CS: Source İncelemesi

İyi sabahlar. Bu sabah 3.77 liralık paramla CS: Source aldım. 2013 yılından bugüne kadar oynuyorum. İlk defa Source oynadığım için kolum yok oldu oynarken. Bot bile vuramadım. 🤣

Oyunun oynanışı

Counter-Strike: Source, Counter-Strike'ın yeniden yapımıdır ve sonuç olarak takım tabanlı, hedef odaklı birinci şahıs nişancı tarzı oynanışını korur. Harita oynamanın amacı, haritanın amacına ulaşmaktır. Bir haritanın sahip olabileceği birçok hedef türü vardır. aAncak oyunun nihai amacı, haritanın kazanma koşullarını yerine getirerek gerçekleştirilen rakip takımdan daha fazla tur kazanmaktır. Bazı kazanma koşulları arasında bir bombayı etkisiz hale getirmek, bir bomba yerleştirmek ve diğer takım tarafından etkisiz hale getirilmesini engellemek; bir haritadaki tüm rehineleri kurtarmak, rehinelerin kurtarılmasını engellemek ve karşı takımın tüm üyelerini yenmek sayılabilir. Değişiklik yapılmadan bir sunucuda oynarken, oyuncular bir turda yenilirse, oyuncuların belirli bir zamanlayıcıda yeniden doğduğu diğer birçok birinci şahıs nişancı oyununun aksine bir sonraki tura kadar yeniden doğmazlar.

Hareket etmek ve ateş etmek de diğer birçok birinci şahıs nişancıdan belirgin şekilde farklıdır. Hareket halindeyken ateş etmek, doğruluğu önemli ölçüde azaltır ve sürekli ateş etmek için fare düğmesini basılı tutmak genellikle şiddetli geri tepmeye neden olur. Yeni başlayan oyuncular için geri tepmeyi telafi etmek zor olabilir, çünkü oyuncunun nişangahı, sürekli ateş sırasında mermilerin gerçekte vurduğu yerle uyuşmaz, bu nedenle yeni başlayan oyuncular otomatik ateş sırasında çok yükseğe nişan alabilirler. Bir merminin verdiği hasar miktarı, merminin vurduğu vücut kısmına bağlı olarak önemli ölçüde değişir ve neredeyse her zaman ölümcül olan düşmanı kafasından vurmaya büyük önem verilir.

Oyunun çeşitli unsurları, el bombalarının davranışı, fizik motoru ve silahların geri tepmesi gibi Counter-Strike yinelemelerinden değiştirildi. Counter-Strike: Source'daki sis bombaları Counter-Strike'dakilere göre çok daha yavaş yayılıyor ve artık DirectX 9 efektlerini kullanan flaş patlamaları çok daha belirgin bir etkiye sahip ve Counter-Strike'dakilerden çok daha farklı sekiyor . Counter-Strike: Source, kullanıcının oynarken etkileşimde bulunabileceği dosya dolapları gibi fizik nesnelerini de uygular. Counter-Strike: Source'daki geri tepme, Counter-Strike'daki geri tepmeden farklıdır, çünkü Counter-Strike mükemmel tutarlı bir geri tepmeye sahipken, Counter-Strike: Source'daki geri tepme çok daha az kesindir. Ayrıca, ragdoll fiziğinin eklenmesi, Counter-Strike ve Counter-Strike: Source arasındaki başka bir farkı işaret ediyor. AI da geliştirildi, saldırıları önemli ölçüde daha doğru ve taktik haritayı "okuyacaklar". Oyuncunun görünüşü konusunda uyarıldıklarında, eski oyunlara göre daha hızlı etkileşime geçecekler. AI, keskin nişancıları tespit ederse geri çekilmeye çalışacaktır.


Oyunun ana menüsü ve ayarları

1624778442617.png


Oyunun menüsü bildiğiniz CS 1.6 gibi ama daha evrimleştirilmiş gibi.

Seçenekler:

Sunucuları Bul.
Sunucu Oluştur.
Başarımlar.
Hata Bildir.
Performans Testi.
Seçenekler.
Çıkış.

1624778581368.png



Burada ayar, ses gibi şeyleri yapabilirsiniz. Klasik bir menü olmuş.

Takımlar

T- Phoenix Connexion
Seçkin Tayfa
Kutup İntikamcıları
Gerilla Savaşçı

CT- Seal Team 6
GSG-9
SAS
GIGN

BOT Zorlukları

Botlar ile oynamak için girdim. CS:GO gibi değil tryhard gibi botlar. Kolay oynarken bile çok öldüm. Kolay, Normal, Zor, Uzman olarak değişiyor.

Performans testi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kullandığım sistem ile ortalama 194 FPS aldım. Maksimum 244, Minimum 130 FPS aldım.

Kullandığı haritalar

Rehine kurtarma​

Mikrofon ise CS:GO ama arka plan sesi engelleyici var gibi.

3. Parti yazılımlar


Counter-Strike: Source'un biriktirdiği geniş hayran kitlesi nedeniyle, oyunla kullanılabilecek çok çeşitli farklı özelleştirmeler ve eklentiler var. Oyun için özelleştirilmiş sesler, dokular, silah görünümleri ve oyuncu görünümleri oluşturan büyük bir hayran kitlesi var, ancak birçok sunucu hile endişeleri nedeniyle özel dokuların/dış görünümlerin kullanımını devre dışı bırakıyor.

Değişiklikler
Diğer birçok modern oyun gibi, Counter-Strike: Source da topluluğu tarafından yoğun bir şekilde modifiye edildi. Sunucu tarafı oyun özelleştirmeleri genellikle Source SDK kullanılarak uygulanır. SourceMod ve EventScripts gibi sunucu tarafı modları, temel RCON komutlarının yanı sıra oyun özelleştirmeleri üzerine kuruludur.

Kaplamalar ve modeller
Counter-Strike: Source'a yeni modeller ve görünümler ekleme yeteneği, büyük miktarda özelleştirmeye olanak tanır. Kaplamalar, oyunun bölümlerine uygulanan gerçek görüntüleri ifade eder. Oyuncu modelleri, silah modelleri ve haritaların kendileri herhangi biri tarafından "yeniden kaplanabilir" (veya "yeniden dokulandırılabilir"). Modeller, ekranda görüntülenen gerçek 3D öğeleri ifade eder. Malzeme tabanlı duvar korsanlarını durdurmak amacıyla yalnızca belirli modellerin ve malzemelerin kullanılmasını sağlamak için sunucu tarafı değişkeni mevcuttur. İsteğe bağlı olduğu için tüm sunucular bu sınırlamayı kullanmaz.

Modeller, oynatıcı tarafından cstrike klasörüne dosya eklenerek veya bir sunucu tarafı eklentisi kullanılarak üzerinde oynatılan sunucu tarafından değiştirilebilir. Aradaki fark, bir oyuncu kendi makinesinde bir modeli değiştirirse, değişiklikleri yalnızca o oyuncu görür, ancak model bir sunucu tarafı eklentisi veya aracı tarafından değiştirilirse, oyuncunun giydiği model görülür. o zaman o sunucudaki herkes tarafından. Ayrıca sunucu, herhangi bir oyuncunun sahip olabileceği herhangi bir özel kaplamanın varsayılan model olarak görüneceği anlamına gelen bir "skin tutarlılığı" zorlamayı seçebilir.

Steam-pipe güncellemesinden sonra, özel modeller yalnızca gerekli dosyalar cstrike dizininde özel adlı bir klasöre konduğunda yüklenecektir. Ek olarak, yerel sunucu için zorunlu kılan dış görünümler, sv_pure -1 konsol komutuyla devre dışı bırakılabilir.

Geliştirme süreci

Source motorunun ilk üretimi sırasında Team Fortress 2, üzerinde piyasaya sürülen ilk çok oyunculu oyun olacaktı. Çeşitli geliştirme sorunlarından sonra TF2, Half-Life 2'nin piyasaya sürülmesinden çok sonrasına kadar ertelendi. Çok oyunculu bir bileşen isteyen Valve, aynı zamanda Counter- Grev: O sırada Koşul Sıfır. Bot AI dahil olmak üzere Koşul Sıfır'daki birçok özellik baştan uygulandı. Haritalar, konsept sanatı ve 3D skybox teknolojisi yardımıyla yeniden tasarlanan orijinallerin temel düzenleri olarak başladı.

Haritacılardan biri olan Ido Magal'in, "herkesin en sevdiği fragfest" Iceworld'e dayanan, Rockworld olarak bilinen bir şirket içi test haritası oluşturduğunu belirtmek ilginçtir.[1]

Counter-Strike: Source ilk olarak 11 Ağustos 2004'te Valve Cyber Café Programı üyelerine bir beta olarak yayınlandı. 18 Ağustos 2004'te beta, Counter-Strike: Condition Zero sahiplerine ve bir Bazı ATI Radeon ekran kartlarıyla birlikte verilen Half-Life 2 kuponu. Oyun daha sonra resmi bir sürüm için Ekim 2004'te Half-Life 2 ile birlikte paketlenmiştir.

11 Ekim 2006'da Valve, Dynamic Weapon Pricing adlı deneysel bir güncelleme yayınladı. Bu sistemde ürün fiyatları bir önceki hafta taleplerine göre belirlenmektedir. Sistem piyasaya sürülmeden önce bile topluluktan muhalefet vardı ve sistem sonunda kaldırıldı. Gelişmiş bir radar sistemi gibi diğer güncellemeler, genel olarak olumlu bir gelişme olarak kabul edilmiştir.

5 Mart 2010'da Valve, Counter-Strike dahil olmak üzere tüm birinci taraf kitaplığının Nisan 2010'da piyasaya sürülmek üzere Mac OS X platformunda yayınlandığını duyurdu.
7 Mayıs 2010'da Valve, Hidden Path Entertainment ile işbirliği içinde geliştirilen yeni özellikleri ve işlevleri içeren beta biçiminde bir güncelleme yayınladı. Bunlar arasında 144 yeni başarı, Team Fortress 2'ye benzer yeni bir hakimiyet ve intikam sistemi, MVP sıralaması, oyuncu istatistikleri, The Orange Box kod tabanından motor yükseltmeleri ve daha fazlası yer alıyor.

23 Haziran 2010'da Valve betayı kapattı ve güncellemeyi Counter-Strike: Source'ın sahibi olan herkese yayınladı. Bu güncelleme ile Counter-Strike: Source, SteamPlay üzerinden Mac kullanıcılarının kullanımına sunuldu.

Beta, daha sonra 2010'da yeniden açıldı ve Hidden Path Entertainment, bazıları Counter-Strike: Source'un perakende sürümüne eklenen güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. O zamandan beri kapatıldı.

Counter-Strike: Source içeriğine Garry's Mod olarak bilinen başka bir Source motor oyununda erişilebilir. Ancak, yalnızca dünya silah modelleri ve dokular gibi haritalar ve modeller dahildir (oyuncu animasyonlarının Garry's Mod sürümünü içeren oyuncu modelleri dahil). Diğer tüm içerikler Steam Atölyesinden indirilmelidir. Ek olarak, Garry's Mod için çoğu atölye/eklenti haritası genellikle Counter-Strike: Source dokularını kullanır. Source Filmmaker ayrıca çoğu atölye içeriği için Counter-Strike: Source'un dokularını gerektirmesiyle ünlüdür.

Toplam 144 tane başarım var.

Anlatabildiğim kadar anlattım. İyi sosyaller!

 
Son düzenleme:
Elinize sağlık hocam. Çok güzel bir inceleme olmuş. Bir de bir sorum var: Ben de oyunu almayı düşünüyorum da sunucuları nasıl oyunun?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı