Ben aslında hiçbir zaman hiçbir oyunda sınırlama önermem. Evet biliyorum sınırlayınca yırtılmalar azalıyor. Ama bir şeyi en yüksek FPS değerine sınırlamak normalde senin daha fazla FPS almana veya akıcı oynama yol açmıyor. Bence buradaki kıstas ekran kartı kullanımını artırmak eğer ekran kartı kullanımını
%95 seviyesi ve üzerinde tutabiliyorsan her oyunda akıcı kalırsın. Her oyunda ayarlarını ona göre yapman lazım. Yani FPS sınırladın ekran kartı kullanımın %70-80'e düştü hiçbir anlamı bence yok. İnternetteki videoların da hepsinin doğru olduğunu düşünmüyorum.
Ne olursa olsun hangi oyunu oynarsan oyna ister e-spor ister A++ bir oyun ekran kartı kullanımını arttırdığın anda oyun zevkin daha fazla artacağını göreceksin. Eğer çözünürlüğün buna el vermiyorsa çözünürlük işlemcin el vermiyorsa işlemci yükselteceksin. Senin durumun laptop olduğu için bu durumdan biraz bağımsız.
@AceTeq E-spor oyunlarında
FSR vs hiçbir zaman kullanmanı önermem. Yapay kareler oluşturduğu için bir şekilde gecikmeyi artırıyor da diyelim ki bir şekilde gecikmeyi azalttın vurduğun karede yapay olduğu için insanı vurdum sanarsın ve o anda insan olmayabilir ve sinir krizleri geçirebilirsin.
Çok kötü donanıma sahip olunmadığı sürece FSR e-spor oyunlarında zaten kullanılmaz. Valve de bilerek FSR 1.0 getirmiş diğer FSR'lar daha fazla gecikme artırıyor.
Ayrıca oyunda yoğun smoke ve çatışma sahnelerindeki FPS ve gecikme değerleri önemlidir.
Botlarla veya antrenman maçında alınan FPS ve gecikme değerlerinin oyun üzerinde hiçbir anlamı ve mantığı yoktur.