CS2 FPS sabitleyince input lag oluşur mu?

Pysi Developer

Hectopat
Yer
Kocaeli/Gebze
Öncelikle şöyle anlatayım ben laptop kullanıyorum, ayrıyeten monitör yok. CS'de FPS'i 144'e sabitleyip oynuyordum bunca zaman ve daha akıcı oluyordu ama FPS sabitlemesini kaldırınca hem FPS'im 200e arttı hem de ekranda yırtılmalar çok fazla oldu ayrıyeten sensimde daha da hızlandı ama mermiler falan daha iyi gidiyor muş gibi ve daha iyi dönüyor muşum gibi oluyor. Fakat ekran yırtılması gözümü çok yoruyor. FPS'i 160'a sabitledim gene daha smooth akıcı oynanıyor fakat input lag oluşuyor mu veya FPS sabitlemezken nasıl yırtılmaları önlerim onu merak ediyorum? FPS sabitlemesi 160'ta kalsa input lag yaratır mı? Ekranım 144Hz.

Yırtılma yaşamadığın en yüksek değer ile sınırla ama V-Sync kullanma. Sistemide paylaşır mısın?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu dikkatlice izle.

Yırtılma yaşamadığın en yüksek değer ile sınırla ama V-Sync kullanma. Sistemide paylaşır mısın?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu dikkatlice izle.

İmzada yazıyor ama genede yazayım sistemi:
║ - RTX 3050 Ti - ║ - i5-11400H - ║ - 16GB RAM - ║

Ben aslında hiçbir zaman hiçbir oyunda sınırlama önermem. Evet biliyorum sınırlayınca yırtılmalar azalıyor. Ama bir şeyi en yüksek FPS değerine sınırlamak normalde senin daha fazla FPS almana veya akıcı oynama yol açmıyor. Bence buradaki kıstas ekran kartı kullanımını artırmak eğer ekran kartı kullanımını %95 seviyesi ve üzerinde tutabiliyorsan her oyunda akıcı kalırsın. Her oyunda ayarlarını ona göre yapman lazım. Yani FPS sınırladın ekran kartı kullanımın %70-80'e düştü hiçbir anlamı bence yok. İnternetteki videoların da hepsinin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Ne olursa olsun hangi oyunu oynarsan oyna ister e-spor ister A++ bir oyun ekran kartı kullanımını arttırdığın anda oyun zevkin daha fazla artacağını göreceksin. Eğer çözünürlüğün buna el vermiyorsa çözünürlük işlemcin el vermiyorsa işlemci yükselteceksin. Senin durumun laptop olduğu için bu durumdan biraz bağımsız.

@AceTeq E-spor oyunlarında FSR vs hiçbir zaman kullanmanı önermem. Yapay kareler oluşturduğu için bir şekilde gecikmeyi artırıyor da diyelim ki bir şekilde gecikmeyi azalttın vurduğun karede yapay olduğu için insanı vurdum sanarsın ve o anda insan olmayabilir ve sinir krizleri geçirebilirsin.

Ayrıca oyunda yoğun smoke ve çatışma sahnelerindeki FPS ve gecikme değerleri önemlidir.

Botlarla veya antrenman maçında alınan FPS ve gecikme değerlerinin oyun üzerinde hiçbir anlamı ve mantığı yoktur.

Son düzenleme:
Ben aslında hiçbir zaman hiçbir oyunda sınırlama önermem. Evet biliyorum sınırlayınca yırtılmalar azalıyor. Ama bir şeyi en yüksek FPS değerine sınırlamak normalde senin daha fazla FPS almana veya akıcı oynama yol açmıyor. Bence buradaki kıstas ekran kartı kullanımını artırmak eğer ekran kartı kullanımını %95 seviyesi ve üzerinde tutabiliyorsan her oyunda akıcı kalırsın. Her oyunda ayarlarını ona göre yapman lazım. Yani FPS sınırladın ekran kartı kullanımın %70-80'e düştü hiçbir anlamı bence yok. İnternetteki videoların da hepsinin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Ne olursa olsun hangi oyunu oynarsan oyna ister e-spor ister A++ bir oyun ekran kartı kullanımını arttırdığın anda oyun zevkin daha fazla artacağını göreceksin. Eğer çözünürlüğün buna el vermiyorsa çözünürlük işlemcin el vermiyorsa işlemci yükselteceksin. Senin durumun laptop olduğu için bu durumdan biraz bağımsız.

@AceTeq E-spor oyunlarında FSR vs hiçbir zaman kullanmanı önermem. Yapay kareler oluşturduğu için bir şekilde gecikmeyi artırıyor da diyelim ki bir şekilde gecikmeyi azalttın vurduğun karede yapay olduğu için insanı vurdum sanarsın ve o anda insan olmayabilir ve sinir krizleri geçirebilirsin.

Çok kötü donanıma sahip olunmadığı sürece FSR e-spor oyunlarında zaten kullanılmaz. Valve de bilerek FSR 1.0 getirmiş diğer FSR'lar daha fazla gecikme artırıyor.

Ayrıca oyunda yoğun smoke ve çatışma sahnelerindeki FPS ve gecikme değerleri önemlidir.

Botlarla veya antrenman maçında alınan FPS ve gecikme değerlerinin oyun üzerinde hiçbir anlamı ve mantığı yoktur.

Bu videodaki kasıt, stabil değerler elde etmek. FSR ve DLSS yapay kare oluşturma teknolojisi değildir, çözünürlük ölçekleme teknolojisidir. Freme Gen ayrı bir özellik. Yani yalancı kare oluşturmaz. Temel mantığı çözünülüği düşürüp, gereksiz detaylardan arındırılmış bir şekilde upscale etmekir. Bu da gecikmeyi ve FPS'i olumlu etkiler. FPS'i maksimum değerin biraz altına optimize etmek stabiliteyi arttırabilir yani ekran kartı senin dediğin gibi sürekli %95, %100'e yakın seyrederse, çok değişken sahnelerden dolayı FPS ve gecikmede dalgalanmalar meydana gelir. Bunu önlemek için ekran kartı potasiyelinin bir kısmını daima boşta tutarak çok daha tutarlı değerler elde etmek mümkün. Attığım videoda buna çok iyi deyinilmiş. 1080p'de FSR açıp görüntüyü çamur etmekten bahsetmiyorum tabi.

Son düzenleme:
FSR görüntü ölçekleme teknolojisidir ve doğal çözünürlüğü daha düşük çözünürlükte ölçeklendirip sanki ölçekleme olmamış gibi ekrana yansıtır evet orada yapay kare derken yanlış belirtmişim ve düzeltiyorum. Fakat benim de söylemek istediğim stabil FPS değerini elde etmek için ekran kartı kullanımını artırman gerekiyor. Düşük ekran kartı kullanımında stabil bir oyun deneyimi beklenemez. Özellikle CS2'den sonra Valorant gibi bir oyun olmadığı için ekran kartı kullanımını artırmak gerekiyor. Neyse konuyu dallandırmaya gerek yok. Kişisel görüşümü belirttim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı