CS2 için 40.000 TL'ye kadar sistem önerisi

Bütçe
40000
Herkese merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi asıl öncelik CS2'de yüksek FPS verebilecek bir sistem. Monitör istemiyorum. CS2 ağırlıklı olacağı için, 4060 Ti ekran kartının yanına ne alacağımı bilemedim. Intel i5 13400F ve AMD Ryzen 5 7600 arasında gidip geliyorum. Şu anda elinde bu işlemcilerden biri olan veya bunlara yakın bütçede işlemci sahibi olup önerisi olanlarınız varsa yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Hocam benim fikrim ama o kadar yüksek bütçe CS2 için fazla 20-25kda bile en az 250-300 arası FPS alırsınız yüksek ayarlarda.

Bu da iyi ancak AMD alın derim. 4060 Ti'da işinizi görmez değil.
AMD işin içine girince soğutucu da giriyor ve Ryzen 7 7700 veya 7700X'e yöneliyor iş doğal olarak. O yüzden düşündürüyor 14 bin TL azımsanacak bir fiyat farkı değil. 4060Ti, benim için yeterli hocam. Özellikle de CS2'nin ekran kartından çok işlemciye yüklendiğini düşünürsek.

Bu da iyi ancak AMD alın derim. 4060 Ti'da işinizi görmez değil.
Fikrim 13400F'nin çöp olduğu yönünde. AM5 bir işlemci almanızı tavsiye ederim.
Attığım linkte AM7 var hocam.

Hocam benim fikrim ama o kadar yüksek bütçe CS2 için fazla 20-25kda bile en az 250-300 arası FPS alırsınız yüksek ayarlarda.
Bekliyorum hocam tavsiye hazır sistemlerinizi.

AMD işin içine girince soğutucu da giriyor ve Ryzen 5 7700 veya 7700X'e yöneliyor iş doğal olarak. O yüzden düşündürüyor 14 bin TL azımsanacak bir fiyat farkı değil. 4060 Ti, benim için yeterli hocam. Özellikle de CS2'nin ekran kartından çok işlemciye yüklendiğini düşünürsek.

Ben sizin yerinizde olsan RX 6600XT R5 5600 falan alırım. Çok daha ucuz ve F/P

AM7 değil o hocam. AMD Ryzen 7 :D Soğutucu konusunda haklısın. Ryzen 7700 ve üstü işlemciler için hava soğutma da yeterli değil, iyi bir sıvı soğutma gerekir.

Bence @Prokas'ın önerileri çok iyi. Ama ekran kartı olarak 4060ti tercih edip işlemciye ve soğutmasına ağırlık vermeni tavsiye ederim. CS2 için topladığın için.

Ben sizin yerinizde olsan RX 6600XT R5 5600 falan alırım. Çok daha ucuz ve F/P
300-350 üzeri FPS görmek istiyorum hocam, yarın öbür gün 240-260hz Monitör alma düşüncem de var çünkü. Karşılar mı bilemedim, biraz eski işlemci ve ekran kartı olduğu için test videoları da eski kalmış.
AM7 değil o hocam. AMD Ryzen 7 :D Soğutucu konusunda haklısın. Ryzen 7700 ve üstü işlemciler için hava soğutma da yeterli değil, iyi bir sıvı soğutma gerekir.
Cahilliğime verin çok bilgili değilim. Baktınız mı bilmiyorum da, sıvı soğutma var zaten attığım sistemde de. Aslında bu linkteki sistemi öneriyorsunuz siz de.

ASUS TUF GAMING LC 240 ARGB V2 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu

Bence @Prokas'ın önerileri çok iyi. Ama ekran kartı olarak 4060ti tercih edip işlemciye ve soğutmasına ağırlık vermeni tavsiye ederim. CS2 için topladığın için.
Kule tipi bir soğutma rahatlıkla yeter, Intel ile karıştırıyorsunuz galiba.

Kule tipi bir soğutma rahatlıkla yeter, Intel ile karıştırıyorsunuz galiba.
7700 için Noctua-D15 kadar güçlü bir hava soğutucu lazım. Ayrıca ekstra soğutma stabilite sağlar, göz çıkartmaz. Arkadaş aktif rekabetçi oynayacak, hikayeli oyun değil.

Şu sistemi toplamanızı öneririm.

Gerisi Prokas'ın önerdikleri:

AMD işin içine girince soğutucu da giriyor ve Ryzen 7 7700 veya 7700X'e yöneliyor iş doğal olarak. O yüzden düşündürüyor 14 bin TL azımsanacak bir fiyat farkı değil. 4060 Ti, benim için yeterli hocam. Özellikle de CS2'nin ekran kartından çok işlemciye yüklendiğini düşünürsek.

Bekliyorum hocam tavsiye hazır sistemlerinizi.

R5 7500F yerine bunu.
4070 yerine bunu.
Alabilirsiniz. 40.779 TL tutuyor.

7700 için Noctua-D15 kadar güçlü bir hava soğutucu lazım. Ayrıca ekstra soğutma stabilite sağlar, göz çıkartmaz. Arkadaş aktif rekabetçi oynayacak, hikayeli oyun değil.

Şu sistemi toplamanızı öneririm.

Gerisi Prokas'ın önerdikleri:

R5 7500F yerine bunu.
4070 yerine bunu.
Alabilirsiniz. 40.779 TL tutuyor.

İkinize de ilginiz için çok çok teşekkür ederim öncelikle. Fakat bu işlerden çok anlamadığım için hazır sistem taraftarıyım. Darboğaz veya uyumsuzluk gibi konularda en azından test edilip montajlandığını bildiğim için daha rahat ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı