmayın. Ben onu kasa için dedim. Sonra düzenledim zaten.
O zaman balık tutmak da haram? Rastgele olarak ya büyük ya küçük geliyor.
Bu mesaj silindi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.