CS2 için alınan RX 5070 Ti sistem iyi mi?

Saydıklarınız kalitesiz, doğrudur. Hatta aralarında Frisby olan "Bomba" lakabına sahiptir, aslında çoğuna bomba derler. Güzel bir sisteminiz var ve paranızda var, "İlla ben merdiven altı istiyorum." diyorsanız tabii bir şey diyemeyiz ama motora güç verecek parça önemli. Ucuz et yahiniyi rezil eder.

FSP, High Power, Cooler Master, MSI, ASUS, Thermaletake, NZXT, Corsair, BitFenix, Bequite, XPG gibi bir sürü marka var, eli yüzü düzgün olan. Tabii modellerine göre değişiyor, sırf MSI olsun diye de MSI 600DN gibi kötü PSU'lar alınmaz.

Ayıptır söylemesi hocam neden Trenyol? Diğer mağazaları sevmeme sebebiniz nedir? Gördüğüm kadarıyla kampanya için ama en ucuz satıcıdan alsanız gene kârlı çıkıyorsunuz sonuçta.

Phantom Spirit gibi kule tipleride iş görebilir ama 3 fanlı bir sıvı soğutucu veya kaliteli bir model çift fanlı tercih ederseniz arada ciddi farklar oluşabilir. Standart veya ucuz çift fanlı sıvı soğutucular çok bir fark yaratmıyor, aynı fiyattaki hava soğutuculara karşın.
Tek fanlı sıvı soğutucu ise para tuzağı.

Fsp sip verdim.
3 fanlı sıvı soğutucu dersen kasada değişecek galiba :)
3 fanlı önerebileceğim bir link var mı Trendyol'un dışınada çıkabiliriz.
Ama kasa değişecekse o trednyol olmalı :)

Çok karışık oldu kusura bakmayın ama mevcut şartlar bu şekilde :)

Bu arada yorumlarını için çok çok teşekkür ederim

Soğutma için önerin nedir peki

Hayırlı olsun hocam ozaman.
3 fanlı sıvı soğutucu dersen kasada değişecek galiba :)
Evet ne yazıkki. Zaten kasanızda çok ucuza kaçmışsınız ama fan kalitesi dışında çokta önemli. Hatta GPU ve CPU ferah ise fanlarında kalitesi çok dert olmuyor.

Soğutma için önerin nedir peki
Sıvı soğutmadan pek anlamam hocam. Sadece size fikir verdim.
Çift fanlı ve ucuz alacaksanız kule tipinden çok farkı olmuyor, ses görüntü ve ses kirliliği konusunda artısı var.

Peki Yorumları okuduğumda bu ekran kartı çok mu fazla ben ucuz diye aldım acaba hata mı yaptım. İade mi edeyim sizce.
CS2 için gereksiz bir ekran kartı ama genel olarak bakarsak NVIDIA olarakta alınabilir bir kart. Daha ucuza AMD türevi var ama illa NVIDIA olacaksa ve para varsa, neden olmasın?
Asıl sıkıntı durum hocam ve insanların sitemi, ciddi rakamlı paralara sahipsiniz ama bunu eşit şekilde dağıtamamışsınız.

Tabi GPU hertürlü en pahalı parça olacak ve en güçlü olmalı ama belli bir elektrik ve performans tutarından sonrada tüm parçaların belli bir kalitede olması lazım.

Söylediklerinizi dikkate alarak. Psu değiştirdik. Şimdi soğutmalara bakıyorum.
Ama ben sadece cs2 oynıcam onun dışında birşey için kullanmıcam.
O sebeple ucuz almama rağmen bu kart gereksiz ise iade edip daha uygunu alayım onun yerine sıvı soğutma ve kasa alayım diye düşündüm.
Ben konunun bu kadar önemli olduğunu düşünmemiştim açıkcası

Söylediklerinizi dikkate alarak. Psu değiştirdik. Şimdi soğutmalara bakıyorum.
Ama ben sadece cs2 oynıcam onun dışında birşey için kullanmıcam.
O sebeple ucuz almama rağmen bu kart gereksiz ise iade edip daha uygunu alayım onun yerine sıvı soğutma ve kasa alayım diye düşündüm.
Ben konunun bu kadar önemli olduğunu düşünmemiştim açıkcası
RX 9070XT veya RTX 5070'e düşürürseniz 8 bin TL civarı bir geri kazanç alacaksınız. Yani... Bu parayı tekrardan kazanabilirsiniz doğrusu, oyüzden birşeyde demesi zor. Düşük bir meblağ bi bakıma.

Selamlar,
Bir sistem aldım. Sizce nasıl olmuş. Sadece CS2 oynuyorum ve uzun yıllarda Update yapmadan OC yapıp kullanabildiğim yere kadar kullanamk istiyorum.
Bayağı F/P odaklandım. Birçok siteden bekleyen kuponlarım ve taksit seçeneklerine göre aldım. O yüzden çok kızmayın bana.
Ama sistemi saçmalattıracak bir şey yaptıysam da geri dönüşü varken yapayım.
Kesinlikle böyle yapmamalısın dediğiniz bir şey var mı?
Linkleri de ekledim ki benim gibi fakir birileri varsa belki örnek olur.

PSU'ya fazla para vermemim sebebi OC veya Update de değiştirmem diye düşündüm. PSU markasını daha önceden almıştım bir sorun yaşamadım.
Soğutucu içinde şimdilik idare edip sistem yetmediğinde sıvı soğutma alıp OC ile devam etmeyi düşünüyorum.

BATTLE-AX B650M-PLUS V14 6 taksit 5.000
7800x3d 6 taksit 16.000
GAINWARD GeForce RTX5070 Ti PHOENIX 16GB GDDR7 3 taksit 38.000.
Patriot Viper Venom PVV516G60C30 (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 3 taksit 3.600.
GAMETECH GTP-1000 1000W 80+ GOLD FULL kupon 4.500.
kasa kupon 1.700.
Soğutucu kupon 300.

Millet kasaya laf ediyor da boş yapıyorlar. Iyi yapmışsın hocam. Şimdi gelelim neden performans alamadığına, işlemci odaklı oyunlar işlemciyi yüke sokar işlemci ısınır ancak performans sağlar. 300TL'lik cooler işlemciye soğutma sağlayamadığı için işlemci kendini kısıyor ve ekran kartının da performansını düşürüyor. En az 240mm bir sıvı soğutma alırsanız performansınız 2 3 katına bile çıkabilir termal frenleme durduğu için.

Sıvı soğutma eklemene gerek yok aslında, kaliteli bir kule tipi daha iyidir sıvıdan.
Değildir. Hiçbir zaman olmamıştır. Aynı fiyat bandında da olmamıştır. Performansları en iyi ihtimalle aynı olabilir.

Hocam burada insanlar çözüm odaklı değil sadece boş ve yanlış konuşuyorlar. Bilgisayar parçalarında sorun yok, psunda da yok en kalitesiz psu bile yük altına girmediğinde 5 10 yıl götürür seni, bomba psular pfc olmayan voltaj koruması bulunmayan psuları tam yüke çıkarınca patlayanlara deniyor. Bu fiyat bandında kalitesiz komponent kullanan firmaların arasında bir nzxt var onu bile kullansan yük altına girmeyeceğin için bozulmaz. Lütfen insanları dinlemeyin iyi toplamışsınız soğutmanızı değiştirin taştaşlı bir hava veya 240mm ucuz bir sıvı sogutma bile kurtarmaya yetecektir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı