CS mi CENG mi?

Hacker01

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. 11. sınıfım ve önümüzdeki sene YKS'ye gireceğim ve hedeflediğim sıralama 70k, sizce OMÜ bilgisayar Müh. mü yoksa İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle Bilgisayar Mühendisliği. Mühendislik bölümlerindeki akademisyenlerin büyük kısmı mühendislik mezunu olur, ancak Bilgisayar Bilimleri bölümü bir Fen Fakültesi bölümü olduğu için çoğu akademisyeni istatistik-matematik gibi bölümlerden mezun oluyor. Açıkçası programlama ve yazılım üzerine olan dersleri bir istatistikçi yerine bilgisayar mühendisinden almayı tercih ederim.

İkinci olarak ise, mühendislik diploması yazılım sektöründe daha fazla karşılığı olan bir diplomadır. Özellikle kurumsal şirketlerde "mühendislik" diplomasının etkisi elbette daha fazla oluyor.

Aslında Bilgisayar Mühendisliği ile Bilgisayar Bilimi arasında isim dışında pek bir fark yok. Hatta yurt dışında bölümün adı CS olarak geçiyor. Bir de Samsun yerine İstanbul'un en köklü üniversitesinde okumak diye bir gerçek te var. Yani net CS.
Bende öyle düşünüyorum.Fakat mühendislk unvanı olmaması gibi nedenler gözümü korkutuyor

Kesinlikle Bilgisayar Mühendisliği. Mühendislik bölümlerindeki akademisyenlerin büyük kısmı mühendislik mezunu olur, ancak Bilgisayar Bilimleri bölümü bir Fen Fakültesi bölümü olduğu için çoğu akademisyeni istatistik-matematik gibi bölümlerden mezun oluyor. Açıkçası programlama ve yazılım üzerine olan dersleri bir istatistikçi yerine bilgisayar mühendisinden almayı tercih ederim.

İkinci olarak ise, mühendislik diploması yazılım sektöründe daha fazla karşılığı olan bir diplomadır. Özellikle kurumsal şirketlerde "mühendislik" diplomasının etkisi elbette daha fazla oluyor.
Alınan eğimin türkiyede hangi ünide alınıraa alınsın zaten yeterli olmadığını düşünüyorum. Sadece unvan konusunda bir tereddütüm var

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı