CS2 180 FPS olmasına rağmen takılıyor

GOKKİT

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Kankalar, CS'de pingim 30 falan, FPS ise 165-180 ama çok fazla lag yaşıyorum. Yani yürürken bir anda geri ışınlanıyorum, ama ping ve FPS iyi görünüyor. Bu sorunun nedeni ne olabilir? Oyun oynayamıyorum bu problem yüzünden.

Dosya Ekleri

• IMG20240721005157.jpg
    IMG20240721005157.jpg
    225,4 KB · Görüntüleme: 799
Son düzenleyen: Moderatör:
Kankalar, CS'de pingim 30 falan, FPS ise 165-180 ama çok fazla lag yaşıyorum. Yani yürürken bir anda geri ışınlanıyorum, ama ping ve FPS iyi görünüyor. Bu sorunun nedeni ne olabilir? Oyun oynayamıyorum bu problem yüzünden.

Ayarlara git oyun sekmesine gel orada bir ayar olacak onu 2 paket olacak şekilde ayarla.

Ayarlara git oyun sekmesine gel orada bir ayar olacak onu 2 paket olacak şekilde ayarla.

1 olarak ayarlaman daha iyi olur, en az gecikme 1 paket de yaşanıyor.

Ayrıca bu sorun herkeste var, genel olarak tüm Türk oyuncularda ani ping ve paket kaybı yaşanıyor, bir tek sende yok yani.

1 olarak ayarlaman daha iyi olur, en az gecikme 1 paket de yaşanıyor.

Ayrıca bu sorun herkeste var, genel olarak tüm Türk oyuncularda ani ping ve paket kaybı yaşanıyor, bir tek sende yok yani.
Loss sorunu bu server veya internetle alakası yok sanırım, 4-5 ay önce herkeste oluyordu.

Sağ üstteki ping göstergesi açılınca genelde oyun drop yiyor anlamsız şekilde. 200 megabit internetim olmasına rağmen drop yiyorum ara ara.

"Geriye ışınlanma" dediğin şey paket kaybı ile açıklanır. Hatta diğer bir çeşidi de bazen attığım merminin gitmemesidir. Iskalama değil, sanki hiç atılmamış gibi olmasıdır.

Daha açık ve genel ifade ile sen ve sunucu arasında gidip gelen veriler minik kümeler(paket) halindedir. Her geçen saniyede bu paketlerden karşılıklı olarak çok sayıda alınır gönderilir. CS özelinde ele alırsak karşılıklı olarak her saniyede toplam 64 paket(özel sunucularda 128 olabilir) gider gelir. Buna oyunda tick diyorlar. Senin faaliyetin ve sunucunun içeriği(oyun dünyası dinamiği ve diğer oyuncuların faaliyeti) karşılıklı olarak bildirilir. Yani insanların ne yöne baktığı/hareket ettiği, ateş ettiği vs. iletilir. Paketlerden bazıları yolda bozulur veya kaybolursa tam olarak bahsettiğin sinir bozucu durum yaşanır. Attığın adım geri gelmiş, attığın mermi silaha geri dönmüş gibi gözükür. O yaptığını sunucu algılamamış olur.

Paket kaybının nedenini bulmak da çözmek de ayrı bir bela;
1- Oyuncu topluluğunda kitlesel şikayet varsa oyun sunucusundandır. Çözümü oyunu pazarlayan şirketten geçer.
2- Sorun yaşayan kitle belirli bir bölgede ise o bölgenin bağlantısını sağlayan altyapı sahibi, İSS vb. oluşumların PoP ve yönlendirici ağında bir kusur(arıza, talebi karşılayamama) olabilir. Türkiye özelinde konuşursak en umutsuz ve çözümsüz senaryo budur. Lanet Türk Telekom bizi çağdışı altyapıya mahkum edip fahiş fiyat çekiyor. Onun üzerinden erişim verenlerin de daha iyi hizmet verme şansı yok. Şehirler ve ülkeler arası yönlendirme ağı iyi olan şirket bulmak lazım. Henüz kullanamadığım SOL ve Kablonet dışında Türknet ve Türk Telekom geri kalanlardan daha iyi.
3- Sorun kişisel ise bunu da alt sebeplere ayırabiliriz. Saha dolabı ile modem arası bağlantının sağlıksız olması halinde paket kaybı yaşanabilir. Veyahut ihtiyar/kalitesiz modemi değiştirmek gerekebilir. Bu durum sadece CS oynayanı değil evdeki diğer kullanıcıları ve paket kaybına hassas uygulamaları da etkiler(örn, diğer online oyunlar denenebilir veya Pingplotter testi yapılabilir). Bir de CS özelinde bakılırsa senin cihazındaki bazı ayarlar etkileyebilir. Oyunun ne kadar bant genişliği kullandığına dair bir ayar ve bazı konsol komutları var. Ona diğer arkadaşlar yardımcı olabilir. Benim için artık ölü bir oyun olduğu için bıraktım.

Paket kaybını araştırırken ilk bakman gereken yer forum ve topluluk şikayetleri. Yoğun bir şikeyet yoksa veya birileri sağlıklı oynuyorsa kendine dön ve senin internet bağlantına odaklan. Oyun içi bazı ayarlar ve Pingplotter testini öncelikle tavsiye ederim.

Artı -1 Eksi
Bana da oluyordu biraralar ama artık olmuyor. Biraz zaman geçsin sonra bir daha bakın

Technopat Haberler

Geri
Yukarı